brezkrtačen CD pogon

vse o zvezi z elektroniko

Moderator: frank11

brezkrtačen CD pogon

OdgovorNapisal/-a brejker » 08.03.2006, 21:36

lotu sm se izdelave nasljednega:
brezkrtačen motor vzet iz CD roma_vem da je tema že nekje bila:
vendar me zanima samo ena stvar(preden pridem do problema)
spodnji link:
http://goldeneye.ethz.ch/motoren/electr ... m/index_EN
potem ko daš ROTOR z eliso in spinerjem na rotor - sklop držijo samo magneti ali je treba odzadaj vstaviti kakšen ležaj ki bi držal rotor (ki drži eliso in spiner) _da ne bi USE SKUPAJ ODFRČALO...jaz bi pa imel v roki le stator... ma gdo kakšno bolšo podlago o izdelavi oz. predelavi
še bolše: če je gdo to že počel? :wink:
usak dan usaj eno skledo čokolina :)
Uporabniški avatar
brejker
Član
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 05.07.2005, 19:03
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a ferrarilover » 08.03.2006, 21:43

Jaz sem tudi že razdrl cd rom samo meni ni ratalo prižgati tega motorja ki vrti cd. Tisti, ki pa odpera vratca pa dela super.
Ali je tebi ratalo pižgati tisti motor, ki vrti cd :?:
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
ferrarilover
Naš človek :)
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 04.01.2006, 15:52

OdgovorNapisal/-a brejker » 08.03.2006, 21:51

jest dobim motorček jutri...
temo sm pa odpru k ne razumem kako ostane rotor na statorju čeprav ga vleče elisa stran... :? :?
a si ti že razdru--a so dost močni magneti da bi držal use u kup?
usak dan usaj eno skledo čokolina :)
Uporabniški avatar
brejker
Član
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 05.07.2005, 19:03
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a ferrarilover » 08.03.2006, 21:53

Ja notri se tako zatakne, zazakne se pa tako močno da sem ga komaj z kleščami ven povlekel :!: Vjemi da ti ga elisa ne bo vn potegnila :!:
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
ferrarilover
Naš človek :)
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 04.01.2006, 15:52

OdgovorNapisal/-a brejker » 08.03.2006, 21:55

TOOOO_ sam pol če se bom kej preveč igrou bom pol s5 rabu neki cajta da bom spet nazaj vn dobu :roll: ah bo že...
kaj pa je blo pr teb narobe da ti ni uspelo užgati?
usak dan usaj eno skledo čokolina :)
Uporabniški avatar
brejker
Član
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 05.07.2005, 19:03
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a ferrarilover » 08.03.2006, 22:01

Ma sej pol mi je nekej ratal, pa sem rotor zvil pa se ni pol vrtel :oops:
Ma problem je k ne veš kam bi štrom prklopil ker v pekaču je ta širok kabl (če veš kakšen kabelj mislim) pol pa ne veš kam bi žice prispajkal :!:
(Pribljižno tak kabelj kot je v računalniku za diske samo da je malo ožji)
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
ferrarilover
Naš človek :)
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 04.01.2006, 15:52

OdgovorNapisal/-a brejker » 08.03.2006, 22:08

aaa razumm razumm-sej bom jutri vidu...k ga dobim
sam a nisi žic potegnu kr iz statorja kukr je naredu un - iz linka
usak dan usaj eno skledo čokolina :)
Uporabniški avatar
brejker
Član
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 05.07.2005, 19:03
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a ferrarilover » 08.03.2006, 22:15

Samo pol morš iz vsakega statorja posebej vn potegniti sploh nisem opazil :oops: Jah se bom pa še mal igral pa še to probal :!:
Prov zanima me ko khitr se vrti če cd vrti okol 25000rpm :shock:
Se bom jut mal igrar pa probal sem si lih cin nabavil pa bom lahko spajkal 8)
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
ferrarilover
Naš človek :)
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 04.01.2006, 15:52

OdgovorNapisal/-a brejker » 08.03.2006, 22:25

ja no pa bova probala komu gre bol...sej vleče sigurn dost
če ga model da namest speeda 400tke z 4:1 prenosom :shock: :shock:
usak dan usaj eno skledo čokolina :)
Uporabniški avatar
brejker
Član
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 05.07.2005, 19:03
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a ferrarilover » 08.03.2006, 22:26

Samo problem je ker mene ne veselijo avijini pa ne vem za kaj bi ga uporabil :?
Uporabniški avatar
ferrarilover
Naš človek :)
 
Prispevkov: 325
Pridružen: 04.01.2006, 15:52


Vrni se na Elektronik

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron