eRepublik

Pogovori o vsem mogočem izven modelarstva ...

Moderator: nitro-s

eRepublik

OdgovorNapisal/-a peter555i » 13.01.2011, 21:19

Erepublik je spletna igra, ki v več pogledih poskuša posnemati resnično življenje. Dostopna je na naslovu http://www.erepublik.com, vse kar je potrebno za igranje je spletni brskalnik. Že ob registraciji lahko pomagate eSloveniji, če se registrirate prek naslova: http://www.erepublik.com/en/referrer/ManMadeKiller


Ob registraciji postanete državljan ene izmed svetovnih držav, med katerimi je tudi eSlovenija. Že od samega začetka imate na izbiro več možnosti igranja. Lahko se posvetite podjetništvu, politiki, medijem ali recimo bojevanju. Gonilna sila celotne igre je vojni modul. Države lahko napadajo ena drugo v posameznih regijah, skupaj s svojimi zavezniki. eSlovenija je od bližnjih držav zaveznik npr. s Srbijo in Madžarsko, nasprotniki so nam Hrvati in Italijani.Vojni modul poskrbi za to, da igra ni dolgočasna in vnaša nekaj rivalstva med države. Glavni razlog za napad na drugo državo je zavzetje njihovih regij, ki pospešijo ekonomijo.

Prav na vojaškem področju se v eSloveniji trenutno največ dogaja, saj je v načrtu napad na Italijo. Vse do danes je bila eSlovenija predvsem v konfliktu z južnimi sosedi, vendar se je ta fronta zadnje čase nekoliko umirila in nove priložnosti nas čakajo na zahodu. Italija je v sami igri šibkejša od nas, vse skupaj pa daje eSlovencem ogromen moralni zagon. Bojevanje kot tako ne vzpodbuja resničnega "sovraštva", pravzaprav se vse bitke v igri odvijajo v duhu spoštovanja nasprotnika.Seveda pa niso samo vojne tista stvar ki v Erepublik-u najbolj pritegne.

Eden najpomembnejših vidikov Erepublik-a je socialni. Pri tem igra veliko vlogo časopis, ki ga lahko izdaja vsak igralec. Vsaka izdaja vašega časopisa je vidna vsem drugim državljanom, nanj se lahko naročijo in ga komentirajo. Veliko pogovorov o sami igri poteka tudi na http://www.erepublik.si forumu, ki je uradni forum slovenske skupnosti. V igri marsikateri igralec splete nova prijateljstva preko raznih projektov in skupnih idej.Politična ureditev vsake države je demokracija, s strankami, kongresom in predsednikom države. Kongres predlaga in sprejema zakone s področja davkov, zavezništev in vojn, predsednik države pa s svojo ministrsko ekipo skrbi za državo kot celoto. Če se odločite za pot politika dejansko nosite odgovornost za svojo državo. Mandat vsake politične funkcije traja en mesec. Najzahtevnejša je naloga predsednika države, kdor se odloči za ta izziv mora biti pripravljen žrtvovati tudi del svojega privatnega življenja, saj ta funkcija zahteva celega človeka posvečenega igri.Še en aspekt igre je ekonomija. Vsak državljan lahko ustanovi svoje lastno podjetje in produkte prodaja na svobodnem trgu. Pri tem zaposluje druge soigralce in jim daje plačo. Cene izdelkov na trgu se oblikujejo po trenutnih razmerah v gospodarstvu in vojnah. V splošnem se eTrg v igri obnaša precej podobno kot trg v resničnem življenju. Denar in zlato se obračata na monetarnem trgu, kjer lahko s pametnim mešetarjenjem in nekaj sreče precej zaslužite.
peter555i
Novinec
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 01.12.2008, 15:59
Kraj: ljubljana, bežigrad

Vrni se na Malo za sprostitev

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron