savage

Vprašanja in odgovori za začetnike ......

Moderatorji: nitro-s, Lojz

savage

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 03.03.2007, 14:03

podravljeni vsi!!

imam določene težave z mojim savagom.

1.avto ne sprejme takoj gasa...ga malo duši če mu dam velik gas....
2.zdi se mi da avto nima naštelene sklopke,ker ko ga peljem po malem kupčku,se včasih ustavi in samo brni na mestu.
3.avto se mi v (štntgasu) premika in ko izpustim gas še kar naprej laufle...

že v naprej hvala!
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

Re: savage

OdgovorNapisal/-a igli » 03.03.2007, 16:11

muzli14 napisal/-a:podravljeni vsi!!

imam določene težave z mojim savagom.

1.avto ne sprejme takoj gasa...ga malo duši če mu dam velik gas....

Mogoče dobi preveliko goriva, probaj tist vijak k ga mas na fergazerju(s katerim reguliras dovod goriva) malo zategniti!

muzli14 napisal/-a:2.zdi se mi da avto nima naštelene sklopke,ker ko ga peljem po malem kupčku,se včasih ustavi in samo brni na mestu.

če sumiš sklopko, odmontiri motor z modela pa daj tisto šalčko dol iz sklopke , pa boš videl če je kaj obrablena, drugače poglej zobnik na menjalniku, če je dobro privit in pa če ni zobnik kje pobran!

muzli14 napisal/-a:3.avto se mi v (štntgasu) premika in ko izpustim gas še kar naprej laufle...

Preveri komande da ni tam problem, drugače ti pa priporočam da si pogledas nastavitveni DVD, katerega si dobil zraven modela in potem nastaviš po tovarniških nastavitvah!

Poročaj kako je šlo!!
Slika

-HPI Baja 5B
-Futaba 2PL
Uporabniški avatar
igli
Član
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 23.10.2005, 19:33
Kraj: Stranice-Zreče

savage

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 03.03.2007, 18:09

ja to smo daredili po tevarniškem samo je še slapše.....zdaj tisto ko je samo letel avto smo odkrili pa je zdaj malo bolše...samo še morem nekoga prosit da mi to naredijo...da te mam avto naret v nulo.
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

OdgovorNapisal/-a XMach » 03.03.2007, 18:57

Da ti avto ko spustiš gas še vedno "teče" je lahko sklopka ali imaš slabo natriman servo za gas!

Sicer pa bi po DVD-ju lahko nastavil model še čisti začetnik!





LP
Uporabniški avatar
XMach
Naš človek :)
 
Prispevkov: 171
Pridružen: 01.02.2006, 16:32
Kraj: Koper

savage

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 04.03.2007, 10:55

ja se sedaj sem odkril kaj je bilo....šrauf en se je odtegnil in je en pleh oviral in je držalo gas....motor sem pa sedaj malo narihrtal da ga lahko vozim samo se mi servo ne odziva takoj!!!! v tem je problem da ko jaz dam gas,komaj čez 1 ali 1,5s avtu da plin....pa ga malo duši se so že bili eni pri meni ko se nato spoznajo pa mi niso znali točno nastavit...
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

OdgovorNapisal/-a igli » 04.03.2007, 12:23

Napolni baterije za napajnje sprejemnika, pa baterije v komandah, potem pa probaj znova, če še to ne gre zamenjaj kristale, ali pa priklopi drug servo in potem sprobaj znova,.. :wink:
Slika

-HPI Baja 5B
-Futaba 2PL
Uporabniški avatar
igli
Član
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 23.10.2005, 19:33
Kraj: Stranice-Zreče

OdgovorNapisal/-a Hogar » 04.03.2007, 19:54

Takih stvari se ne da reševati na daljavo. Če si začetnik, prosi enega od izkušenik modelarjev, da ti pomaga nastaviti avto.
Sigurno je tudi v Ptuju kakšen.
ld
Hogar
Član
 
Prispevkov: 36
Pridružen: 21.09.2004, 11:11
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Mixy » 04.03.2007, 22:23

Omenil si tut da ko avto zapelješ na hribček da se ustavi in da samo brni. Mogoče so zato krivi difernciali, sj sem že večkrat slišal za to, jaz pa sem zraven avta dobu nove bolše dife k jih je treba zamenat kr so uni v avto baje zanič :) tol kok js vem
LRP S10 BLAST TX
Tamiya Rising storm
OFF ROAD je ZAKON!
Uporabniški avatar
Mixy
Naš človek :)
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 06.02.2007, 16:45
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 05.03.2007, 14:27

ja saj zdaj vemo kaj je bilo da nismo mogli naštelat gasa..lamele mi je zdrobilo v sklopki.
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 05.03.2007, 14:29

kaj sem mislil...Mixy maš kakšne dele za savage????
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

OdgovorNapisal/-a Mixy » 05.03.2007, 18:20

hja to je tak dele sicer mam ne ampak mam tud savega tk da jih nimam kr tk mislim da jih bom tut sam rabu; Če pa kaj raabiš maš pa v mantui al pa tam ko si avto kupu
LRP S10 BLAST TX
Tamiya Rising storm
OFF ROAD je ZAKON!
Uporabniški avatar
Mixy
Naš človek :)
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 06.02.2007, 16:45
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 06.03.2007, 15:58

ja samo mantua majo tak slabo narejeno stran da...
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

OdgovorNapisal/-a igli » 06.03.2007, 16:11

muzli14 napisal/-a:ja samo mantua majo tak slabo narejeno stran da...


Najbolje da pokličeš, boš potrebno dobil takoj!!!
Slika

-HPI Baja 5B
-Futaba 2PL
Uporabniški avatar
igli
Član
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 23.10.2005, 19:33
Kraj: Stranice-Zreče

OdgovorNapisal/-a Mixy » 06.03.2007, 21:57

ja res stran majo full slabo njbolje je da pokličeš al pa greš direkt tja pa kupiš oziroma naročiš kar rabiš (use se da zment) :D
LRP S10 BLAST TX
Tamiya Rising storm
OFF ROAD je ZAKON!
Uporabniški avatar
Mixy
Naš človek :)
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 06.02.2007, 16:45
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 07.03.2007, 08:37

ja ok bom to storil...samo za serpente pa nimajo v manti ne????
to pa ma top modeltehnik ne??
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 07.03.2007, 09:50

Pokliči za:

HPI - Mantua-model - 01/512 03 20 - http://www.mantua-model.si/artikel.asp? ... &akcije=da

Serpent - TOP-ModelTehnik - 05/330 01 74 - http://www.top-modeltehnik.si/izpis/uvod.php?kat=38

Tu tudi lahko, kaj kupiš za Savage :arrow: http://www.der-schweighofer.at/web/prod ... prodID=895 :wink:
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY T4 2017 Stock - XRAY X12 2018 - BURI 2.1
HW Xerum XR10 PRO - HW Xerum V10 V3 13.5T
SANWA M17
Uporabniški avatar
nitro-s
____________________
____________________
 
Prispevkov: 3342
Pridružen: 15.11.2002, 01:30
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a muzli14 » 07.03.2007, 16:57

hvala za tel. številke...v schweighoferju pa tak vedno kopujem.
samo zdaj bom videl kak bo v manti al pa top modeltehniku ker nimam časa pa bi hitro rabil ne.
Alex, tel.:041/270-141

lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
muzli14
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 20.02.2007, 16:32
Kraj: Ptuj - Majšperk


Vrni se na Pomoč začetnikom.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron