Imam problem ali mi prosim pomagate!

Vprašanja in odgovori za začetnike ......

Moderatorji: nitro-s, Lojz

Imam problem ali mi prosim pomagate!

OdgovorNapisal/-a anze19 » 13.04.2009, 15:53

zivjo jaz imam pa en problem, imam elektro model 1:10 kupil sem rabljenega in spraznih 2 batertije kaksnih 40min voznje, nato mi je pa kar naenkat zablokiralo vse štiri kolesa saj je 4wd in videl da se zatikata zobnika kot je razvidno na sliki (obkrozil sem tezavo vendar je neznam odpraviti), vendar ko zrahljam zobnika je dobro, potem ko vozim cisto pocasi da se komaj premikaj je vredu ko pa ga pospesim pa ponovno zablokira, tudi ce ga pospesujem čisto pocasi.
kaj naj storim cisto sem obupal mislil sem ze vse v kanto vrzt :(( :(( :(( :(( :((

Ze v naprej se vam zahvaljujem za pomoč!
Priponke
tc3 prob.JPG
to je moj model tc3 factory
anze19
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 13.04.2009, 15:47
Kraj: naklo

Re: Imam problem ali mi prosim pomagate!

OdgovorNapisal/-a AndrejG » 14.04.2009, 21:14

Si mogoče probal avto potisnit po tleh, če se vse lepo vtri? Mogoče je odtegnjen zobnik za motorju in ti ga pri večji obremenitvi zavrti v prazno. Odstrani motor in ga probaj če dela! Imaš mogoče pretesno skupaj zobnika (na motorju in glavni) Pač moje mnenje, kaj bi probal. Nimam elektro in samo ugibam :))
LP, Andrej
Uporabniški avatar
AndrejG
----------------------------
----------------------------
 
Prispevkov: 331
Pridružen: 06.06.2003, 12:52
Kraj: Maribor

Re: Imam problem ali mi prosim pomagate!

OdgovorNapisal/-a sheet-boy » 15.04.2009, 21:31

Poglej, če je kakšen kamenček med zobci in ga ven zbezaj. Možno da je na kovinskem zobniku.
Uporabniški avatar
sheet-boy
Naš človek :)
 
Prispevkov: 122
Pridružen: 21.08.2005, 11:07
Kraj: Ljubljana

Re: Imam problem ali mi prosim pomagate!

OdgovorNapisal/-a anze19 » 16.04.2009, 10:04

Zdravo!

Zadevo sem popravil, probal sem vse vaše metode vendar težava ni bila v tem. Kamenček je prišel direktno v motor, ko sem motor razstavil sem notri zagledal čudo magnetki so bile uničene navitje tudi tako da sem moral odkleniti delavnico in začelo se je doma sem nasel nove krtačke ki so vstrezale notri sem dal nove magnetke ki so bila malo manjse (vendar za isti tip motorja imajo 1 magnetek več ) ponovno navil in zlotal vse skupaj dodal nove konektorje in sestavil. Vse je delalo odšel sem na parkirišče in začel voziti naredil sem par krogov in ugotovil da se je modelu opazno zvišala hitrost in pospeški potem sem pogledal če se motor ali regulator kaj grejeta in opazil da je znotraj vedno več peska :? .Potem sem odšel domov in razmišljal kaj bi naredi. Najprej sem pomislil da bi zasščitil celo elektroniko (naredil nekako škalico in pokril) vendar potem motor izgubi ves hlajenje potem sem pomislil na zaščito gum in je odlično pomaga ni več peska med elektroniko motor dela odlično in se nič ne greje kar je se namesto 30 min vozil 15-20 min z 4000mah nimh 8.4v razmišljam da bi kupil kakšne 2 akuja lipo 6600 mah 11.1v (v trdem akuju) in zamenjal regulator (kasneje pa se motor ker bi kmalu počepnil). Danes sem naredil še 4 nove zaščite iz karbona in so veliko lažje in sem jih zvagal prve iz navadnih vlaken so tehtala 102 g iz karbonskih vlaken pa 40g veliko bolje.

Najlepša hvala za odgovore
anze19
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 13.04.2009, 15:47
Kraj: naklo


Vrni se na Pomoč začetnikom.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron