Priprava akumulatorjev

vse o zvezi z elektroniko

Moderator: frank11

Priprava akumulatorjev

OdgovorNapisal/-a dh » 26.10.2003, 12:36

Zdravo...

naj mi nekdo pomaga... skuril sem že precej baterij... :oops:

Ali poznate kak dober link, kjer bi bilo opisano, kako pripraviti baterije na delovanje z malo večjimi tokovi. Ali pa neka navodila za pripravo celic, NiCd in NiMH...

Dogaja se mi namreč, da po nekaj ciklih kapaciteta drastično pade. Ali je potrebno nove baterije posebej pripraviti na praznjenje z velikimi tokovi (kako?)...

Imam AA celice 1000mAh, ki bi morale zdržati do 15 A (zagotovil prodajalec, ki ima povratne informacije ostalih strank...), meni pa že pri cikliranju z polnilnim 1A in praznilnim 2A kapaciteta precej pada...
Imam Intelli Control V3...

Hvala...

lep pozdrav, Dejan

(včasih so napake enostavno predrage, da bi se lahko učil na njih...)
dh
Član

Kraj: Cirkovce

OdgovorNapisal/-a mihah » 26.10.2003, 20:36

Živjo Dejan,

kar nekaj je napisanega med članki in na forumu http://www.modelarji.com

Iz tvojega pisanje sklepam, da si že med pripravljenjem paketa akumulatorje pregrel.

Za kakšen tip akumulatorjev gre? Kakšen spajkalnik uporabljaš?

LP
Miha
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a dh » 26.10.2003, 21:07

hvala,

vendar mislim, da se to ni zgodilo... sem namreč elektronik (ABS :oops: ) ... tako da mi spajkanje ne dela težav...
spajkalnik je pa 25W, pri tem pa moram povedati, da imajo baterije jezičke in so pripravljene za spajkanje....

Sam proijzvajalec mi ni znan, so pa AA NiCd celice 1000mAh... nabavil pri HTE v MB, tam so mi rekli, da jih bi morale zdržati 15 A praznilnega toka

tiste, ki sem jih skuril pa so bile AAA, 800 mAh... NiMH. pobralo jih je praznjenje z 8 A toka... :cry: saj potem mi je bilo hitro jasno, da je take velikosti celic pač niso za take tokove...

sedaj jih polnim s samodejnim programom za te celice, Intelli spravi vanje cca 970, iz njih pa cca 870 mAh...

verjetno je potrebno celice, ki jih želiš bolj obremeniti, tudi polniti z večjim tokom. Imam prav?

Hvala in lep pozdrav
dh
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 27.10.2003, 22:55

25 W je premalo. Vsaj 50 W.

Če imajo jezičke za spajkanje dvomim da bodo držale 15 A. Pri tem toku so že izgube na teh zapunktiranih jezičkih ne ravno nezanemarljive.

Po mojem vedenju 15 A trajno držijo le AA tipa KAN 1400 AA in CBP 1400.
Nobene druge ne... razen če mi pokažeš dokaze :)

8 A iz AAA je tudi precej bosa....povej fantom v HTE, da če že promivirajo take tokove naj prodajajo orenk akuje, sicer pa naj malo spustijo kriterij.

Za višje praznilne tokove je potrebno polnjenje NIMH akujev okoli 1.5C, samo le v primeru če so za to akumulatorji tudi skonstruirani. Kot si že sam spoznal je tako experimentiranje precej drago. Jaz bi na tvojem mestu resno pobaral fante v HTE naj ti postrežejo z upravičenimi dokazi. Si jim nenazadnje pustil kar nekaj skurjenih šuškavcev.

LP
Miha
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a dh » 28.10.2003, 12:15

hvala, Miha...

Glede AAA in prevelikih tokov... tu niso Hte-jevci nič krivi, kupil sem jih pri Scweighoferju... za AAA mi je že jasno, da je 3 A že sreča...:)

15 A so obljubljali za AA celice... potrebujem pa cca 8 A maks toka...
povprečno cca 4 -5 A...

Načeloma večinoma kupujem v Avstriji, HTE je bil slučajno pri roki...

Hvala za vse podatke... samo nekaj še... virtualna knjižnica na modelarji.com nekako najbolj ne deluje... ali mi lahko ti pošlješ file, ki si ga omenjal zgoraj...

lp, Dejan
dh
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.10.2003, 14:36

Živjo,

nekaj najdeš med članki, na forumu pa uporabi funkcijo search.

virtualna knjižnica je dostopna na [url]stari.modelarji.com[/url] ;)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Vrni se na Elektronik

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost