Slab domet R700

vse o zvezi z elektroniko

Moderator: frank11

Slab domet R700

OdgovorNapisal/-a URAN8 » 07.05.2004, 12:08

Pred kratkim sem imel kreš z modelom, ki je bil povsem uničen.Sprejemnik je nekako preživel,odtrgala se je antena in iztaknil se je kvarc.Drugih vidnih poškodb ni bilo. Vseeno sem se odločil da sprobam delovanje in zadeva je takšna:z iztegnjeno sprejemniško in zloženo oddajniško anteno mi vleče okoli 50metrov
z obema antenama iztegnjenima pa je domet okoli 250m, potem začnejo servoti trzati. Zanima me če kdo ve koliko naj bi bil domet sprejemnika R700. Slišal sem že nekje da slab domet lahko povzroči pokvarjen keramični filter,če je to bi ga tudi sam zamenjal ko bi vedel kateri element na vezju je to in če se ga sploh pri nas da kupiti.
Uporabniški avatar
URAN8
Član

Kraj: Radeče

slab

OdgovorNapisal/-a pako » 07.05.2004, 16:00

Ponavadi je slab kvarc! Poizkusi ga malo "pofrcat" in če ti trzajo servoti potem je to-to! :?
Uporabniški avatar
pako
Naš človek :)

Kraj: Sodražica

Slab domet R700

OdgovorNapisal/-a URAN8 » 07.05.2004, 22:35

Sem po kvarcu pofrcal pa ni nobene spremembe,servoti mirujejo.Tudi dvomim da bi bil kvarc pokvarjen ker ga je antena skupaj z zadnjim delom ohišja sprejemnika potegnila iz vezja tako da se ni nikamor zabil ali bil kam stisnjen. Sprejemnik tudi nima kakšnih vidnih fizičnih poškodb(sem pogledal pod lupo().Mogoče me je samo panika zagrabila ker je bil domet na tleh dosti manjši kot pa včasih letim z modelom.Vem da je talni domet krajši kot pa v zraku pa me zanima če se komu kaj sanja na kaki razdalji naj bi še vse skupaj delalo na zemlji.
Uporabniški avatar
URAN8
Član

Kraj: Radeče

Vrni se na Elektronik

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov