Slowfly napisal/-a:Intellija pravzaprav ne poznam . Niti ne vem kaj pravzaprav hladi omenjeni ventilator(če je glasen , bi ga sam vsekakor raje zamenjal s tišjim - cena ventilatorja je v primerjavi s polnilcem zanemarljiva)
no problem glasnosti ventilatorja je v njegovi aerodinamiki in samem vpetju ventilatorja. Ker pa same konstrukcije "piksne" nemoreš spreminjat ... mi je bila alternativa ta ideja.
@ernest
se popolno strinjam s teboj in fajn je imet takšne, ki imate elektroniko za konkreten hobi.
@Lupek
Odstranitev zaščitne pločevine in jo nadomestiti z mrežico je prvi korak, ki je lahko tudi edini ... saj več ni piskanja zraka, ki ga povzročajo ostri robi na pločevini. Problem skoraj rešen.
Če pa hočeš znižat vrtljaje v napajalniku uporabi isto vezje kot sem ga dal na to stran(saj nočeš da se ti napajalnik pregreva zaradi konstantnih prenizkih vrtljajev)... ampak kot se že zgoraj menda 4x povedal daš termo element (NTK upor) na hladilno rebro, ki se največ greje. (usmerniške diode oz razsmerniški MOSfeti ---> velike Al hladilke).
Če rabiš več informacij in slikovnega gradiva mi kar pošli e-mail
LP Jernej