Katera RV naprava

vse o zvezi z elektroniko

Moderator: frank11

Katera RV naprava

OdgovorNapisal/-a Buschi » 09.02.2004, 23:30

Pzdravljeni.
Ker sm čist frišn, tk na temlem forumu koker v svetu RV naprav bi me zanimalo nekaj:
kupujem namreč svojo prvo, želim si takašno, ki bi se ji dalo dodati čimveč kanalov, ker je ne mislim uporabljati samo za modelarske namene. Gledal sem za futabinimi F-14 in F-16. Kaj mislite vi o tem?

Hvala
Buschi

Kraj: Griže

OdgovorNapisal/-a Lupek » 10.02.2004, 01:28

Najprej moraš povedat za kaj nameravaš napravo uporabljat. V splošnem pa velja da so RV naprave z računalnikom danes skoraj nuja. Zato bi ti svetoval da pogledaš v smeri FX-14, FC-16 ali morda FX-18. Ni pa dolgo nazaj ko sem tudi jaz spraševal podobne stvari v tej temi http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=1782 poglej mogoče se najde kaj koristnega.
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno.
Uporabniški avatar
Lupek
Naš človek :)

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a Buschi » 10.02.2004, 16:12

Tut sam se ogrevam za FC-16, predvsem ker se da nadgradit na 28/32 kanalov(multiswitc in multiprop). Zdej me zanima(mislim da se da), greta obadva na komando al lahka daš sam enga(na komandah je sicer plac za obadva). Poleg tega me zanima, a morš met kak poseben sprejemnik za to.

Imel bi jo za neko vsesplošno uporabo, sej sm napisu da sm začetnik, in ne mislim met za robote svoje komande, za šleparja svoje, za jadrilco svoje...
Buschi

OdgovorNapisal/-a mucek » 10.02.2004, 19:51

Več kot 7 kanalov v življenju najverjetneje ne boš potreboval!
Sej ne rabiš za vsak model svojih kanalov...
Futaba FX18 je ista kot FX14, sam da slednja nima helikopterskih mešalnikov. F16 je že starejšega datuma in ti jo ne priporočam glede na zelo podobno ceno. Oglej si še Graupnerja (12 ali 14) ali pa Multiplex Cockpit.

LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a eminem » 11.02.2004, 00:04

jaz ti priporočam futabo fx-18 (ima tudi helikopterske mešalnike), ali fx-16, ali fc 16. Možnost razširitev spomina.
So pa digitalne.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a Buschi » 11.02.2004, 14:32

Problem pri FX napravah je, ker na morš vgradit multiprop in multisvič kanalov.
Nikoli več kot sedem kanalov: policijki robot, ki ga mislim priklopit rabi sam za normalno delovanje 7 kanalov. Ča želiš pa še kake specijalitete zram pržigat: luč, vrtljiv boben z orodjem, proženje drugega orožja pa priješ hiter na 15 kanalov.

Isto je z modelov goseničnega kopača. Sam za premikanje in žlico rabiš sedem kanalov in tako naprej.

Še vedno me pa zanima, kako dobiš te multisvič in mučtiprop kanale potem iz sprejemnika ven. 28. kanalnga sprejmnika še nisem vidu :roll:
Buschi

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 11.02.2004, 18:23

Zadeve o katerih govoriš se od naštetih komand da priključit samo na fc16
ne rabiš nikakršnega dodatnega sprejemnika ker se v bistvu kanal 7 ali 8 razširi še na dodatnih 7 kanalov ki pa lahko vršijo samo on of funkcijo recimo za prižiganje luči ali prestavitev servo motorja iz ene v drugo pozicijo za kakršno koli resno uporabo v smislu natančnega vodenja si ne moreš prav veliko pomagat
tko ali tko pa imaš samo dve roki in več kot 7 ali 8 operacij itak ne moreš upravljati
Robote ki opravljajo kakšna resnejša dela pa upravlja več ljudi in tudi uporabljajo več komand ki so ločene po posameznih operacijah
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ELO » 11.02.2004, 18:33

ZAP PCM Super WCII
RV naprava namenjena vrhunskim pilotom. Uporablja se za vodenje letalskih in tudi helikopterskih modelov. Velik grafični zaslon, ki zaseda celoten spodnji del naprave, nam jasno pokaže vse funkcije. Že v originalnem kompletu ima oddajnik ugrajena vsa možna stikala ( za DUAL RATE, vklope ter izklope mešalnikov, dodatne kanale - 9,... ). ZAP naprava ima tudi digitalne trimerje, odziv le-teh pa je možno regulirate s mikroprocesorjem. V osnovi ima deset spominov, s CAM PAC modulom ( 64k ), pa se jih da dograditi še 16.

Drugi komplet je sestavljen iz: oddajnika z oddajniško baterijo, sprejemnika R149DP PCM 1024, oddajniškega akumulatorja 1100mAh, polnilca, aluminijasti kovček za transport
RF8008A..9 ZAP WCII 40MHz 9/9/0A.... 380.297,ooSIT

emmm, ceno si poglej, da ti bo jasno!!!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

Vrni se na Elektronik

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost