Pravi letalci?

Pogovori o vsem mogočem izven modelarstva ...

Moderator: nitro-s

Pravi letalci?

OdgovorNapisal/-a alien » 02.11.2004, 15:11

Me ze skozi zanima koliko modelarjev tukaj je tudi pravih letalcev oz. pilotov. Ste najprej leteli modele in potem prave ali obratno?

Sam se ze nekaj casa segrevam da bi se podal tudi v te vode (motorci ne jadrilice), pa nimam pojma kje in kako sploh zaceti...V Mariboru verjetno Skoke? Sem pa slisal da se bolj splaca v Moskanjcih (po financni plati..).

Ima kdo kaj vec info na to temo?
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a rock » 02.11.2004, 15:44

Bom zelo kratek.

Tole je link do Letalskega centra Maribor.

http://www.lcm-club.si/

Vse piše in še kontakni naslov je gor. Pokliči in izvedel boš iz prve roke vse kar te zanima.

Enako velja za Aerekljub Ptuj

http://www.aeroklub-ptuj.si/

Ti toplo priporočam, da jih osebno obiščeš in vse vprašaš, kar želiš. V obeh klubih boš naletel na ljudi, ki ti bodo o šolanju vse povedali.

Naprej je odločitev samo tvoja.

Zavedaj se samo nečesa. Za letenje potrebuješ ogromno časa.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a alien » 02.11.2004, 16:17

Hvala rok. Tisto z casom pa je razlog zakaj se se nisem odlocil za zadevo.

Ampak uzitki pa so ziher tapravi :)

Torej zanima me tudi kaksna izkusnja nekoga ki je ze sel po tej poti!
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a rock » 02.11.2004, 16:36

Alien,

Jadralni pilot sem že 13 let. Ves čas sem član AK Celje. Začel sem s 15. leti. To je do sedaj skoraj pol mojega življena. Nikoli mi ni še ni bilo žal.
Prej nasprotno. Za kako drugo stvar v življenju sem se napačno odločil in zapravljel čas.

Kar koli te zanima me vprašaj na PM. Ne bi ravno tukaj pisal svojega življenjepisa.

A ja. Modelar sem bil prej. Samo ne RC. RC modelar sem postal šele pred nekaj leti, ko sem si sam lahko kupil RC komando. Prej ni bilo denarja. Jadralni pilot pa sem postal v času, ko je bilo za mlade mulce v aeroklubih še vse zastonj. Samo zagret si moral biti.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.11.2004, 16:45

Rok, torej o tem kako je bilo takrat treba štancati, pa rebriti tiste akse...o tem raje nebi? :?
V vsakem primeru je užitek letenja treba plačati s (trdim) delom.

Jaz sem letel v aeroklubu Novo Mesto slaba tri leta, in imam nepozabne spomine na vsak trenutek preživet v jadralnem letalu 8) . Le klapa na letališču ni bila dovolj enotna in prijateljska, da bi si želel za vedno ostati zraven :( Nekaj članov je rušilo homogenost, kar pa lahko slabo vpliva na začetnike ki bi se lahko razvili v dobre jadralce in tekmovalce, a se noter ne "najdejo" in počasi stagnirajo....

Drugače sem pa največ letel z jadralnimi zmaji.. od 1975 do danes, vendar aktivno-tekmovalno :twisted: nekje od 1982 do 2001, ostalo pa le za lastno veselje :D :D :D

Veliko sreče na tvoji poti med pilote!!!

LP Mitja

P.S.: med modelarji so tudi "pravi letalci" čeprav niso leteli nikoli v tapravem letalu, v kar sem se prepričal v letošnji F5J tekmovalni sezoni. Vsekakor pa obojno znanje pride prav pri obeh športih
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a rock » 02.11.2004, 17:15

Mitja,

Ko sem jaz prišel v AK Celje ni bilo več štancanja, brušenja in podobno. Jaz se zadel dobesedno "zlate čase". Vse zastonj z zelo malo dela. Mi smo urejali okolico, infrastruktiro, itd. Saj ni čudno, da me je odneslo v gradbeništvo.
Nadaljevali smo s prirejanjem veselic. Nikoli ni bilo težko in vedno se je veselo končalo v jutranjih urah. Zdaj se časi pošteno spreminjajo in samo čisti biznis še kaj velja.

O čem raje nebi javno. Da sem "šprical" šolo ko zmešam. Če je le bil lep dan nisem sedel v učilnici ampak v letalu. S tem se ni dobro javno hvalit.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Vrni se na Malo za sprostitev

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov