referendum rtvslo

Pogovori o vsem mogočem izven modelarstva ...

Moderator: nitro-s

referendum rtvslo

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.09.2005, 08:27

eni dobri argumenti z enega izmed forumov:

Citat:
1. ZA bolj pester in bolj kvaliteten program javne televizije

A Bo Brankec zdaj zagotovil PremiereLigo na TVS2?? Kako si držne v takšne napovedi.. Nikjer ni rešeno, da bo s spremembo prišel boljši program.. Nikdar in nikoli ni tako..

Citat:
2. ZA pravico novinarjev do svobodnega poročanja

A jim ne daje novinarski kodeks že te pravice Novinarji povedo tisto, kar si mislijo.. Uredniki so pa druga stvar.. Pa smo spet pri politiki..

Citat:
3. ZA bolj varčno poslovanje in za manjši RTV prispevek

Znižanja Rtv naročnine ni omenjeno v novem zakonu

Bolj varčno poslovanje in bolj pester ter kvaliteten program?? Roka roko umije

Citat:
4. ZA več kulture, dobre zabave in več kvalitetnih informacij

Seveda.. kvalitetnih o vladni koaliciji

Citat:
5. ZA enaka merila za vse ter za uravnoteženo in profesionalno poročanje

Ponovitev točke 2 in 4. (pa smo šele pri 5.točki )

Citat:
6. ZA možnosti, da pri vodenju RTVS sodelujejo vsi, ki plačujejo naročnino

Kako VSI? Sosed iz Grma, ki komaj preživi, nima kakršnihkoli šans, da "pride v nadzor"... Če ne drugače, že pri prvi točki "Si naš?" pade stran..

Citat:
7. ZA evropsko primerljiv zakon, ki bo odpravil neustavnost

Je bilo uf uf uf rečenega že na to temo.. Da se mnenja, četudi posameznika, evropskih strokovnjakov ne upošteva, ker bi škodilu ugledu Sveta Evropa in Slovenije.. BUUUUUUUUUUUČA

Citat:
8. ZA ločitev informacije od komentarja

Potem pa lahko prestavijo kar InfoNet na prvi program... Brez komentarjev.. Suhoparne informacije.. Vsakih 15minut.. Bi rad videl, kako bi potem gledali kakovostnen in zabaven program

Citat:
9. ZA pravico ljudi, da bodo seznanjeni, kako se porablja njihov denar

Še za marsikaj drugega smo bili prikrajšani in smo prikrajšani, kam gredo naši denarci, za razne vojaške romarske odprave in letanje obrambovarca po Posavju s heliohopterjem

Citat:
10. ZA to, da bo konec prepirov med predsednikoma LDS in (ZL)SD o tem, katera o teh dveh strank bolj politično obvladuje RTV Slovenija

Saj sta se ta dva paličnjaka že nehala pravdat, kdo in kaj.... Narod je že pozabil..

Skratka in zdolga.. 10min sem tole tipkal.. Da boste videli, da je vse skupaj en šundrmunder, ki ne pelje nikamor..

V nedeljo pa na volišča! Vsaka DOLŽNOST državljana je, da gre na volišča in izrazi svojo voljo.. Jaz jo bom.. PROTI zakonu..

vir: http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... w=1#UNREAD
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.09.2005, 08:28

me prav zanima, koliko ljudi bo glasovalo ZA, zgolj zato, ker so volili SDS in se sedaj poosebljajo s koalicijo, četudi v svojo škodo....

ovce.....
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a luigidon » 21.09.2005, 09:01

Nerad se spuščam v politične debate na takšnem forumu, ki ni temu namenjen, ampak vseeno.

Sicer sem bolj površno preletel tele točke, ampak zbodlo me je pa tisto o evropksih strokovnjakih. Noben problem ni najti strokovnjaka, ki pelje vodo na tvoj mlin. Ravno tako kot pri nas najdeš tudi po evropi "strokovnjake" različnih ideologij. Glede na to kar smo strokovnjakov videli, ki so jih pripeljali nasprotniki zakona, bi rekel da nihče od njih ni bil pravi strokovnjak. Ni bilo nikogar izmed velikih televizij, ni bilo nikogar od predstavnikov vlad kakšne države, bili so sami kvazi strokovnjaki, ki svoje mišljenje stresajo po raznih časopisih in s tem mislijo, da so strokovnjaki. Dragi moji, strokovnjaki se ne delajo z jezikom.

ELO, kar se pa tiče tvojega zadnjega posta. Če označuješ za ovce ljudi, ki so glasovali za SDS in bodo sedaj glasovali ZA, potem označi tudi ljudi, ki so glasovali za LDS in bodo glasovali PROTI.
Dejstvo je, da je referendum politične narave in da se opoziciji ne gre za to kaj je boljše in kaj ne. Gre se samo za to ker se močno bojijo, da izgubijo še tisto kar imajo.

In dragi ELO, prosim roko na srce. Kdo od tako strastnih kritikov novega zakona si je prebral starega in novega? Na prste ene roke jih lahko preštejem a ne?In kdo od teh kritikov je že stalo kdaj na hodniku RTV?Kdor ne pozna razmer na RTV in kdor ne pozna televizijskega ina radijskega dela ne ve kaj govori. In kdor si zakona ni prebral, ampak čivka kar je nekje slišal, tudi ne ve kaj govori.

lp
m
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.09.2005, 09:12

napisal sem nekaj bistvenega, namreč besedno zvezo ZGOLJ ZATO....

ZGOLJ ZATO, ker so predlagatelji izvoljeni in ne ZATO, ker bi si prebrali obstoječ in predlagani zakon ter bi se jim novi morebiti še dopadel...

to pa so ovce, ne glede na vse, saj ne razmišljajo s svojo glavo!

seveda so ovce tudi lds-ovci na način, ki ga omenjaš....

itak se pa ve (dokazano in priznano), da večino volilnega telesa predstavljajo neizobraženi, nerazgledani,... v bistvu ljudje, ki jim je po večini vseeno.... edini česar so lačni je to, da se poistovetijo z (domnevnim) revolucionarnim zmagovalcem, ter zaradi tega tudi v lastno škodo kaj naredijo... (da so ovce, je za njih prav primeren izraz, pa če se ti dopade ali ne...)

gospodartveniki, industrijalci, podjetniki ter t.i. smetana ima pod 20% deleža volilnega telesa, čeprav jih po živcih udarijo spremembe, ki jih prinese vlada, ki so jo izglasovali njihovi zaposleni... (zanimiv krog, kajne??)

in ko boste dojeli, da so vsi govori iz ust vodilnih napisani s strani nekoga, ki obvlada človeško psiho in manipulacijo z množicami, vam bo lažje v življenju!!!

isto kot reklame na tv, da si lahko bolj plastično predstavljate!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a luigidon » 21.09.2005, 10:15

No, Elo zdej se pa strinjam ja...Sicer bi lahko isto vprašanje postavil za obse strani mar ne?

Je pa tako, da če si voditelj moraš imeti ljudi na svoji strani. Če jih nimaš ne moreš nič storit. Brez voditeljev ne gre, pa kakršnikoli so že. Se pa v Sloveniji to, da bi drugi pisali govore ne dogaja prav veliko, ker si Slovenci ne mormo tega privoščit. Pa še nekaj drugega je. Preveč smo egoistični, da bi pustili, da nam drugi pišejo govore. Nasvete o tem kaj in kako si pa radi najdemo...

lp
m
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a mucek » 21.09.2005, 13:09

Predlagam ukinitev RTV prispevka!
Pol se bojo mogl mal bolj pobrigat, da bojo kej PAMETNEGA nardil, k bo KDO gledal...

Zdej pa s predlogom v parlament! ;)

LP, Grega

p.s. Za zakon, proti zakonu... Vsak pujs svoje korito hvali! Cigani so pa v parlamentu tako ali tako bolj kot ne vsi. Je že Mlakar v enem komadu napisal: "Mlad politik je glih tak ko mlado prase, je fin, luštn, ga ni za en par klobas, a ko ga en k koritu v štalo nese, zredi se, usmradi, in rata iz njega velik prasc..."
Uporabniški avatar
mucek
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a alesb » 21.09.2005, 13:54

luigidon napisal/-a:Dejstvo je, da je referendum politične narave in da se opoziciji ne gre za to kaj je boljše in kaj ne. Gre se samo za to ker se močno bojijo, da izgubijo še tisto kar imajo.

Točno tako. V sinočnjem soočenju so predlagatelji referenduma spet potegnili krajšo. Ko jim zmanjka argumentov, začnejo gonit svojo stalno utečeno prakso.

Take RTV kot je SEDAJ, NE RABIMO.

Z novim zakonom se je namreč ne da več poslabšat :lol:
Uporabniški avatar
alesb

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Yoni » 21.09.2005, 16:05

Je treba rečt kar je res.....
Program nacionalne TV je zadnje čase totalno u kurcu....oprostite za izraz... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vodafone McLaren Mercedes

Kraj: Bogu iza nogu...

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.09.2005, 16:13

potem bo pa še bolj......

žal...
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Yoni » 21.09.2005, 16:40

Ja ELO se popolnoma strinjam.....še dobro da lovim HRT 2 da lahko vsaj formula gledam.... :wink: 8) :D

OdgovorNapisal/-a darksider » 21.09.2005, 23:46

Jst se pa prou NE strinjam, da ma RTVSLO v kurcu program. Ok, nekej je kr neki, ampak precej je pa tud dobrega vsaj po mojem okusu. Nikakor pa ne gledam HRT-ja tle, ker sem v SLO in ne na HR.
Kar se pa formule tice, jo mas pa na POPu pa na nekaj nemških in avstrijskih programih:P :roll:

Sem pa sigurno PROTI zakonu:)

LP Luka
Uporabniški avatar
darksider
Član

Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a alesb » 22.09.2005, 07:38

ELO napisal/-a:potem bo pa še bolj......

žal...

Kako si tako prepričan v naprej?

Samo če počistijo tiste tehnološke viške na RTV-ju in nepotrebne foteljaše, bo precej prihranka :lol:
Uporabniški avatar
alesb

OdgovorNapisal/-a ELO » 22.09.2005, 08:04

če vladajoča koalicija postavlja urednike, direktorja, vodilne posameznih oddelkov...

meni se ne zdi, da bodo oni objavljali informacije, ki bi bile v njihovo škodo...

glede na to, kako so spečani s cerkvijo boš lahko gledal oooogroooomno zadev v zvezi z njo. zabaven program??? my ass!!!!

kako pa je s cerkvijo pa upam da itak veste, tam je šele ovc.....

ampak vi kar.....
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Niko » 22.09.2005, 13:10

Zdravo
Zakon gor ali dol. Mene se sploh ne tiče, torej gre za stolčke.
Sicer ne vem, ampak zanimivo bi bilo, da bi se lahko odločil, da ne bi gledal nacionalke in ne plačeval rtv naročnine - ali nov zakon to omogoča?
PO NOVEM VSE BOLJŠE BO, zato predlagam oddajo, kjer bodo pozicija in opozicija naštevali in hvalili postopke in dejanja svojih nasprotnih politikantnikov (da ne rečem nasprotnospolnikov hy).
LP Niko
Niko
Novinec

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a Yoni » 22.09.2005, 14:23

TV SLO bo uglavnem postala politično trobilo....kar bo seveda ugajalo desni politični opciji (posledično tudi cerkvi)....
darksider....no pa mi povej nekaj dobrih stvari o RTV SLO...razen oddaje Tistega lepega popoldneva....saj ne znajo drugega kot ponavljat že 10x videne oddaje....
Glede F1....lahko jo gledam le po HRT ker POPa ne lovim...pe tudi če bi ga je nebi gledal tam zaradi določenih osebkov ki so tam....pa pustimo F1...

OdgovorNapisal/-a alesb » 27.09.2005, 11:30

Yoni napisal/-a:TV SLO bo uglavnem postala politično trobilo....

Večje kot dosedaj ne more biti :lol: .

So pa predlagatelji refeferuma z neko nerazumljivo računico (manj kot 50% glasov) ZMAGALI :twisted: . Podobno je Slobo enkrat v preteklosti nabral več kot 100% udeležbo na volitvah....
Uporabniški avatar
alesb

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 27.09.2005, 11:53

:D Koliko razburjanja za prazen nič :shock:

1) RTV slo ima toliko reklam kot komercialne TV ----ZAKAJ saj plačujemo prispevek zanjo ki ni majhen :shock:

2) Ne glej informativnih oddaj tam kjer veš kdo jih kreira in ti ni po volji :shock:

3)Boj za RTV tako ene kot druge politične opcije kaže na to da sta obe kripla kajti samo z trdo roko pridejo na TV namesto da bi z delom spodbujali poročanje o njih dobrih delih :D

4) Daljinski upravljalnik je priložen vsaki TV škatli !!!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pjer » 27.09.2005, 13:16

Ne vem zakaj se sploh razburjate, saj je ja popolnoma jasno, da je vsaka nacionalka politično trobilo in si ga bo oblast prikrojila tako ali drugače :evil:
Jaz se zadje tri štiri leta niti zmotim ne več, da bi pritisnil na slo1 , žalostno toda resnično.
L.P.Pjer
Uporabniški avatar
pjer

Kraj: Šentjur

Vrni se na Malo za sprostitev

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov