BMW 130i M Sport vs VW R32

Pogovori o vsem mogočem izven modelarstva ...

Moderator: nitro-s

BMW 130i M Sport vs VW R32

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 01.01.2006, 23:03

Zadnjič spremenil TomyBoy, dne 03.01.2006, 21:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 02.01.2006, 13:33

velika razlika v ceni, majhna na track testu. V uporabnosti pa definitvni zmagovalec.....r32.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a rokec » 02.01.2006, 15:06

Ce imas tak avto, ga imas verjetno za duso, da uzivas v voznji. Nevem zakaj sploh grejo primerjat uporabost.

LP Rok
Uporabniški avatar
rokec
Naš človek :)

Kraj: Gorica pri Slivnici

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 02.01.2006, 17:51

to je res.....samo , osebno za dušo ne bi imel BMwja, niti r32.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 02.01.2006, 18:07

R32 8)
Jetforce

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a rokec » 02.01.2006, 19:54

Ja samo R32 je kao najtezji golf. Samo so fantje pozabl da pa je BMW130i cisto navaden bmw (dodan samo M optik paket). Kako bi pa pol pokazal test ce bi pri BMW-ju naredili BMW M1(kao najtezji BMW serije 1).

LP Rok
Uporabniški avatar
rokec

OdgovorNapisal/-a RokyLuk » 02.01.2006, 20:06

rokec napisal/-a:Ja samo R32 je kao najtezji golf. Samo so fantje pozabl da pa je BMW130i cisto navaden bmw (dodan samo M optik paket). Kako bi pa pol pokazal test ce bi pri BMW-ju naredili BMW M1(kao najtezji BMW serije 1).

LP Rok

Mislm da glede nato da je BMW serija 1 in da ima 265KM ni čist navaden BMW!
Si se sploh že kdaj peljal z kakšnim tako močnim avtom?

LP
Uporabniški avatar
RokyLuk

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a Yoni » 02.01.2006, 20:33

Ah....jaz bi pa še vedno raje imel kako Lancio Delto HF 2.0t.....že rahlo v letih ampak še vedno strupena... :twisted: :twisted: :twisted:
Vodafone McLaren Mercedes

Kraj: Bogu iza nogu...

OdgovorNapisal/-a Anzo » 02.01.2006, 21:32

RokyLuk napisal/-a:
rokec napisal/-a:Ja samo R32 je kao najtezji golf. Samo so fantje pozabl da pa je BMW130i cisto navaden bmw (dodan samo M optik paket). Kako bi pa pol pokazal test ce bi pri BMW-ju naredili BMW M1(kao najtezji BMW serije 1).

LP Rok

Mislm da glede nato da je BMW serija 1 in da ima 265KM ni čist navaden BMW!
Si se sploh že kdaj peljal z kakšnim tako močnim avtom?

LP

Toda res je BMW 130i je "navaden" BMW brez predelav (ne tako kot golf).Po mojih podatkih ima 130i 270KM.

BTW:sem se že peljal z tako močnim avtomobilom...
::::::Leti vse!!!!Tud navadana deska, ce jo vrzes!!!::::::::

LP Anze
Anzo

Kraj: Ljubljana - Škofljica

OdgovorNapisal/-a rokec » 02.01.2006, 22:05

Jaz sem se ze pelal z takim avtom. Imamo doma 530d pa vem kako gre tak avto.

LP Rok
Uporabniški avatar
rokec

OdgovorNapisal/-a Čur » 02.01.2006, 22:17

R32 na ogled postavljen v WV salonu v Lj.
11. člen
Svobodna izmenjava mišljenja in misli je ena najdragocenejših človekovih pravic; vsak državljan sme torej govoriti, pisati, tiskati svobodno in odgovarja samo za zlorabo te svobode
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 02.01.2006, 23:03

Anzo napisal/-a:Toda res je BMW 130i je "navaden" BMW brez predelav (ne tako kot golf).Po mojih podatkih ima 130i 270KM.

:lol: :lol: In kaj je predelanega tukaj na tem Golfu ?? Gre za test med dvema avtomobiloma, ki sta v serijski ponudbi, imasta podobno prostornino motorjev (VW 3189 in BMW 2996 ccm) in število konjev(VW 250, BMW 265).
Gre za trenutno najzmoglivejše različice v ponudbi obeh modelov.
Predvsem je zanimiv čas na stezi, kjer so tudi pri Top Gear-u pričakovali zanesljivo zmago BMW-ja in njegovega zadnjega pogona. GOLF ga je kljub večji masi in 15-im konjem manj, dobesedno "raztrgal".
Čas Impreze WRX STI.....1.29.4
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a RokyLuk » 03.01.2006, 08:02

Meni se zdita obadva res vrhunska avtomobila.Mi je pa osebno zadnja serija golfa najlepša do sedaj!Če bi imel možnost nakupa avtomobila v tem rangu bi skoraj verejtno vzel R32, mi je pa osebno prednji konec bolj všeč od GTI-ja!Imel sem možnost sedeti v Tomyovem GTI-ju in moram rečt da je občutek res fenomenalen :) Edino kar me moti pri teh novih športnih avtomobilih je to da so vsi previsoki.V moji Hondi sediš dejansko na tleh in tak občutek mi je še za eno stopnjo boljši :)

LP
Uporabniški avatar
RokyLuk

OdgovorNapisal/-a Čur » 03.01.2006, 08:41

RokyLuk napisal/-a:Edino kar me moti pri teh novih športnih avtomobilih je to da so vsi previsoki.V moji Hondi sediš dejansko na tleh in tak občutek mi je še za eno stopnjo boljši :)

LP

Nizko sedenje je pa res idealno za semaforske dirkače, postavneže in lastnike nabildanih avtomobilov s širokimi pragi in preširokimi gumami ter otroškim srcem.
Ubogi vozniki rallya, saj morajo sedeti čisto pod stropom. Le zakaj?
11. člen
Svobodna izmenjava mišljenja in misli je ena najdragocenejših človekovih pravic; vsak državljan sme torej govoriti, pisati, tiskati svobodno in odgovarja samo za zlorabo te svobode
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a ELO » 03.01.2006, 09:56

TomyBoy napisal/-a:Gre za test med dvema avtomobiloma, ki sta v serijski ponudbi, imasta podobno prostornino motorjev (VW 3189 in BMW 2996 ccm) in število konjev(VW 250, BMW 265).

ali ima bmw tudi pogon na vsa štiri kolesa???

mislim da ne....

je zadeva torej primerljiva???

po moje bi bila kompetentnejša primerjava honda s2000/bmw130 in golfr23/evoVIII !

ampak jebiga, v nekaterih testih si lahko privoščijo vse, lahko da je tudi golf gti boljši od ferarijevega enza, če dajo, kot v nekaterih nemških revijah, velikosti prtljažnika 95% vseh možnih točk!

ampak, tomek, ne sekiraj se, čez legendo od kolksvagnovega gti-ja ga ni! shelby? cobra? delta hf inetgrale? renault 5 alpine?? mah kje pa, GTI!!!!!!!!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a RokyLuk » 03.01.2006, 10:00

Čur napisal/-a:
RokyLuk napisal/-a:Edino kar me moti pri teh novih športnih avtomobilih je to da so vsi previsoki.V moji Hondi sediš dejansko na tleh in tak občutek mi je še za eno stopnjo boljši :)

LP

Nizko sedenje je pa res idealno za semaforske dirkače, postavneže in lastnike nabildanih avtomobilov s širokimi pragi in preširokimi gumami ter otroškim srcem.
Ubogi vozniki rallya, saj morajo sedeti čisto pod stropom. Le zakaj?

Pač ima vsak svoje mišljenje glede tega.Drugače pa nisem rekel da se slabo sedi v takih avtomobilih.Sedi se veliko boljše in komfortnejše, važno pa je tako ali tako v čem se ti najbolje počutiš.Plastik in preširokih gum pri meni ne boš videl, ker mi je avto všeč tak kakršen je in nisem bil nikoli pristaš raznih brezveznih plastik!Dejansko pa sem še vedno otrok saj sta tako moja mati kot tudi oče še vedno med živimi :)

Pa Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
RokyLuk

OdgovorNapisal/-a ELO » 03.01.2006, 10:10

v ferarijih sediš nizko
v poršejih sediš nizko (razen terencev seveda)
v cls-u sediž nizko
v m3 sediš dokaj nizko
v mklarnu sediš nizko
v f1 sedijo nizko
v indy sedijo nizko
v kartingu imaš ritni kanal tik nad asfaltom

tako da športni avtomobili pač niso nek sinonim za visko sedenje se mi zdi...

ampak jaz ne vem, nimam na tablici gti napisano, vozim dizl karavana, torej zagotovo nisem kompetenten za kaj takega!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 03.01.2006, 12:43

Vedno bolj mi grejo ob gledanju te oddaje lasje pokonci - "ooooh, yes, it's collosal, fantastic,... Ma ne vem no - ni to recimo to kar bi si jaz želel od oddaje, ki naj bi predstavila cimvec avta na najbolj objektiven nacin. Tako pa dobimo vedno nove in nove nereferencne rezultate testov, zadeva disi po skomercializiranem ze prav do neba, rezultat pa je nekaksen "multivitaminski dzus" iz jabolk in hrusk (pa se cesa).
Res je - vedno izberejo take avtomobile za test, da navzven zgleda zadeva se kar primerljiva, ko se pa recimo poglobis in ce vsaj malo poznas avtomobile pa takoj vidis koliko je ura... :P
Smisel primerjav vidim samo v takih primerih kot npr. Subaru Impreza Sti in Mitsubishi EVO VIII, pa še tega jaz osebno ne bi delal. Vsak avto je po svoje dober za svoj namen, en ima bolje to, drugi spet ono. Vsi mi bi morali dobro vedeti, koliko malenkosti vpliva na to, ali si hiter ali nisi, ce govorimo samo o "track testu"(trenutno razpolozenje, en drugace izpeljan ovinek, konstantnost...). In neupraviceno je reci, zmagovalec je ta in ta (po ENEM hitrem krogu recimo :roll: ) Kot avtomoderji bi že morali znati presoditi, kaj recimo pomeni 4x4 pogon in kaj RWD, pa cetudi so vsi na kvazi slavnem Top Gearu pricakovali da bo BMW napral Golfa... Spet ne vem kar eno brezvezno ustvarjanje napetosti, ceprav so vsi vedeli kako se bo po progi peljal Golf in kako BMW (ste vsi videli cisto linijio VW in posrek linijo BMWja). Če gledamo relativno, je bumfl naredil krog, ki ga 2 pogonski Golf ne bi (tudi ce bi imel enako konjev), itd. Kaj dobimo za ta in ta denar je tu se najbolj vmesno vprasanje, potem pa se naj vsak sam odloci do cesa mu je vec... :twisted:
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Tadejchek » 03.01.2006, 17:22

Ahh TopGear je bolj humoristična nanizanka, ki vsebuje avte.
Primerjajo čase preveč različnih razredov avtov, vozijo v popolni megli, dežju, snegu....ampak razpredelnica ostane vedno enaka :roll:

Meni osebno ni nobeden od obeh ni tako všeč, da bi rekel da si ga bom kupil.
Uporabniški avatar
Tadejchek

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 03.01.2006, 17:26

ELO napisal/-a:ampak, tomek, ne sekiraj se, čez legendo od kolksvagnovega gti-ja ga ni! shelby? cobra? delta hf inetgrale? renault 5 alpine?? mah kje pa, GTI!!!!!!!!

Oooo, gospod privatnik, sem se že bal da boste spregledali debato, v kateri so "zopet" ljudska kola. :)
Uporabniški avatar
TomyBoy

Naslednja

Vrni se na Malo za sprostitev

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov