Napisal/-a MANTUA » 11.08.2003, 10:21
Pozdravljeni !
Najprej se zahvaljujem vsem, ki opravljate moje delo in predčasno objavljate novosti.
Modeli v merilu 1:18 bodo na voljo predvidoma Septembra, enega pa že imam v trgovini, kjer ga lahko po mili volji prijemate, gledate in tudi vozite.
Prvi vtisi so takile:
Model pride v škatli že sestavljen s pobarvano karoserijo. Originalna karoserija je Porsche 911, kot tale na sliki, na voljo bo v nekaj različnih barvah ( rdeča, rumena, modra, srebrna, črna,...).
Podvozje iz vitropalasta je givljivo, zadnji del pa je vzmeten. kot opcija bo dobavljiv tudi oljni amortizer z vzmetmi različnih trdot. V kompletu so že zraven trije različni pogonski zobniki za vožnjo zunaj (hitreje) ali po sobi (počasneje). Nazadnji osi je tudi zobniški diferencial, ki pomaga pri lepši vožnji skozi ovinke. Sprednja kolesa so vzmetena z vzmetmi, vse skupaj pa poskrbi, da ima model za svojo majhnost presenetljivo uporabne vozne lastnosti. V njem je že vgrajeno ležišče za 4 baterije velikosti AA, zato sem za poskus vanje zložil kar navadne alkalne baterije, ki popolnoma dobro opravljajo svoje delo, izbira akumulatorjev pa je tudi dovolj široka. Vgrajevanje 5 celic se mi zdi nepotrebno, saj je model popolnoma dovolj hiter že s štirimi.
Najzanimivejša stvar pa je, da zanj ne potrebujete nobene posebne opreme. V model se vgradi servo motor standardne velikosti, sprejemnik standardne velikosti, pa tudi za regulator in transponder je dovolj prostora. Do jeseni moram še najti kakšne primerne regulatorje za primerno ceno, ki naj bi bila okrog 10.000,00 SIT, ampak o tem več, ko bodo dobavljivi.
Cena modela bo predvidoma 60 EUR ( 14.000,00 SIT), pozimi pa bom organiziral tudi nekaj dirk s temi avtomobili, saj je zanimanje zanje že zdaj presenetljivo.
Če koga zanima model, ga torej že lahko preiskusi, kaj več o njih, pa ob koncu Septembra, ko bodo dobavljivi.
Janez Nebec
MANTUA MODEL LJUBLJANA