PO TEKMI V KRTINI

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

PO TEKMI V KRTINI

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 24.04.2004, 20:43

:D

NO PA JE prva tekma je pod streho navkljub blazno slabi vremenski napovedi se je z vremenom nekako izšlo

Tekma se je razen časa za malico odvijala zelo hitro in tekoče organizatorji so se trudili da bi pred dežjem pospravili teko pa se jim na žalost ni izšlo.

Navdušuje precejšnje število tekmovalcev pa tudi med gledalci se mi zdi da je bilo kar nekaj bodočih tekmovalcev kar daje upanje da se bo kategorija kar prijela

Torej meni je bilo všeč

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a steem » 24.04.2004, 20:55

Meni je pa blo super :) Najedu sn se ... fajn smo se meli ... na koncu nas je malo zalilo :)
Superca tekma. Organizacija je bila za prvo tekmo zelo dobra. Sodniki so bili super, opozarjali in odštevali kot roboti :lol: Konkurenca je kar močna, tako da treba modele fajn naštimat in trenirat letenje seveda tudi pristajanje :D ...
Moram pa se zahvalit Janu da mi je posodu paketek njegovih celic .. saj brez njih nebidosegel mesta katerega sem :D

LP Jernej
steem
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a matej_mejac » 24.04.2004, 21:46

Ja, prva tekma je mimo in občutki so vredu. Čestitke vsem tistim, ki ste domov odnesli pokale, seveda tudi ostalim sotekmovalcem.

Vreme je na koncu res malo ponagajalo, vendar je bilo vseeno vredu.
Upam, da bomo na naslednji tekmi še številčnejši.

Čestitke tudi organizatorjem.

LP Matej
Uporabniški avatar
matej_mejac
Član

Kraj: Rimske Toplice

OdgovorNapisal/-a luigidon » 24.04.2004, 21:54

Jest moram rect, da sem tud zaodovljen s svojo prvo tekmo:)))Do naslednje bo ze znal kej boljs vozit, kaj boljs letalo pripravit, pa tudi napake ne bom vec naredil kot sem jo danes, ko sem v zadnjem turnusu "pohitel" proti tlom, da ne bi prekoracil casa:)) No, casa je se precej ostalo, tako, da sem naredl bolj slabo potezo:) Pa drugic boljse....

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a » 25.04.2004, 09:50

luigidon napisal/-a:Do naslednje bo ze znal kej boljs vozit, kaj boljs letalo pripravit, pa tudi napake ne bom vec naredil kot sem jo danes, ko sem v zadnjem turnusu "pohitel" proti tlom, da ne bi prekoracil casa:)) No, casa je se precej ostalo, tako, da sem naredl bolj slabo potezo:) Pa drugic boljse....

To sem videl. Škoda, ker bi lahko hitech modele nascal z Telstarjem.

Sam sem tudi naredil napako (prvi turnus), ko sem mislil, da pristajam vredu, kasneje pa sem pristal skorajda 100m stran??!!

Zanima me kakšni so bili vaši pristanki - to nikjer v rezultatih ne piše.

LP
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Mr.Bostjan » 25.04.2004, 10:38

Živjo!

Tempo tekme je bil zelo hiter zaradi stalne bojazni pred obilnejšimi padavinami in za tiste tekmovalce, ki so tekmovali v obeh kategorijah, tudi dokaj naporen. Občasno rosenje nas ni pretirano motilo, smo se pa stalno ozirali v nebo in se spraševali, ali nam bo uspelo tekmo speljati do konca ali ne?
Na srečo nam jo je ... skoraj! Tik pred pričetkom fly-offa v kategoriji F5J-400, ko je galvni sodnik že pričel z odštevanjem, se je namreč nenadoma ulilo in vsi smo "zbežali" v varno zevetje misleč, da bo "plohica" kaj hitro minila in bomo lahko v miru izpeljali še fly-off. Ker se je potem dež samo še stopnjeval, smo se odločili, da kot končen rezultat upoštevamo kar seštevek vseh treh turnusov. Na koncu smo v dežju podelili pokale in se na hitro razšli.

Hvala vsem tekmovalcem, ki ste se v obilnem številu udeležili tekme, ter iskrene čestitke zmagovalcem!

Rezultate boste našli na spodnjih povezavah ... zahvala za hitro objavo gre klubskemu kolegu Andražu Vrhovcu, ki je tudi tekmoval.

Rezultati v kategoriji F5J 400:
http://www.termocenter-tps.si/mptica/f5 ... tina04.htm
//v kategoriji 400 nismo izvedli fly off-a zaradi slabega vremena in
zato veljajo seštevki vseh treh turnusov!!!

Rezultati v kategoriji F5J unlimited:
http://www.termocenter-tps.si/mptica/f5 ... 04_fly.htm
//v kategoriji unlimited veljajo samo rezultati fly off-a

Rezultati turnusov za unlimited:
http://www.termocenter-tps.si/mptica/f5 ... tina04.htm
Lep podzrav,
Boštjan Perdan
DMA Modra ptica
Uporabniški avatar
Mr.Bostjan
Član

Kraj: Šenčur

OdgovorNapisal/-a luigidon » 25.04.2004, 11:20

TŠ napisal/-a:To sem videl. Škoda, ker bi lahko hitech modele nascal z Telstarjem.

Ja pogojem sem imel takrat res dobre, ampak letalo ni vse:) Ce se prav spomnim sem bil tam nekje v sesti-sedmi minuti se najvisje...Vsekakor bom treniral:)))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a SPEEDMOJSTER » 25.04.2004, 22:01

Lep pozbrav!

Zahvaljujem se vsem tekmovalcem, posebno pa vsem ,ki ste delali in pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja!
L. P. Aleš & Gusti O.
Uporabniški avatar
SPEEDMOJSTER

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a » 25.04.2004, 22:19

Pa mal slikc za boljšo predstavo.

p.s. Hotel sem uploadat na geocities.com *.wmv file pa ga noče gor potegnt (zaščita, tako da server nebi postal poln piratskih filmčkov al nekaj podobnga). A pozna kdo kak pametn server na katerga bi lahko to dal. Če je kdo od vas ki imate neodvisne serverje zainteresiran, da gosti filmčke, da jih bo folk vidl, naj mi to sporoči na PM.

pa hvala in LP
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a » 25.04.2004, 22:22

noch einmal :?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a » 25.04.2004, 22:25

@človeku, ki je lastnik modela z 3-metrskih razponom. Ful lepo leti, v zraku pa zgleda veličastno. Zainteresirani za prodajo?
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 26.04.2004, 12:26

@človeku, ki je lastnik modela z 3-metrskih razponom. Ful lepo leti, v zraku pa zgleda veličastno. Zainteresirani za prodajo?

Model sem predstavil na forumu (od Mateja Mejača F5J jadralci) v zadnjih mrzličnih dneh pred tekmo v Krtini, ko sem bezljal in ga delal, čas pa je priganjal sto na uro, tako da sem se že bal da ga ne bom dokončal. Sem ga pa na predvečer tekme, tako da sem naredil probni polet šele v soboto na dan tekmovanja in to v rosi in polmraku zgodaj zjutraj. Tako so bili pravi poleti šele narejeni kar na tekmi. Model me ni razočaral, kriv za slabo letenje sem bil sam kajti:
- v prvem štartu se mi je ob zamahu baterija popeljala po trupu za 4cm!!! nazaj, in model je letel krepko za zadnjim možnim položajem težišča kar se je zelo poznalo na letenju, saj sem ga moral balansirati "kot prašiča na noževi konici". Ob tako majhni globini krila (12cm) so meje aerodinamičnega centra v zelo ozkem območju.
- drugi štart mi je uspel dokaj dobro, (ob pomoči obilice selotejpa, mi je fiksiral baterijo na pravo mesto v trupu)
- tretji štart jer bil totalna polomija, saj se mi je ob metu modela propeler zataknil za prednjo vrvico krilne zatege in model je klavrno padal brez vlečne sile motorja. (banalna napaka!..tako konstrukcijska kot sama priprava na met) No, klubski kolega Matej (HVALA MATEJ!) mi ga je uspel ponovno vreči saj še ni poteklo 60 sekund, a do dvojnega žvižga sodnika sem pridobil zaradi preveč zapravljenega časa premalo višine, da bi bil polet kaj vreden.
Model ni naprodaj....kdo pa je tako primitiven da bi prodajal svoje otročičke?) :D
Lahko pa pošljem Acad ali dxf ali pdf format risbe..načrt..vendar ni popolnoma razdelan do zadnjega detajla ker sem si v naglici nekatere detajle kar sproti izmislil medtem ko sem model delal..vendar so to le neki bolj ali manj nepomembni deli.
Včeraj sem preko celega dneva letel z modelom, odpravil stalling na pendel repu (omejil hod) se ga navadil, ter ugotovil, da lahko zmanjšam V lom krila, vstavil mom 6Voltni motor, pa pričakujem boljše vzpenjanje.
Skratka, model bi bil lahko konkurenčen, vendar ga je treba "uleteti".

Sedaj pa mi po glavi že roji ideja za bolj "normalni" model za tiste srednje dobre vremenske razmere in navzgor...

LP vsem od Mitje
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.04.2004, 08:49

Zelo amaterski video kolažek (5.89 MB)

http://freeweb.siol.net/44miha/F5JKrtina04.WMV
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a » 28.04.2004, 20:51

ultralajt napisal/-a:

Model ni naprodaj....kdo pa je tako primitiven da bi prodajal svoje otročičke?) :D
LP vsem od Mitje

Ne, ne sej nism mislil tako, sam povedat hocem, da je model res fajn. Glede nactov pa je tako, da se bom oglasil cez kaksno leto, ko bo model izpiljen in pogruntan. Aja se to - Kako dolg je trup.

LP
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.04.2004, 21:09

Ne, ne sej nism mislil tako, sam povedat hocem, da je model res fajn. Glede nactov pa je tako, da se bom oglasil cez kaksno leto, ko bo model izpiljen in pogruntan. Aja se to - Kako dolg je trup.

Upam da ni bilo kake zamere, jaz imam namreč tak smisel za humor :lol:
Model je že izpiljen kolikor se je dalo z dano konfiguracijo, le če bi imel karbonski trup, bi bila zadeva lažja in bolj konkurenčna. Trup je dolg 1400 mm (od spinerja do konca smernega krmila)

Resnici na ljubo, bi bil model veliko boljši če bi bil manjši (manj materiala, manj teže...logika?! :idea: ) ampak kaj čemo, če sem pa malo čuden :?

Če pa boš čakal eno leto, verjemi mi da bodo takrat letala že "utirjena" v neke proporcije, ki bodo precej drugačna od mojega, in se s takim modelom ne bo splačalo nastopiti.

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 28.04.2004, 21:20

ultralajt napisal/-a:

Če pa boš čakal eno leto, verjemi mi da bodo takrat letala že "utirjena" v neke proporcije, ki bodo precej drugačna od mojega, in se s takim modelom ne bo splačalo nastopiti.

LP Mitja

Sam letim za užitek in ne za rezultat. Sej se mi tudi z Muho ni splačalo nastopiti, če tako vzameš, ampak sem, vsaj tako, da malo vidim. Če bi si izdelal tak model ga bi imel izključno za užitek oz. poziranje (res izgleda super) in ne za tekme.

Če bom hotel konkurenčnost, pa si bom omislil karbon trup in pa ena fancy krila.

p.s. Seveda ni zamere. Kakšne zamere? Kaj je zamera?

LP
Uporabniški avatar

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost