F5J tekma na Blokah RAZPIS

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

F5J tekma na Blokah RAZPIS

OdgovorNapisal/-a » 18.07.2004, 13:09

Razpisujem prvo F5J tekmo na Blokah!

ki bo nedeljo 1. augusta 2004.

Prijave bodo do osme ure. Prijavnina bo znašala 2000 sit, če bo tekmovalec prijavljen vnaprej in 5000 sit, če se tekmovalec ne bo prijavil vnaprej. V štartnino je vključena topla malica in majica s kratkimi rokavi. Predviden konec tekmovalnega dela in podelitev pokalov bo ob 14 uri.

Poskrbljeno bo za pijačo in praktične nagrade, ki bodo izžrebane.

Pokale dobijo prvi trije v kategoriji F5J 400 in zmagovalec kategorije F5J unlimited Konion.

Tekmovalo se bo v treh sklopih, in sicer:

1) F5J 400 - na sporedu je pet turnusov in dva fly-offa

2) F5J unlimited KONION (izjemoma dovoljena uporaba celic Konion) - na sporedu so pet turnusov in dva fly-offa

Pravila tekmovanja:

Razen omenjene izjeme se leti po pravilih F5J. Tekmovalci bomo sodili eden drugemu, da ne bo prihajalo do napak, katerih smo vajeni s prejšnjih tekem.

Kako se pride do omenjena tekmovalnega prostora:

Če štartaš iz Ljubljane greš proti smeri Postojna in nadaljuješ po cesti proti slovenski obali. Z avoceste greš dol na izvozu Unec in nadaljuješ proti Cerknici. Pelješ se skozi celotno Cerknico in naprej kakih 10 km do kraja Bloška polica, tam zaviješ levo v hrib (Nova vas). Tako pelješ po glavni cesti še nadaljnih 5 km. Kmalu se ti odpre pogled na Bloško planoto in na sredini je Nova vas. Skratka pred Novo vasjo zaviješ pri kapelici desno (bo označeno).

Če slučajno kaj ni jasno pa sem dosegljiv na 031 380 449 ali tinesparemblek@hotmail.com.

Prijava za tekmovanje:

Prijave za tekmovanje mi lahko pošljete na tinesparemblek@hotmail.com ali me pokličete na 031380449.

V prijavi morate navesti:

Ime
Priimek
Kanal
Rezervni kanal
Kategorijo

Za tiste, ki se prijavite med prvimi bodo posebne ugodnosti. Prijave zbiram do petka 30. julija zvečer.

- - - - - - -

V primeru pritožbe kavcija za pritožbo znaša 5000 SIT. Pritožbo v pisni obliki oddati najkasneje 30 minut po nastanku vzroka za pritožbo. Žirija razsodi v času 30 minut po prejemu pritožbe.

Vsak tekmovalec tekmuje na LASTNO odgovornost ! Morebitne poškodbe krije tekmovalec sam.

LP, Tine

- - - - - - -

DO TEGA TRENUTKA PRIJAVLJENI TEKMOVALCI

1... Holc Miha (400 & Unl.)
2... Šparemblek Tine (400)
3... Erklavec Marjan (400)
4... Činko Niko (400)
5... Gosak Miran (Unl.)
6... Petrnel Andrej (400)
7... Zupan Jože (400)
8... Kovač Aleš (400)
9... Jovičič Milan (400)
10... Mejač Andrej (400)
11... Mežnarič Robi (400)
12... Vidmar Ivan (400)
13... Štempihar Bogo (Unl.)
14... Lukan Robert (Unl.)
15... Bordon Rok (400)
16... Hajnšek Sebastjan (400 & Unl.)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Zadnjič spremenil , dne 31.07.2004, 16:07, skupaj popravljeno 11 krat.
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 18.07.2004, 15:19

DATUM TEKME ? :oops:
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 18.07.2004, 16:18

Pardon. :oops:

Popravljeno.
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a belovic » 19.07.2004, 12:15

najprej hvala na povabilu...zal pa odhajam na dopust tako da nazalost ne bom mogel priti :(

se nekaj :!:
tekma: 3 turnusi in 2 fly off-a sta za resno tekmo odlocno premalo :!: :!: in tudi v primeru ce bi mogel priti, bi prej resno premislil ce se mi splaca priti na tekmo na kateri bi v najslabsem primeru letel samo 3-krat :idea: in v najboljsem samo 5-krat :roll:
mislim,da bi vam morala biti v vzor mariborska tekma, ki je bila zares vzorno zastavljena in organizirana :!:

pa brez zamere in lp,ivica
Uporabniški avatar
belovic

Kraj: CRO

OdgovorNapisal/-a » 19.07.2004, 14:13

Saj bo sedem turnusov. Prav tako kot v Mariboru (največ do sedaj). Se pravi 3+1 za standardno in 2+1 za ekipno tekmo.

LP, Tine
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 22.07.2004, 22:42

1 avgusta bom rit namakal v zalivu Caska na Pagu, ter mislil na vas.
Seveda pa bom imel s sabo veliko papirja, kalkulator, svinčnik, ravnilo in trikotnik, ter risal model F5J za naslednjo sezono. Upam da bo nastalo spet kaj nenavadnega!

LP vsem!

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 23.07.2004, 08:38

F5J Team odpade. Sedaj se leti klasično Unlimited in 400 in sicer na 5+2 ! Glej zgoraj.

Na vrhu so sedaj zapisani do sedaj prijavljeni tekmovalci.

LP, Tine
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a mihah » 23.07.2004, 09:37

Skoraj ne morem verjeti!

Sicer nisem 100 % če bom lahko prišel, ampak sem se prijavil v vseh treh razpisanih kategorijah. In to z enakim modelom.

Za unlimited je res samo 20 s, ampak 14 x 9 namesto 14 x 8 in 2 Konionki bo za foro čisto OK. Jadranje pa zna biti potem dosti bolj zanimivo. ;)

Ostali? Dejte še malo širše razmišljati in ne glejte samo 400 kategorije. Štartnina je enaka, če se prijavite z F5J 400 modelom kar za vse kategorije. Pa nekje se že bo nekaj izcimilo! 8) Vsaj letenja je potem vrh glave zadosti. :lol:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rock » 23.07.2004, 11:59

Miha s tem kar si povedal se popolnoma strinjam. V kategoriji F5J 400 je 20 sekund popolnoma dovolj, tako da si lahko s 400-tko prav samozavestno zraven v unlimited.

Problem je samo skakanje iz turnosa v turnos, ki ga pa nebi preveč izpostavlja. Se da vse urediti samo po naravi je vsak človek malo len in počasen. Nekateri pa zaenkrad se tudi nimamo vse tehnike, ki bi zadevo olajšala.

Sam še nisem prijavlajen. Ne vem še čisto točno, kam me bo zaneslo tisti vikend. Bi se pa rad zahvalil Tinetu (TŠ) za vabilo. In koncu koncev tudi za anteno, ki si mi jo dal zadnjič na stran. Se spomniš vprašanja v čem je razlika med jekleno in navadno, ki je ponavadi priložena. No, sam ne vem kako deluje in o tem mi ni čisto nič jasno kaj je razlika. O sami uporabi je pa razlika tako velika, da navadne ne kupim nikoli več. Jeklane je toliko bolj močna, da jo lahko nerodnež kot sem sam uporabljam brez straha, da jo bom polomil.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.07.2004, 14:07

končno tekma v zibelki Slovenskega jadralstva :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a rock » 29.07.2004, 09:05

Tine, nekaj me zanima.

Bloke so odprta planota na 800m nadmorske višine, pa tudi hribi se najdejo naokoli. Ponavadi na takšnih planotah pihajo konstantni "močni" vetrovi.
Kako je z vetrom na Blokah?
A je možno kje v bližini tudi kakšno jadranje na hribu? Lahko je tudi manjši, samo da je ovira vetru. Če bo tekma res tako kmalu zaključena kot praviš, bi še kam skočil letet.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Robi » 29.07.2004, 09:28

Rok, če so lesenjače pred 50 in več leti, z drsnim razmerjem 1 : 10 postavljale na Blokah večurne rekorde v trajanju jadranja, se bo tudi za naše "specialke" našel kakšen kucelj za pojadrat :lol:
Če bo več zainteresiranih za popoldanko jadranje pa se lahko zmenimo tudi s kakšnim lokalnim kmetom, da nam bo z vozom in volovsko vprego vlačil modele nazaj na hrib, kot so to počeli včasih :lol:

Lep pozdrav,
Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

BLOKE, ZIBELKA SLOVENSKEGA JADRALSTVA

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 29.07.2004, 10:05

Rok, če so lesenjače pred 50 in več leti, z drsnim razmerjem 1 : 10 postavljale na Blokah večurne rekorde v trajanju jadranja, se bo tudi za naše "specialke" našel kakšen kucelj za pojadrat
Če bo več zainteresiranih za popoldanko jadranje pa se lahko zmenimo tudi s kakšnim lokalnim kmetom, da nam bo z vozom in volovsko vprego vlačil modele nazaj na hrib, kot so to počeli včasih

Bloke so mi še vedno zelo pri srcu, saj se zavedam, da se je tam pred drugo vojno dogajalo veliko zanimivega.

Edino kar mi daje grenak priokus k Blokam je spomin na zadnje predvojaške vaje ki smo jih imeli na Blokah, kjer se je jugo armija izživljala nad nami.

Ker sem še vedno tudi zmajar, bi si želel da na eni od tekem tam na Blokah popestrim dogajanje z letenjem z mojim zmajem pa mogoče še jadralnim padalom. Če bi pihal pobočni veter (na Bradatki?) ki bi mi omogočal uporabno dviganje. Hehe..zanimivo bi bilo leteti z zmajem na pobočju, pa da bi se malo kosal (fajtal) z RC Zagiji! Mislim da bi bilo to zelo izvirno edinstveno in za veliko smeha!! Trk Zagija mojemu zmaju nebi škodil, jaz pa imam itak čelado na glavi!

Če se zdrav vrnem iz morja, se jeseni lahko še marsikaj dogaja. Upam da bo na Blokah poleg tele prve, še kasneke kaka tekma, da bi lahko jaz prišel in naredil nekaj od zgoraj naštetega.

LP Mitja (od sobote naprej 14 dni odrezan od (Interneta) sveta)
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 29.07.2004, 10:23

Torej Tine a damo v avto še kak model za na hrib
ker nas ja samo 14 prijavljenih je povsem izvedljivo da se tekma zaključi okoli 14ure in nam lahko pokažeš kak lokalni hrib kjer bi se dalo jadrat z nodeli da napolnimo dan
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Kroko » 29.07.2004, 12:58

Combat tekma "zmaj vs. zagi"? To pa bi bilo nekaj. A si prepričan, da preživiš? :twisted:
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a » 30.07.2004, 08:36

rock napisal/-a:Tine, nekaj me zanima.

Bloke so odprta planota na 800m nadmorske višine, pa tudi hribi se najdejo naokoli. Ponavadi na takšnih planotah pihajo konstantni "močni" vetrovi.
Kako je z vetrom na Blokah?
A je možno kje v bližini tudi kakšno jadranje na hribu? Lahko je tudi manjši, samo da je ovira vetru. Če bo tekma res tako kmalu zaključena kot praviš, bi še kam skočil letet.

lp, rok

Hrib bo. Veter definitivno bo. Sicer pa se leti zelo blizu naselja, tako, da jadranje nebi smelo biti problem.
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a » 30.07.2004, 08:39

MC GAYVER napisal/-a:Torej Tine a damo v avto še kak model za na hrib
ker nas ja samo 14 prijavljenih je povsem izvedljivo da se tekma zaključi okoli 14ure in nam lahko pokažeš kak lokalni hrib kjer bi se dalo jadrat z nodeli da napolnimo dan

Če bo pihal ta pravi veter bom pokazal en hrib na katerem "penja".

Drugače se pa tudi da jadrat na ene parih ostalih hribih, vendar je malo hudo zaraščen, tako, da se moraš sekirat kje boš pristal potem, ko vzletiš.

LP, Tine
Uporabniški avatar

Preživetje

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 30.07.2004, 09:35

Combat tekma "zmaj vs. zagi"? To pa bi bilo nekaj. A si prepričan, da preživiš?

Ni blema! Obtolčen a živ!

OK. Dosti o tem, tukaj se menijo o tekmi F5J....
LP Mitja ....haha, z eno nogo že v vodi 8)
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 30.07.2004, 15:59

Pozdravljeni.

Vreme v nedeljo baje bo :D .

Še zadnji problem se je rešil (megafon in štoparice).

Računam na okoli 15 tekmovalcev, kar je idealno.

Sam najbrž ne bom tekmoval, ker bo treba vodit tekmo (kvečjemu, če je kdo izmed ostalih pripravljen odmeriti deset minut in tuliti v megafon v mojih turnusih :D ).

Majic in ostalih nagrad sem nagrebel za en kamijon.

Pa vabljeni tudi firbci - gobcala (kakor kaže jih je na tem forumu 50x več kot tistih, ki se na kakšni tekmi resnično naslikajo).

LP, Tine
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 31.07.2004, 10:48

gobcala (kakor kaže jih je na tem forumu 50x več kot tistih, ki se na kakšni tekmi resnično naslikajo).

:D dobro si se razburil :shock: :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost