Velika Planina, 5-6 julij

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

Velika Planina, 5-6 julij

OdgovorNapisal/-a piki » 27.06.2003, 14:13

:arrow:
Omenjen termin se odpravljam na Veliko Planino, eno izmed slovenskih zanimivih podrocij za pobocno letenje. :lol:
Namen imam tudi testirati maximalno hitrost Excel competition 2 :shock: , punca pa plansarski sir,smetano in skuto. :mrgreen:

Ce se koga zanima pobocno letenje in ima naslednji vikend fraj naj
pride, da mi samemu ne bo dolgcas. :cry: :cry: Spal bom v Domz. koci.

lp

miran
piki
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 27.06.2003, 14:51

OJ

Kje na Veliki Planini pa letaš mislim na lokacijo

Zanima pa me tudi kakšni modeli so najprimernejši za V:P

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

VP

OdgovorNapisal/-a piki » 27.06.2003, 17:37

Rece se:Poljanski rob

to ti je tam, ko je Domzalski dom. Pred njim je veliiiiiiki travnik :P , velik kot nogometno igrisce, kjer pristajas proti vetru (idealno, ce se nisi izkusen).
Pod oz. blizu zmajarsko-padalske "klobase"
Kaksni modeli? Zaradi ugodnega pristajanja ni omejitve..Do sedaj se je letelo s 3,5m bp. Jaz bom vzel Zagija, Mini elipso in EC2.
lp
[img]http://www.velikaplanina.si/topografske_karte/Karta.jpg[/img]
piki
Član

pobočno letenje

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 01.07.2003, 14:27

Povej kdaj točno boš tam, namreč jest bi probu impresiona naterat do maximuma.
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a piki » 03.07.2003, 13:36

gor grem v soboto dopoldne, dol v nedeljo popoldne.
Z gondolo in sedeznico ne bom sel, ker me njihov urnik nazaj grede omejuje, pa se kljub temu moras hoditi po grebenu.
S strani Gornjega gradu je pol ure hoje.
Vzemi 220 V hitri polniulec, ce ga imas!!

lp
piki
Član

OdgovorNapisal/-a piki » 03.07.2003, 13:38

ce bom slucajno na kaki koci sel na pir ali sir klici 031 727 093
piki
Član

OdgovorNapisal/-a piki » 06.07.2003, 20:22

pravkar sem se vrnil z dvodnevnega odmora z Velike planine.
Na zalost so se uresnicila moja predvidevanja...da sem letel sam, le v druzbi krav,pravih ptic in ene prave motorne jadrilice. Kje ste SLO pobocni modelarji? Spanje gor stane le 1700 SIT (220 V inclusive :D )

Kljub napovedi slabega vremena.....sem verjel, da so se nasi vremenski napovedovalci zmotili. Tudi DADA sistem ni obetal juznih premikov.
Toda-oba dneva je pihal rahel jug (ca 3m/s), obcasno se slabsi sever. Ze zjutraj ob 11 uri je bila na vrhu mocna termika, da moji lazji modeli sploh niso videli Kamnika :wink: Elektromotorja ni bilo potrebno nikoli vkljucevati.Zaradi mocne termike pa sem si zelel se dodatne :lol: gvihte :lol: v modelu. Z enim aku-packom sem letel celo soboto.
Excel competition se je izkazal za zelo uporaben pobocni model, saj je mozno z njim v kratkem casu preleteti veliko razdaljo, hitrost pa vedno spremeni v visino. Letalne lastnosti lahko oznacim "mini F3B".
NOVICA:
Obcina ima v srednjerocnem nacrtu:
asfaltna cesta direkt do plansarskih koc.
Ce bo za eko turizem to dobro ali ne ne vem, za nas modelarje bo vsekakor idealno .

lp
miran
piki
Član

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 09.07.2003, 10:42

:D :D :D

Ideja da bi se več modelarjev dobilo na kakšnem hribu je sicer za pozdravit in je dobrodošla

Sam sem večkrat poskušal organizirat podobne reči vendar je iz meni nepoznanih razlogov to v slo nenormalno težko Osebno poznam veliko modelarjev ki letajo po padinah, vsi se strinjajo z mano da bi bilo super če bi vsaj enkrat letno imeli miting ali srečanje na kaki lepi padini ko pa se konkretno spravim organizirat tako reč vsi poniknejo in prideva 2-3 na hrib.

Po nekajletnih neuspešnih poizkusih pa mi je lani uspelo spravit 12 modelarjev na hrib in sicer na Kal nad Hrastnikom v veliko pomoč mi je bil Andrej Petrovčič iz MB ki je prignal štajerce, imeli smo res krasen modelarski vikend
Potem pa zopet stara zgodba to moramo ponoviti ko pa se slišimo pa ni časa ni volje itd

Tega nisem napisal zato da bi ti vzel voljo do organiziranja podobnih reči ampak zato da ne boš pri poiskusih preveč razočaran

čp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a piki » 10.07.2003, 00:09

-----do organiziranja podobnih reči ampak zato da ne boš pri poiskusih preveč razočaran -------

meni je to se kako jasno....nisem razocaran ker poznam situacijo...
Organiziral sem nekaj(skupaj s takratnimi clani LC MBR) F3F tekmovanj v MBR in okolici.

Sedaj ni vec volje, ceprav se vedno Avstrijci sprasujejo zakaj smo obupali in bi bila tekma takoj vkljucena v Aufwind Euroligo.
Za pobocno srecanje pa bi se lahko kdo nasel v SLO, saj srecanja ne poznajo pravil o min. vetru 4 m/s idr...in ni rizika. Razen, ce je dez in toca.
Meni osebno bi pasalo dva dni skupaj (ce se ze peljes, da izkoristis).
Velika Pl. bi lahko bila npr. dobra tocka, ker je cca v sredini SLO in lahko spis v sobi z 220 V. Kot v Italiji Val di Fassa.
Ce bom se kdaj sel na kak hrib bom v forum ponovno javil.
Naslednji bo malo dalje,ker bom v blizini na dopustu : Tribalj nad Crikvenico (CRO)
lp
piki
Član

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov