nov projekt cez zimo 2xmotor mini zagi

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.11.2004, 21:10

Chinks napisal/-a:Za dizle se uporablja eter, ki pa mislim, da razžira stiropor 8)

Ja jaz vem za mesanico...ni samo eter... me pa zanima kaj vesta nasa dva vrla ekstremista o tem. Preprican sem da sta ena velika nula....
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 28.11.2004, 21:23

Ne podcenujta najinih sposobnosti. Če hočet koga podcenjevat pejt u bosno. Mešanica za gorivo tega motorčka je eter, petrolej in olje.
Ne na to krilo nimava namena dati podvozja zato ker bi bilo še dodatna teža in potem bi pa res vrjetno samo u kanto letelo...
Motor se da užgat na zelo enostaven način samo pravo taktiko moraš poznat kar pa jaz jo. Zraven imam priložen načrt pri modelu in še en modelarski veteran mi je povedau skrivnost.
Prosm ne se norčevat iz nekoga ki ima dobre zamisli in poskuša veliko narediti za domovino.
lp
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a Niko » 28.11.2004, 21:29

Zdravo
Obstaja pa še ena možnost. Uporabita dve krili in dajta motorje vmes, pa bo laže pristajat. Nastal bo dvokrilni ZAGI. Malo težje bo povezati komande na elerone, vendar z malo truda bi šlo.
Res ne bi škodilo uporabiti vsaj RC motorjev zaradi lažjega upravljanja.
LP Niko
Niko
Novinec

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a dady » 28.11.2004, 21:32

Sliši se kot ,da sta znanstvenika! :lol: :lol: .Če vama uspe spraviti ta model v zrak bo to največje odkritje odkar so izumili coca-colo.
Pa sliko sem tudi jaz gledal in mislim,da sem videl podvozje od skejta. :lol: :lol: :lol: .
Pa upam,da ne mislita česa zbombandirati s tem projektom! :lol: :lol: :wink:

lp Davor
Slika
Uporabniški avatar
dady
Naš človek :)

Kraj: Novo mesto - Otočec

OdgovorNapisal/-a matix » 28.11.2004, 21:36

Kolega ma prav. Nisem si mislil, da se boste tako hudovali nad nama. Ta dva motorja prehajata iz roda v rod, uporabljala sta jih ze najina dedka. In prav dobro veva, kako se ga zazene, tako da ne nama solit pamet prosim. Na forum sva se obrnila da nama boste pomagali in svetovali, ne pa solili pamet in se delali norcev in kazali fige.

Niko, dobra ideja. Samo bo spet zamudno nardit se eno krilo.

Pa se to- stiropor je itak prekrit z balzo in nato se z folijo, tako da gorivo nemore priti do stiropora.

Mare
matix
Novinec

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 28.11.2004, 21:47

:D Alo fantje ne se norca delat iz ljudi 8)

Fanta sta hrabra sicer malo počasna ampak ok tudi taki morjo bit

Problemov sta si navlekla res celo tono
reševala sta jih očitno z staro literaturo in starimi komponentami

Krilo je sodobnejše konstrukcije
Torej gre za kombinacijo sodobnega z zgodovino taki projekti so vedno izziv

ko bosta izvajala kakršne koli poizkuse poleta bi bilo SUPER če bi uporabljala kaj od sodobnejše opreme kaj kot kamera in to dala na net
(če nimata kam vama jast zrihtam server) vsi bomo z veseljem opazovali ta podvig 8)

Ne obešajta projekta na veliki zvon ker vaju bojo imeli za mazohista :!:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 28.11.2004, 21:49

Takšno delto sem jaz tudi imel in moram povedat da ta model leti res elegantno in kar je najvažneje tudi zelo hitro in gre sigurno hitreje od tegale vajinega izuma pa še to lastnost ima da ga lahko vozič več kot enkrat, pa še ko motor ugasne gre lepo dol in ne kot tomahawk :lol:
Pa še neki baje gre iz roda v rod , a če boš fičota pojerbu bi tud rad BMW -ja prehitu sam zato k je dedek dirkal 60 KM/h čez ovinke :lol:
Zadnjič spremenil spaca157, dne 28.11.2004, 21:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a matix » 28.11.2004, 21:51

MC GAYVER napisal/-a:Ne obešajta projekta na veliki zvon ker vaju bojo imeli za mazohista :!:

ti si spolni iztirjenec :evil:
matix
Novinec

oi

OdgovorNapisal/-a pjer » 28.11.2004, 21:56

Fanta kar tako naprej!!! :D :D Ko pa mine nekaj časa in živcev pa nabavita nekaj takega kot je naslikah pa bosta imela hitrost!!! :twisted: :twisted:
Če pa bosta vseeno nadaljevala z vajinim "projektom" vaju pa prosim za slikce po možnosti pa še filmček.

L.P.Pjer
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
pjer

Kraj: Šentjur

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 28.11.2004, 22:01

Resnično sem ponižan in poklapan kajti zelo naju podcenjujete kod da sma kaka nepridiprava ali malopridneža ki se tukaj hecava. Midva bi samo rada pomoč kar nekateri tukaj razumete in pomagate nekateri ste pa fouš in se delate pamtene in naju zajebavate. TA PROJEKT NI NIKAKRŠNA ŠALA, SAJ NIKOGAR NE VLEČEVA ZA NOS!!!
Matrava se usako sekundo ki jo preživiva skupaj in v prostem času za vse to a vi naju zmirjate in nama manjšate upanje za uspeh!
KAJ TAKEGA!!!
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 28.11.2004, 22:03

matix napisal/-a:
MC GAYVER napisal/-a:Ne obešajta projekta na veliki zvon ker vaju bojo imeli za mazohista :!:

poglej v slovar in se zjoči nad svojim tekstom :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 28.11.2004, 22:06

zelo lepa modela pjer!!
kakšno hitrost pa dosežeta?
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a matix » 28.11.2004, 22:10

MC GAYVER napisal/-a:
matix napisal/-a:

poglej v slovar in se zjoči nad svojim tekstom :D

Ti si en kekec.
matix
Novinec

OdgovorNapisal/-a fullspeed » 28.11.2004, 22:11

Fanta!! Tukajle sodelujoči se več ali manj poznamo in vemo od kod je kdo!!Vaju pa ne pozna nihče ??? Zato se ne čudita če se norčujejo-mo iz vaju :shock:

LP
Sebastjan
lp, Sebastjan

FREELANDER
".... za zajebavat smo vsi dobri...."

http://www.stirocut.com
info@stirocut.com
Uporabniški avatar
fullspeed
Član

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 28.11.2004, 22:12

Ne narobe nič vaju ne podcenjujemo hačemo vama samo dopovedati da ne mečita denar kar v tri dni. Dost ko smo se že mi tako najebali ni se še vama treba :!: Raje nabavita kakšno laser arrow in dober motor 6,5 ccm in imela bosta hitrost in veliko užitkov namesto da nekaj gruntata in razmetavata uboge denarce. Takšne bedarije smo že probvali in nič ni ostalo ne model in ne denar tako da prej pomislita v kaj se spuščata, navsezadnje je pa tudi varnost samih udelečencev kajti letenje s tako kanto lahko hitro koga poškoduje pol so pa tožbe in vse ostale neprijetnosti. Varnost je na prvem mestu na drugem pa prsti imata samo ene! Že modele na en motor je nevarno metat iz roke kaj šele to ko ima dva in neveš kje bi ga primu.
Sicer pa dovolj sta stara če sta gruntala en let pa pol pa še dejta dve uri če se splača raskirat.
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 28.11.2004, 22:23

Zdravo!
Po sklepu ki sma ga doložila jas in Marko sma ugotovila da bova projekt prekinila in use zavrgla. Hipoteza je bila dobra a sma obupala zaradi vas ki ste nama nasprotovali! Moj prijatel je zelo jezen in si misli da kaj takega skoraj ni mogoče (je na meji za samomor). Tudi moj oče vam bo zameriu pa čeprav je biu z nekatirimi tukaj v nerazdružljivih stikih bo sedaj zame tvegau use.
Kar vidite na sliki use prodama za poceni saj drugače bo končalo v potoku. Ne morete vrjeti kako ste naju užalili!!! :twisted:

Upava da se vam bodo usi projekti in letala porušili in da vas bodo avijoni zadeli u glavo!!
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

jh

OdgovorNapisal/-a pjer » 28.11.2004, 22:27

A vidiš plastenko pod mizo 8) , ko spiješ polovico vsebine je hitrost 1 warp ali pa tudi več, odvisno od % alk... in pa mase voznika :D :twisted:
Mal heca.
Prvi laser arow ( z prejšnjim sem letel v Krškem) bi naj dosegel 230 in več , drgui Tiger shark pa bo rastural v mk Čuk in ima hitrost preko 250km/h :twisted: :twisted:

L.P.Pjer
Uporabniški avatar
pjer

Kraj: Šentjur

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.11.2004, 22:31

Moja ponudba...zastojn projektiranje noro hitrega modela, KI BI LETEL... :D :D :shock: :shock:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a matix » 28.11.2004, 22:32

Zelo negativno sem presenecen nad tem forumom. Mislil sem, da so tu doma dobri ljudje, ki radi pomagajo in spodbujajo druge. A zal sem se motil. To se mora nehat. S prijateljom Oskarjem sva obupala nad projetkom samo zaradi vas. Se posebej besen sem na onega ki je izjavil da jne znam vzgat dizel motorcka. Moj stari ata (r.i.p.) me je naucil te vescine in to mi je edini spomin nanj. A vi ste zdaj vse zapravili in slo je po gobe na jurckov hrib cela stvar.

Pa tak forum, ki izpodbija zanos in moralo mladih modelarjev ki se spoznavajo z modeli.
matix
Novinec

OdgovorNapisal/-a peroo » 28.11.2004, 22:39

Poglejta malo na realna tla. A res mislita, da bo to letalo letelo. S takšnim pogonom bo dvakrat pretežko, pa oba motorja skupaj lahko iztisneta toliko moči (pri recimo 400g), kot navaden 2 kubični motorček na metanol (pri recimo 200g). Jst bi si na vajinem mestu zrihtal en 2.5 kubični motor, pri katerem je moči še preveč za takšen avijon. Pa tudi s samo enim 2.5 kubičnim motorčkom bi bilo letalo verjetno pretežko, pa še za pilotirat bi bilo pasje, da o mininmalni brzini sploh ne govorimo. Pa komande bi jaz naredu iz balze, ker jih je brezveze delat iz karbona, sej bojo itak priključene na dva mikro servota. Boljš, da se ob "trdem pristanku" odlomi eleron iz balze kot pa servo.

Če že mislita delat hiter model v samogradnji, je pomoje najboljš, če si zrihtata kakšen že preverjen načrt in po njem naredita letalo. Možnosti za uspeh bosta imela neprimerno več, kot pa če sama nekaj izumljata.

LP Peter
Uporabniški avatar
peroo

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost