nov projekt cez zimo 2xmotor mini zagi

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

nov projekt cez zimo 2xmotor mini zagi

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 27.11.2004, 21:23

Dober dan!

Predstavil bi vam rad nov projek ki sem si ga postavil za čez letošnjo zimo.
Na ta projekt sem se pripravljaj kašno leto in pol in zato sem poven upanja da mi uspe. Gledau sem razne revije in knige, posvetoval sem se z raznimi modelarji in tudi na tem forumu se si ogledoval podake ki se tičejo le tega.
Model je zelo majhen vendar upam da bo stabilen. Za pogon bom uporabil 2× motor na notranje izgorevanje (2× 2,5ccm)
Upam da bo imel model lepo hitrost. Za krmiljenje bom uporabiu le alerone. Narediu sem že mešalnik ki je biu objavlen tukaj na forumu in se mi zdi zelo praktičen. Stva res deluje saj sem jo že izdelal. Res da bo na modelu prostorska stiska upam na najboljše. Nevem še kaku nej mu določim težišče ker je zelo majhen in nikjer ne najden podobnega.
Upam da mi lahko kdo kaj svetuje oziroma pove iz svojih izkušen če je že gradiu podoben model.
Za use objave se vam zahvaljujem tukaj pa je še slika ki je podobna končnem modelu:

Slika
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a Rocky » 27.11.2004, 21:33

:shock: :shock: :shock:
Za to bi pa ze orozni list rabu!! :D
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a Chinks » 27.11.2004, 21:54

Sorry :!: A je to zajebancija :roll:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks
Naš človek :)

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a dady » 27.11.2004, 21:55

Kakšna je pa teža tega modelčka :?: :shock: :? :shock: :? :shock: :? :shock:

lp Davor
Slika
Uporabniški avatar
dady

Kraj: Novo mesto - Otočec

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 27.11.2004, 22:05

ne to ni nikakršna zajebancija
teža je nevem, nisem vagau ampak če sklepate da sta dva motorja pa malo krila.. nevem
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a Chinks » 27.11.2004, 22:06

Kakšen je premer teh kril :?:
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 27.11.2004, 22:15

60 cm
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a dady » 27.11.2004, 22:18

Oprosti če te bom užalil,ampak jaz mislim,da to ne bo nikoli letelo tako kot ti misliš. :roll: :?
Kot si rekel, si se za ta projekt pripravljal leto in pol, zato ne obupaj in delaj naprej. :wink: :lol: :lol: :lol: :wink:
Veliko sreče na prvem letu! :wink: :lol:

lp dady
Slika
Uporabniški avatar
dady

OdgovorNapisal/-a matix » 27.11.2004, 22:21

Lep pozdrav.

Jaz sem modelarski kolega od wrestlerja in to je najin skupen projekt. Najina zelja je bila ustvariti majhen model ki leti zelo hitro. Motorja sta zelo mocna saj tako bo model zadosti hiter. Model ima premer nekaj cez 55 cm. Tank za gorivo bova vgradila po celi dolzini krila tako da bo model cimbol aerodinamicen. Vem da se ideja za to zdi zelo butasta ampak to sva zasledila v ruski modelarski reviji kjer je to natanko opisano. Alerone bova napravila iz karbona saj bojo morali prenasati veliko obremenitev. ppa tudi majhne odklone bo potrebno izvesti. Res sva prebrala ogromno knjig in se cudila zakonom fizike ki nama bodo pomagali pri tem modelu. Baje bo nastal tlak ki bo vzdigoval model. Edini problem, ki se mi trenutno poraja je to, da nevem kako bova model pravzaprav vzdignila v zrak saj ni nic za prijeti. V mislih imam da bi nekoga ki je mocan zaprosila in bi z rokavicami nekako vrgel model v zrak.
Pa prosm ne to vzet kot zajebancijo ampak sva pac dva zanesenjaka ki rada izdelujeta zanimive in hitre modele.

Lp
Marko
matix
Novinec

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 27.11.2004, 22:50

Ne mi zameriti, a takole koncipiran model ne bo letel zadovoljivo :?
Problema stabilnosti takega modela ne bosta mogla resiti nikoli :roll:
Sorry a to je kruta resnica. Hitro bo letel le v kanto za smeti...
Povedal sem vama pa moje osebno mnenje! Lahko da se motim, a zelo dvomim v to.
Pa dizel motorja....hmmm...history

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Chinks » 27.11.2004, 23:04

Ultralajt pustmo jima veselje pa jima skušejmo pomagat.
Problem vzleta bi jaz rešil z dvema tirnicama. Na krilo bi pritrdil dve sanki, ki bi jih nastavil na tirnice dolžine 2m pa u luft. Do kle smo rešil! Kako pa po luftu pa nimam pojma!

Pri nas u klubu bi rekl ovo neće da leti :?
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 27.11.2004, 23:05

Pomojem tale projekt nebo veliko obetal. Dva motorja 2,5 ccm stara k pejsa. Veliko bolje en motor 6,5 podloženo glavo in resonanco pa da vidiš raketo. Moje prvo motorno letalo porezan zagi raspona 80cm motor 4,5ccm MDS podložena glava. Model je bil prava raketa, zdržal je celih 3 letov potem sem ga pa vsadil v njivo, crknil je dušilec. Sem šel kupit novega ampak je stal pol motorja in zato sem kupil 6,5 ccm motor in sem tega namontiral pa da pol vidiš raketo. Model je zdržal 15 letov pol pa se je stiropor napil olja in se je vse razletelo. Potem pa dve tri urci dela in že je bil novi še manši in hitrejši.
Probuj probuj na koncu bo letel sam motor. :lol: :lol:
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a Chinks » 27.11.2004, 23:06

U še neki sm pozabu, da nista vidva vidla dva Coxsa 0.8 ccm :? To bi še šlo tistole tamle je pa teža, fanta,TEŽA :!:
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 27.11.2004, 23:10

Sm pa imel en Pylon motor od ROSSIJA ki je imel 27000 obratov in direkten gas ali reguliranega, sedaj pa čaka novega lasnika , na voljo je v švajgijevem programu pod rabljeno za borih 60 EUR. Za takele nore podvige.
Uporabniški avatar
spaca157

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 27.11.2004, 23:12

Ja dokler mašinca vlege ni tako pomembna teža hudič je pol k ugasne pol pa lahko samo anteno zložiš in greš z vrečko po model :twisted:
Uporabniški avatar
spaca157

OdgovorNapisal/-a Niko » 27.11.2004, 23:13

Zdravo
Ko gledam to opremo, se mi zdi, da bi mogoče motorje obrnila navzdol. Težišče bi bilo sigurno boljše, le pristati bi bilo težje. Potem pa malo večji lom krila, pa bi mogoče šlo.
LP Niko
Niko
Novinec

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 28.11.2004, 00:24

Zdravo!
Ta model nama res veliko pomeni zato resnično upama da nama bo podvig uspeu. Motorja sta res malo starejša a vseno mora delat. Povsot velja isto pravilo: bol daš gas bol gre:)
Mislila sva najprej dati gor turbino a nimava denarja zato sma malo po špajzi pospravla in našla te dva motorja. Motor je uporablau še moj oče, modelar, ki mi je naučiu osnovnih veščin in sem mu skoraj uzornik.
Da bo teža manjša bom uporabiu use komponente mikro. Kot so naprimer servoti msx2 in sprejemnik rex4
Tudi pristajanje bo teško saj bom morau pristajati na silos ali kaj podobnega mehkega da se nebo kaj porušilo zaradi velike hitrosti. Hvala vam za te informacije ki ste jih posredovali in upam da boste še kaj.
Drugi teden boma objavila ponovno slike kako model napreduje. Če koga posebej zanima naj piše pod privat.
Res bi se rad zahvaliu usem sponzorjem oziroma pokroviteljem in modelarskim starešinam ki so nama stali ob strani

Lep pozdra Oskar
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a Robi » 28.11.2004, 01:27

Oskar, hvlala ti za to čudovite branje pred odhodom v horizontalo. Veliko uspeha v prihodnje ti želim od srca.

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Chinks » 28.11.2004, 08:19

Wrestler napisal/-a:Zdravo!
Motorja sta res malo starejša a vseno mora delat. Povsot velja isto pravilo: bol daš gas bol gre:)

Lep pozdra Oskar

Prijato prvo kupi moturja z RC frgazarjom da boš lohka gas daju :!:
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a dady » 28.11.2004, 11:40

matix napisal/-a:Lep pozdrav.

Jaz sem modelarski kolega od wrestlerja in to je najin skupen projekt. Najina zelja je bila ustvariti majhen model ki leti zelo hitro. Motorja sta zelo mocna saj tako bo model zadosti hiter. Model ima premer nekaj cez 55 cm. Tank za gorivo bova vgradila po celi dolzini krila tako da bo model cimbol aerodinamicen. Vem da se ideja za to zdi zelo butasta ampak to sva zasledila v ruski modelarski reviji kjer je to natanko opisano. Alerone bova napravila iz karbona saj bojo morali prenasati veliko obremenitev. ppa tudi majhne odklone bo potrebno izvesti. Res sva prebrala ogromno knjig in se cudila zakonom fizike ki nama bodo pomagali pri tem modelu. Baje bo nastal tlak ki bo vzdigoval model. Edini problem, ki se mi trenutno poraja je to, da nevem kako bova model pravzaprav vzdignila v zrak saj ni nic za prijeti. V mislih imam da bi nekoga ki je mocan zaprosila in bi z rokavicami nekako vrgel model v zrak.
Pa prosm ne to vzet kot zajebancijo ampak sva pac dva zanesenjaka ki rada izdelujeta zanimive in hitre modele.

Lp
Marko

Živjo!
Zanima me,če ima kdo od vaju izkušnje z letenjem?Je že kdo vozil model? :roll:
Pa še nekaj me zanima-- :idea: :arrow: Kakšno hitrost pričakujeta od modela?

lp dady
Slika
Uporabniški avatar
dady

Naslednja

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost