Moderator: blisk

Domen napisal/-a:Zdravo!
sorry, kr nisem takoj odgovoru.Ni blo cajta.Na žalost še nimam nič izkušenj z motornimi modeli, saj sem še začetnik.Vprašu si me, če je bil moj prvi model jadralno letalo?No, ti moram povedat ,da je bil, a se ga ne spominjam kot dobrega začetniškega modela.
Bilo je takole:najprej sem si nabavu motorni jadralni model Spider.Z njim sem tako kresnu po tleh(navpično navzdol), da so od njega ostala le krila.Moj drugi model je bil junior palio(od scorpia).Kupil sem ga pri mantui(tam sem tudi izvedel, da Spider sploh ni začetniški model)in se dogovoril za učne ure.Na žalost moram povedat, da mi tiste ure niso nič pomagale.
Tako se je palio dolgo prašil na stropu dokler si nisem kupil začetniški motorni model Typsi(to ni jadrilica).Že po približno treh padcih(in celim epoksi lepilom)je model za silo letel.Kmalu sem se tudi naučil normalno pristat.Sedaj ga že zelo dolgo vozim in bi si rad kupil začetniški model z aleroni(Super miss).
Kar se pa tiče interneta-vsak zna na internetu nekaj poiskati a ponekod piše, kako lahko je model voziti, ponekod pa, da sploh ni primeren za začetnike, zato me zanima mnenje nekoga, ki ta model ima.
Lep pozdrav!
TŠ napisal/-a:
Ti si imel pa drag začetek kajne?? Kakor vidim pa so te nategnili tako pri mantui kot pri mibu. No ja tako pač je v temu športu. Miss je primerna za tistega, ki že zna letet, ali pa za začetnika z učiteljem.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov