praznenje na polnilcu

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

praznenje na polnilcu

OdgovorNapisal/-a Icoman » 16.07.2004, 16:53

Imam polnilec protech Delta 10 ki ima tudi funkcijo praznenja
Bral sem navodila pa so napisana zelo skopo tako da sprašujem tukaj če kdo ve. Polnilec ima možnost nastavitve toka polnenja in praznenja od 100 do 4000 mAh.
Zanima me na koliko naj nastavim tok za praznenje recimo celic Kan 1050mAh in pa Power packa NiCd 2100mAh in koliko časa naj bi približno
sploh trajalo praznenje takih paketkov (8N 9,6V oba) na polnilcu.
V navodilih pravijo da je praznenje končano ko je kazalec na ničli,
vendar se to zgodi že po kaki minuti (pri praznenju na 2A) kar me ne prepriiča.Voltmeter pa tudi kaže čez 10V takoj po praznenju Prosim za kak nasvet oz razlago. Hvala.
Uporabniški avatar
Icoman
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a » 16.07.2004, 20:42

Samo moje razmišljanje:

Polnjenje: Polnjenje po pravilu poteka nekako z 1C torej, če je kapaciteta tvojih celic 2100 mAh jih polniš z 2.1 A. Vendar so celice (za razliko od nekoč) pripravljene sprejeti tudi večje tokove, tako, da KAN-ke, če se ti mudi brez problema nabiješ na 4A. Če se ti ne mudi polni z 1C, če se ti, pa jih polni z večjim tokom. Torej do ene 4C še gre, kar je več pa je prekomerno uničevanje.

Trajanje praznenja: Praznenje traja toliko časa kot traja polnjenje (nekako bi mu lahko pripisali lastnosti obratnega procesa polnjenja).

Praznenje: Če se ne motim ti polnilec, ko je celica polna oz. prazna prižge lučko READY.

-----

Če sem povedal kako neumnost mi povejte.
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov