boljši izkoristek

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

boljši izkoristek

OdgovorNapisal/-a Muzikant » 29.11.2004, 23:54

...vem da je bilo predavanje o Lipo...vendar se nisem mogel udeležiti pa zdaj vprašanje za vse ki ste si verjetno dosti obogatili znanje...pa za vse ostale seveda tudi...mogoče bo zvenelo hecno ampak...me zanima.Bom dal primer ki me zanima npr.vzamimo da imamo modelček kot je na primer park fly (depron akrobat) na njem smo izbrali krtačni motor Speed 280 6V npr. sporting ali mig pa primerne getribe seveda in zdaj vprašanje pri izbiri Lipo baterije kaj bo dalo več napetost ali tok...torej konkretno ali bom dobil več od lipo

2S 1250 mA - 7.2 V ali 3S 740 mA 11.1V kajti ti dve varianti sta približno enake teže, torej teža baterij je enaka v katerem primeru bom imel dalši čas letenja...v prvem primeru imamo primerno napetost pa več toka v drugem pa pretiravamo z napetostjo pa manj toka...(Vem da z 11.1 V moram paziti na motor) zanima me čas oz. v katerem primeru bom imel boljši izkoristek...če mi lahko kdo odgovori...HVALA!!!

PS:Zdaj letim z 3S 740mA in imam čas letenja 15 min. rad pa bi si nabavil še en lipo...

lp Sandi
Gaža na terasi, potem pa kopanje na plaži!!!
Uporabniški avatar
Muzikant
Član

Kraj: Vojnik

OdgovorNapisal/-a brane » 30.11.2004, 00:24

Z 2S 1250 boš imel manj moči in bistveno daljši čas letenja.
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

propeler

OdgovorNapisal/-a Muzikant » 30.11.2004, 00:46

...ali lahko potem takem z spremembo elise oz. z spreminjanem prenosa kako pridobim na moči kljub podaljšanju časa letenja oz. kje je meja, kako se da to izračunat oz. kako naj teoretično pridem do rešitve in nato nabavim optimalno varianto ...s prakso pride predrago,preizkušenih nasvetov je pa vedno premalo...

lp Sandi
Gaža na terasi, potem pa kopanje na plaži!!!
Uporabniški avatar
Muzikant
Član

Kraj: Vojnik

Re: propeler

OdgovorNapisal/-a overlord_tm » 30.11.2004, 18:31

Muzikant napisal/-a:...ali lahko potem takem z spremembo elise oz. z spreminjanem prenosa kako pridobim na moči kljub podaljšanju časa letenja oz. kje je meja, kako se da to izračunat oz. kako naj teoretično pridem do rešitve in nato nabavim optimalno varianto ...s prakso pride predrago,preizkušenih nasvetov je pa vedno premalo...

lp Sandi

Motocalc?
Uporabniški avatar
overlord_tm
Naš človek :)

Kraj: Domžale - Vir

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov