Lahko poveš malo več podatkov letala.Na začetku ti lahko povem,da ni za začetnike!Je zelo hiter in malo manj stabilen pri manjših hitrostih zaradi tankega profila kril.Pri nas smo ga imeli vendar ni imel nihče dovolj izkušenj,da bi letel z njim.Noter sta bila 2 mikro servota(eleroni,višina),motorček-400-480,pa propeler Gunther ali pa APC 5,5x4,5.
moje izskušne so večinoma z jadralnimi modeli. sicer sem veliko časa letel sz paylonom. to letalo sm u bistvu dobil za božič, zanima me pred vsem set pogona pri čemer se nagibam na speed 400 direkten prenos propeler 6x3 celice bom imel celice kan 1050 8x. že po načrtu vidm da je profil zelo hiter ker je u bistvu navadn ploh balze spredaj zaobljen zadnjo tretino pa stanšan. približno težo komplet avijona bo 600 gramov mogoče malo manj. a je mogoče kdo s tem letalom letel?
Sicer s tem letalom konkretno se nisem letelm, letim pa pylona 400 od Cesarja. Jaz bi sel za zacetek na minimalno tezo aviona. Pomeni da bi namesto celic KAN 1050 uporabil KAN 650 (8x) ali pa celo 2xkonion. Namesto 480 pa 400 (6V) motorcek. Manjsa kot bo teza modela manjsa bo minimalna hitrost modela in s tem lazji pristanki. Ker bo manjsa masa modela bo pri nerodnem pristanku delovala na modela manjsa kineticna energija kar pomeni tudi manjso moznost poskodb. Eliso bi za zacetek uporabil kar Guntherco.
Jaz sem konkretno letel s tem letalom in sem ga tudi razbil. Stvar je, ki ti jo priporočam, da zelo ekspotencialno zmehčaš komande (predvsem elerone) paziš pa tudi na težišče (bolje malce naprej). Moj je imel (sedaj je na omari) 2 microservota, speed 480, prop. Gunther, pa 7celic NiCd. Letel je hitro, vendar je bil zelo ZELO občutljiv po smeri (in niti ne tako zelo po višini).
Nazalost nimam. Lahko ti posljem sliko popravljenega modela brez komad (ali pa ce komande notr zmotrniram), drugace pa je model zelo lepa kopija originalnega "velikega" brata. Hm kaj se cem povedat... videa nimam. sory.
Ja tucano! Pocen, ne rab nevemkakšne drage opreme, pa zlo hitr je.
Je mel en frend, pa ga je pr drugmu letu čist ratzbou! Skor nč ni ostal. Pol pa nikol ni več delal tega modela, ker se mu je zameru! Jest pa mislim, da je zlo dobr, sam morš met mal izkušenj!
t_O_S_H napisal/-a:hvala. a imaš mogoč kakšen film od tucana?
lp Mare
8 celic gold, speed 400 se mi zdi. Propa ne vem, je čisto mogoče da je bil CAM Prop 4.7 x 4.7. Pilot Iztok Matjašec, sedanji predsednik DML - http://modelarji.com/forum/viewforum.php?f=16
P.S. Hitrost je relativen pojem , kaj je hitro je precej odvisno od modelarja do modelarje in njihove izkušenosti. Za začetnika je to neobvladljiva "raketa", ki bo hitro končala v trskah, za kakšnega bolj izkušenega navajenega hitrosti pa pravi "polž" - oziroma model za sprostitev.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...