Kokam-Garancija

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Kokam-Garancija

OdgovorNapisal/-a Tomba » 08.04.2005, 13:44

Pozdravljeni,

Zanimajo me vaše izkušnje, če kdo pozna zadevo...

Kupil sem 3S paketek celic KOKAM 1250 SHD (za debelih 15.000,00sit) !

Po 10 do 15 ciklih je ena celica crknila (njena napetost je 0,3V nižja od ostalih), vanje pa šulce stlači samo 570mAh !
Z CELICAMI SEM RAVNAL STROGO PO NAVODILIH ZA UPORABO !

Zanima me če se te celice lahko reklamirajo, ali se lahko pod nosom obrišem za 15jurjev ?

lp,
tomo
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 08.04.2005, 15:01

ali se lahko pod nosom obrišem za 15jurjev ?

:( na žalost maš prav v tem delu trditve
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tomba » 08.04.2005, 15:26

Torej ni NIKAKRŠNE garancije na kokame al kaj ??? :shock:

:? Akumulator Vesna za za 10k ma garancijo, ti kurčevi KOKAMI pa ne :evil:

Fajn KOKAM RULA !

LJUDJE KUPTE TO...pokličite takoj vaš klic je brezplačen !

3,14zda sem si preračunal da so me stale 1.500sit/cikel (10min letenja)...
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 08.04.2005, 16:34

Na kak nečin lahko dokažeš da je delano z baterijami ok :shock:

Ne moreš 8)

hitro filanje :?: ja to pa že ni dobro za bat :roll:

Kakšno garancijo imaš pri Vesna akujih če se skrivi svinčena celica nobene :shock: skrivi se pa kar sama lahko :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Tomba » 08.04.2005, 16:56

MC GAYVER napisal/-a:Na kak nečin lahko dokažeš da je delano z baterijami ok :shock:

Ja McAjvar šur !
Za celice sem dal 15jurjev, najbrž sem jih filal z 50Amperi, da bojo ČIPREJ HIN, da bom lohk nove kupil - SEVEDA, dobro si to pogruntal ! :mrgreen:

Mal bol zares (čeprav te nisem resno vzel):
Imam 3 priče (kolege), ki vedno letimo skupaj na ravnici (so bli vseh cca. 10 ciklov poleg) in lahko potrdijo da sem komplikator med komplikatorji, in vsako stvar delam, kot je napisano v navodilih, sploh pri stvareh ki so drage in občutljive !
TAKO DA VERJEMI, NIKOLI NISO BILE FILANE Z VEČ KOT 1,2 A !

ps: naj mi pa potemtakem kdo dokaže nasprotno
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 08.04.2005, 17:10

:D Sej maš napihnjeno celico a ni to dovolj velik dokaz :D

Jest nebi želel bit narobe zastopljen se ne zavzemam za take zadeve ampak tako je

Moj nick se nauči pisat sicer boš zaslužil kratek aplavz

Da ne pozabim če se nekdo kar naprej pritožuje nad vsako stvarjo kot ti taka pritožba nim kake velike teže
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Tomba » 08.04.2005, 18:40

MC GAYVER napisal/-a::D Sej maš napihnjeno celico a ni to dovolj velik dokaz :D

Jest nebi želel bit narobe zastopljen se ne zavzemam za take zadeve ampak tako je

Moj nick se nauči pisat sicer boš zaslužil kratek aplavz

Da ne pozabim če se nekdo kar naprej pritožuje nad vsako stvarjo kot ti taka pritožba nim kake velike teže

1. Celica se ni napihnila je enostavno lepe oblike kot je bila takrat ko sem jo kupil, samo dela ne tako kt bi mogla....

2. Vredu

MC GAYVER
Forumski odvisnež - že znam, hvala !

3. Kaj se pritožujem, vesel sem, da sem 15k sit vrgel stran :lol: :lol: :lol: komaj sem čakal ! Tud z ostalimi stvarmi je tako, preveč $$$ imam, pa kupujem pokvarjene stvari ! :shock: NISI VEDEL :idea: :?:

PS: če komu kaj pomeni, z spiderjem-x sem zadovoljen (upam samo da ne pride do spontanega samovžiga :? tud to je baje možno) !

Aja pa še to; Če bi jaz kaj zajeb..., bi to tudi pošteno povedal (ne vidim razloga zakaj nebi, v vsakem primeru nebom dobil nič :? )

Drugače pa si lahko g.Mc G pogledate, da jaz svoje napake povem:
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?t=2687
Pa prijetno branje !
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a brane » 08.04.2005, 20:15

Jaz sem poklical v štacuno in povedal kako je blo in da sem že precej prebral o Lipotih, pa si ne morem mislit kaj bi lahko sam narobe naredil :( pa so nekaj negodovali, na koncu smo se pa zmenili, da pošljem paketek nazaj :? Ko sem pa že malo križ naredil čez paket in mi je bilo žal, da sem ga sploh pošiljal, ker je bila druga celica dobra, pa dobim mail, da me v štacuni čaka nov paket :shock: :) :D
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a Tomba » 08.04.2005, 20:49

brane napisal/-a:Jaz sem poklical v štacuno in povedal kako je blo in da sem že precej prebral o Lipotih, pa si ne morem mislit kaj bi lahko sam narobe naredil :( pa so nekaj negodovali, na koncu smo se pa zmenili, da pošljem paketek nazaj :? Ko sem pa že malo križ naredil čez paket in mi je bilo žal, da sem ga sploh pošiljal, ker je bila druga celica dobra, pa dobim mail, da me v štacuni čaka nov paket :shock: :) :D

No tole je zadovoljiv odgovor na temo, zanimajo me vaše izkušnje in ne brezvezne provokacije.

Torej očitno se očitno zadeve da nekako reklamirat !

Jaz sem se pogovarjal z štacuno, kjer sem celice kupil, pa so mi svetovali, da naj se dogovarjam direktno z firmo MGM (od katere dobavljajo celice).

No podjetje MGM ( http://www.mgm-compro.com )sem poslal e-mail, a še niso odpisali, tudi klical sem jih, pa nihče ne zna angleško....upam, da se bomo nekako razumeli !
A je že kdo imel kak stik z omenjenim podjetjem ?
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a matej rozman » 08.04.2005, 22:39

Najprej en lep pozdrav vsem sodelujočim. Rad bi delil svoje izkušnje z vami in se vam zato pridružujem. Tudi sam sem lastnik 4. packov 3S kokamov različnih kapacitet, in tudi meni se je zgodilo isto kot avtorju teme s težavami. Kapaciteta se je prepolovila čez noč. Tudi jaz sem ravnal zelo previdno z njimi in sem upošteval vsa pravila, ki so mi jih svetovali "izkušeni modelarji". To me je tako razjezilo, da sem naredil doktorat iz te vrste kondenzatorja. Najprej naj ti povem, da boš baterijo zbudil tako, da boš vsako celico posebej napolnil na polno (t.j.4,25V/cell), nato pa naredil dva cikla in bodo kot nove. Namreč pri serijski vezavi nastane težava, ko se pojavi razlika med celicami-maksimalna razlika v napetosti je lahko do!! 0.1V, drugače pa celice (beri packa) ne moreš več napolniti na nazivno kapaciteto, pa tudi sprazniti ne optimalno. Ta razlika nastane zato, ker so Li-po, kot tudi ostali kondenzatorji (beri celice)temparaturno občutljivi. Pa se boš vprašal: Pa kaj? Ni res. Ena baterija v LI-po paku se bo vedno prej izpraznila, kot druge, zato, ker je morebiti bolj oz. manj hlajena, kot ostale dve. Evo ti razlike 0.3V!!! No, da nadaljujem mojo zgodbo: ta moja baterija me je tako razjezila, da sem začel delati z baterijam kot kura z drekom. Sem mislil, saj je dobre samo za en mesec, to pa že mora vsaka zdržati. Pa sem se motil! Vse moje baterije so v odličnem stanju, kljub polnjenju z več kot 2C, izpostavljenosti na -(beri pod ničlo) po cel teden ali več.... Celice so, nekatere imajo za sabo tudi po 100 in več ciklov, v super kondiciji. Kdor ti v Sloveniji naklada o napihnjenih celicah, mu prosim ne nasedi, saj jih je videl samo po netu ("izkušen modelar"). Toliko o celicah li-po in njihovem zlorabljanju.... Pa še to izkušnjo bi delil z vami: Prvi pack li-po sem hotel kupiti v sloveniji, tudi za ok. 15k, pa mi je prodajalec tako zatežil, da sem se odločil, da nikoli več ne stopim v njihovo trgovino, saj mi je natvezil take kozlarije, ki bi se jih kot strokovni svetovalec/prodajalec (takšen naziv namreč nosi) lahko (za)vedel. Za li-po toplo priporočam trgovine čez mejo. Prodajalci vedo kaj govorijo, pa včasih jih bolše razumeš kot naše, kljub temu, da ne govorijo slovensko.

Uspešno rešitev težav želim...
Uporabniški avatar
matej rozman
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 08.04.2005, 23:24

Pozdravljeni !

Sam sicer zaenkrat še ne uporabljam Li-Po celic (malce sem konzervativen , malce pa so za moj okus še predrage in premalo časa v uporabi) , bom pa zapisal nekaj misli o reklamiranju različne modelarske robe. Ob nakupu v slovenskih trgovinah po pravilu ne dobimo nikakršnega garancijskega lista , pooblaščenih servisov , vsaj takih kot jih poznamo pri drugih izdelkih tudi ni , torej je vse odvisno od dobre volje trgovcev. Tu pa se ponavadi zaplete.
Pri pokvarjenih celicah ( pa tudi drugih izdelkih )bomo zelo težko dokazali , da smo z njimi ravnali tako kot predpisuje proizvajalec. Tomba je zapisal " Pa naj mi potemtakem kdo dokaže nasprotno ". Problem je v tem , da jim pravzaprav ni treba ničesar dokazovati . Enostavno ne upoštevajo reklamacije , pa čeprav za okvaro ali napako sam nisi popolnoma nič kriv. Potem si lahko jezen , besen , žalosten ali pa celo jokaš , pa ti prav nič ne pomaga .
Tudi če ti po dvo ali trimesečni uporabi crkne ena celica v osem celičnem paketu Ni-Mh , najbrž nikjer ne boš dobil novega paketa , z eno samo novo celico (če bi kje slučajno priznali reklamacijo) , pa si nimaš kaj pomagati. To samo kaže na to , v kakšni "divjini" živimo.
Tudi to da te napotijo , da se dogovarjaj o reklamaciji sam s proizvajalcem ali dobaviteljem nekje na Češkem ali v "Tunguziji" , je zelo ignorantsko. Saj si robo kupil pri njih in jo plačal njim , ne pa proizvajalcu oz. dobavitelju direktno.
Kaj ko bi prodajalci avtomobilov pošiljali kupce relamirat okvare proizvajalcem , recimo na Japonsko , v Korejo ali pa v Ameriko ?
Ne vem sicer , če je glede tega zunaj kaj bolje , najbrž je , sicer bi kakšna štacuna na drugi strani Alp hitro zaprla svoja vrata.
Verjetno bo moralo preteči še kar nekaj vode po Savi , preden bodo tudi te stvari pri nas postale normalne.

lp
Uporabniški avatar
Slowfly

OdgovorNapisal/-a Tomba » 09.04.2005, 10:53

@matej rozman
A mi lahko prek PM-a poveš kje v tujini kupiješ LiPote, ker mam namen 2komada 3s kupit !
Kar se tiče cikliranja posameznih celic, moram rečt, da me je mal strah, ampak ker nimam druge možnosti bom verjetno poskusil, pa poročam....

@Slowfly
A-M-E-N
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a Tomba » 10.04.2005, 12:16

Po nasvetu mateja, sem vsako celico posebej napolnil.

Napetosti navedene spodaj:
-1.cell 4,20
-2.cell 4,11
-3.cell 4,19

Stanje se je torej malce izboljšalo, če bo bolje ne vem...največja razlika je torej 0,09 V kar je še vedno preveč....

Toliko zaenkrat, dalje poročam.
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a Tomba » 10.04.2005, 18:21

:cry: Očitno nebo nič, ena celica (sredinska) je očitno hin. Med praznjenjem ji percej hitreje kot ostalima dvema pada napetost (ko praznjenje prkineš se napetost zopet pobere)....

Edino kar mi ostane je pack fuknt v kanto.

PS: Kak je postopek "upokojitve celic ? Koliko sem prebra bi se naj vse skupaj dalo v slano vodo in punktiralo...kako je s tem ?

l
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a Domen Žvegler » 10.04.2005, 20:51

Razlotaj pack pa dobri celici vseeno uporabi.
Unlimited-RC Team
Uporabniški avatar
Domen Žvegler

Kraj: Maribor - Ruše

celice

OdgovorNapisal/-a Ebola » 10.04.2005, 22:17

V SLO ima vsaka stvar garancijo tudi celice oz. abterije jo imorajo imeti kolikor vem vsaj 6 mesecev...Oni pa ti morejo dokazati da si z njimi ravnal narobe in ne obratno...verjami takšen je zakon o varstvo potrošnikov...S tem pa da imajo 45 dni da rešijo reklamcijo. Celo tako daleč je da si stranka lahko v času garancije sama izbira ali bo zadevo dalal popravljati ali želi novo ali pa želi vrnjen denar..če me verjameš se obrni na varstvo potrošnikov...Upam samo da si jih kupil v SLO...če ne nevem kako boš to urejeval v tujini ker tam te ne jebejo ker mislijo da se nimaš kam obrnit....Rcimo navadne GPjeve baterije imajo navadno 1 letno garancijo in do 1000 ciklov polnjenja!

Zapomni si samo to da ti morejo oni dokazat da nisi ti pravlno ravnal in ne obratno... 8) Želim ti uspešno reitev garancije...

Leon
Ebola te reši ....
Uporabniški avatar
Ebola

Kraj: Maribor - Miklavž

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost