blokada za speed 400...

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Alex » 07.07.2004, 08:07

Citat:
temu se je bolje izognit z nastavljanjem komuracije motorčka se še kje drugje pozna kot samo na iskrenju
dober regler pa pri polnem "plinu" tok spušča direktno brez pulsov

1.Speed 400 , ki je predmet tele teme, omogoča nastavljanje komu(r)tacije?

1a.Kje drugje se pozna? Navor? Obrati?Poraba?Izkoristek?

2.Če priključimo enosmerni elektromotor (krtačni) DIREKTNO na akumulator, krtačke in vrteči kolektor še vedno tvorijo iskrišče....

PS: Na (moje)vprašanje pa še vedno ni odgovora...
Uporabniški avatar
Alex
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 07.07.2004, 08:55

Alex napisal/-a:1.Speed 400 , ki je predmet tele teme, omogoča nastavljanje komu(r)tacije?

1a.Kje drugje se pozna? Navor? Obrati?Poraba?Izkoristek?

1 in 1a. Da in glej debato F5J, kjer sem podal kar nekaj linkov, tudi z meritvami.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Alex » 07.07.2004, 10:09

Hvala miha, nisem spremljal tiste debate, vendar sem s pomočjo iskalnika našel tvoj prispevek in vse linke.
Vse ok.. torej se da "na silo" nastaviti timing na 400ki...

V roki imam Graupner speed 400 6V Best.-Nr. 3321. Pod nalepko piše:
RS-380PH
CHINA
RD572Z19

podatki o motorju so pomojem tile:

http://www.mabuchi-motor.co.jp/cgi-bin/ ... D=rs_380ph

Če že podatki o karakteristikah niso točni, so pa vsekakor dimenzijski podatki pravi (z izjemo obročka :lol: )

Me pa nekaj zanima...

Če si na zgornjem linku dobro ogledamo shemo zadnje strani motorčka, se lepo vidijo 4 "zapore" , ki stiskajo zadnjo ploščico motorčka na kateri so krtačke k ohišju motorja. Te me ne skrbijo.. Bolj me zanima kaj se zgodi z tistima dvema omejevalnikoma, ki preprečujeta rotacijo zadnje plošče glede na ohišje... na sliki vidna spodaj desno in zgoraj levo..kot dve mali črni pikici ob prej omenjenih zaporah..
Sklepam, da si ti tole že počel pa me zanima, ali je po vrtenju potrebno zadnjo ploščo še kako dodatno učvrstiti al obstane sama v položaju, kamor jo premakneš? Kaj se deformira pri takem vrtenju? ohišje? ali plošča?...
Uporabniški avatar
Alex
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 07.07.2004, 10:50

Zapore podrajsajo po zadnji plošči. Nič posebnega. ;) Poskusi, zelo prerosto je. Važno je le, da imaš ohišje res trdno vpeto.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 27.07.2004, 11:01

Pozdravljeni!

Jaz bi rabil tretji kondenzator na mojem motorcku, pa bi zelel, da mi kdo pove kaj kupiti! Imam motor protech 400 7,2 V. Malo sem razbral iz vasih odgovorov:
1. Ali rabim diodo zraven kondenzatorja?? koliksna bi naj bila kapaciteta za moj motor? kot sem razbral bi naj dioda bila dodana zaradi nacina krmiljenja motorja... kondenzator pa sluzi za preprecevanje motenj..ali rabim diodo?

2. da kupim Shottkyjevo diodo SB5100, zal nevem kapacitete. Slofly je omenjal 1-10 nF/100V! mi lahko kdo pove tocno kero vrednost?

3. koliko je cena tega priblizno.

Lp
Uporabniški avatar
BUCIbuc
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Icoman » 27.07.2004, 17:59

Alex wrote:
Bolj me zanima kaj se zgodi z tistima dvema omejevalnikoma, ki preprečujeta rotacijo zadnje plošče glede na ohišje... na sliki vidna spodaj desno in zgoraj levo..kot dve mali črni pikici ob prej omenjenih zaporah..

Tisti dve pikici ki jih omenjaš sta pomoje kontakta kondenzatorjev na
ohišje... Ravno včeraj sem si namreč ogledal črevesje enega SP400
po tem ko je po strašnih mukah na 9,6V končno le izpustil dimček.

Ko sem jst obračal zadnjo ploščico na 400-tki sem malenkost razprl
tiste štiri klamfice in obrnil zadevo kar v roki z enimi koničastimi kleščami.
Tudi po tem ko sem razprl klamfe je bila potrebna kar precejšna sila-seveda sem jih za vsak slučaj zatočkal nazaj.
Tista dva kontakta pa sta malo umaknjena v ploščico tako da jih ne poškoduješ; premakneta pa se skupaj z ploščico-sicer sta pa samo dva kondenzatorja.
LP,Ico
Uporabniški avatar
Icoman
Član

OdgovorNapisal/-a alien » 28.07.2004, 14:05

WoW....Jaz pa bi samo da pici :) No kondenzatroje ze imam gor ampak vse ostalo pa nevem no...Dokler se negres nekega tekovanja nevem ce zdaj ravno igra taksno veliko vlogo...Pa bom se shotky gor dal za ziher no...
Uporabniški avatar
alien
Naš človek :)

Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov