METANJE HLG

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Vombat » 24.08.2004, 09:10

Jaz sem izbral MODE 4 zaradi tega, ker pri MODE 2 mi ni ugajalo da je motor na isti ročici kot smer. Tako se ti lahko zgodi da med premikanjem levo/desno pomakneš tudi motor - lahko čisto po nesreči. Kar je seveda malo
nerodno recimo pri F5j tekmovanju.
Uporabniški avatar
Vombat
Naš človek :)

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Kroko » 24.08.2004, 09:53

Če letalo nima komande nagiba, potem se na njeni ročki vozi smer. To pomeni, da je pri F5J brez eleronov v MODE 2 na levi roki samo motor, na desni pa višina in smer.

Kaj pa boš naredil, ko boš moral voziti smer IN elerone?

Je pa strah pred premikanjem ročk vseeno čisto odveč. Ko jadraš z ugasnjenim motorjem je ročica za motor v skrajnem položaju in je zelo malo verjetno, da bi jo premaknil. Pri zahtevnejših jadralnih modelih je namesto motorja bremza (butterfly). V taki konfiguraciji pa je koordinacija leve roke zelo pomembna še posebej pri pristankih.
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alien » 24.08.2004, 09:56

Tako kot je Kroko napisal...Ce jadras imas gas tako povsem doli in zato lahko brez skrbi uporabljas smer levo/desno brez bojazni da bos dodal gas. No vsaj meni se se ni zgodilo...
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 24.08.2004, 10:07

Tudi jaz se strinjam z Krokotom. F5J model imam jaz zmiksan tako, da je motor v resnici na stikalo. Ko je stikalo v poziciji 1, je vkloplen motor, ko pa je stikalo v poziciji 0, pa je motor izkloplen in takrat je na dor/dol(motor) palčki butterfly/flap, ki ga lahko glede na to, koliko ga potegneš, odpreš. Offset palčke imam v skrajni zgorni legi, vlečem ga pa lahko čisto do dol. Torej: Butterfly ob 0, pa vse do polno odprtega. To ti pomaga predvsem pri tem, ko gre za natančne pristanke v f3j tekmah. Sam imam model, ki ga letim sicer samo za rekreacijo, vendar uživam ob uporabi butterflya pri pristanku. Če imaš pa na modelu flaperone (eleroni čez celo krilo) je pa super, ker si po občutku nastavljam termičnost profila. Nekje do polovice se še da letet, vse kar je čez polovico je pa flap - zavora!

Jan
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------
----------------------------

Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov