Napisal/-a luigidon » 21.11.2004, 23:50
To da je krilo zvito ima za posledico da bo letalo slabše letelo. ČE imaš že prekritega s folijo potem bi mopojem šlo če bi krilo dal na ranvo podlago in na vsaki strani obtežil pa še enkrat prelikal, da se letvice malo prekrivijo. Če pa še nimaš pokritega s folijo, potem isto na ravno podlago, pritrdiš da ti ga ne moe zvijat in prekriješ.
Kar se pa tiče prenosa in pa 8 baterij itd....Sam sem imel v mojem Telstarju s katerim sem tekmoval tako prenos, kot tudi 8 celic. Ker model ni bil grajen ravno najlažje in ker nisem imel takrat najlažjih servotov pa sprejemnika itd, sem dal notri prenos. In moram reči, da je šlo gor ko šus, le pri jadranju se mu je teža malce poznala. Dokler so bili dobri pogoji je šlo super. Tako kot ostalim. Ko so bili pogoji malce slabši je šlo še vedno tako kot ostalim, le da si za vsako napako grdo kaznovan. Vsaka napakca ki jo narediš te stane kar nekaj metrov lahko. Sem pa imel notri tudi 8 celic in je glih tko dobr vleklo. Jadranje pa tako tako....Zagotovo, če bi ga imel za nažigancijo, potem bi imel notri prenos in 8 celic, če pa za jadranje, potem pa 7 celic, brez prenosa....Lep primer za to je ZupJo, ki je imel tudi sicer zelo lahkega Telstarja.
lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....