Malo sem pogledal med posti in ugotovil, da se debata na Sprinta ni kaj preveč odprla.
Presenetilo me je predvsem to, da je vse, kar je iskalnik našel je bila prodaja modela Sprint. Ne vem, kako to, da ste vsi kupili Sprinte, ter jih v trenutku - še ne leteče že prodali!?
No, jaz sem sedaj dobil svojega (3 lastnik) in ga danes tudi testiral.
Moram reči, da sem zelo zelo pozitivno presenečen nad modelom. Leti fenomenalno. Mislil sem, da bo njegova velikost poglavitni problem, vendar sem z nizko maso (320g) dosegel ravno nasprotno. Model je že z blagim metom dobil dovol hitrosti, da je dobesedno se strgal iz rok, in poletel v višave z orenk hitrostjo. Model brez plina dobesedno jadra. To me je zavedlo pri pristanku....ko sem nehal "nažigavat" in ko sem prišel v pristanek se model nikakor ni hotel odlepiti iz zraka...kar neslo in neslo ga je. Odletel je mimo mene ter pristal cca 10m za mano še vedno z preveliko hitrostjo. Zdaj vem, da ga morem vleči kar se da daleč, da na koncu še samo "sedne" na travo. Posledica pristanka, ki sicer ni zgledal grob (lepo enakomerno se je vsedel v relativno visoko travo), je bila vidna na propelerju. Pa je šel en 5x4 prop rakom žvižgat. Žalostno, ko pomisliš, da ti propelerji stanejo lepe denarce :S Sedaj, dokler ne nabavim novega 5x4 ali 4,7x4,7, bom treniral na Gunterju. Upam, da ni preveč močen za tale moj motorčič.
Moj setup:
Motor: Mini AC (16ka)
Celice: 2s1p Konion
Regulator: Jeti Advance 18
Servo: 2x Hitec HS-55 (na eleronih brez ušk za pritrditev

)
Sprejemnik: Graupner R700 brez ohišja
Prop: 5x4 oz. trenutno Gunter
Sedaj pa moje vprašanje:
Ali se da (če bo prevelika poraba) Gunterja na špicih malo pokrajšati (mu zmanjšati premer)??? Razumem, da z tem pade izkoristek, in da se zna zgoditi, da bo prop iz ravnotežja, ampak se bom potrudil, da bo vse to minimalno!!!
Hvala za odgovore!
Jan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.