petek 13

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

petek 13

OdgovorNapisal/-a eminem » 16.06.2003, 12:50

Zdravo!

Na petek 13 sem imel nesrečo z letalom in sicer je padel v vodo, ker se komande sploh niso hotele več odzvati-kot, da bi izklopil sprejemnik. Mi lahko kdo napiše kakšen možen vzrok za to. Odštel sem napako sprejemnika oddajnika in reglerja, ker vse dela zdaj normalno.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem
Naš človek :)

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a kiwi » 16.06.2003, 14:40

Hi!

Preveri kabel iz reglerja na sprejemnik (za bec in plin ter napajalni). Meni se je to ze enkrat zgodilo in ko sem podrobno pregledal kabel sem ugotovil, da je bil prekinjen in je obcasno imel stik, obcasno pa ne. Tudi meni je takrat strmoglavil vendar ni bilo hudih posledic ko pa sem zadevo probal po tem v delavnici pa je zopet vsa elektronika delala normalno. Ker pa mi mozgancki niso dali miru pa sem vseeno sel pregledovat zadevo in ogotovil zgoraj napisano. Napajalni kabel za bec je bil v zasciti prekinjen. To sem ugotovila tako, ker je bil na tistem mestu mehkejši.

Druga opcija pa je da so bile krive motnje.

PS: Mislim, da petek 13 ni imel nic pri tem ali pac?!? :D

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a Ceco » 28.06.2003, 22:07

Zdravo!
Meni se je zgodila, čisto ista stvar. V glavnem model mi je hudo strmoglavil. Jaz mislim, da si imel isti problem kot jaz slab stik z baterijo!!
Zdaj imam model čisto drugače pošlihtan, kable imam skoraj vse dvojne(zaradi boljšega stika in varnosti, če en popusti mi ostane še vedno eden) in posebej kupljeno stikalo za model(naj ti nebo škoda tega denarja), in vgrajen imam tudi Fail save.
Upam da sem ti kaj pomagal?
Uporabniški avatar
Ceco
Član

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a eminem » 08.07.2003, 13:20

hvala za odgovore! Model sem že popravil slab pa je bil stik iz reglerja na sprejemnik in na stikalu.

p.s. Da nebi kdo mislil da sem vraževeren zaradi naslova petek 13. nisem se spolnil nič drugega :)

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov