Nastavitev timinga -koliko za kateri motor

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Nastavitev timinga -koliko za kateri motor

OdgovorNapisal/-a brane » 14.06.2004, 09:45

Ko sem pred časom kupil Shock flyerja, z mototrjem AXI 2208/34, na 3S1P kokam 720 in regulatorjem TMM 1812-3 pl, sem nastavil timing na 20 stopinj. Z zmogljivostmi in potegom sem bil nadvse zadovoljen, vendar sem večkrat opazil da se motor pri polnem plinu včasih grdo zatrese.
Danes sem se poigral z nastavitvami timinga in nastavil timing na 25 stopinj in ugotovil, da polnega plina sploh ne morem dati ker se motor stresa, kar sem razumel kot prevelik timing.
Sedaj imam nastavljen 15 stopinjski timing, motor dela odlično tresenja ni več :D
Je pa presenetljivo, saj sem večkrat prebral, da je treba za AXI je dati kar največji timing, moja kombinacija pa očitno več kot 15 stopinj ne prenese.
Kako je s povezavo števila celic in timingom, kako je s timingom za posamezne motorje, kakšne so vaše izkušnje iz prakse, kako se obnašati, ko imamo na razpolago možnost nastavitev timinga, podatkov o timingu ni ne v navodilih za motor ne v navodilih za regulator, v navodilih regulatorja samo piše, da avtomatski timing morda ni najboljši za AXI je :?: Kakšne so vaše izkušnje-ne samo s tem motorjem in regulatorjem :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.06.2004, 12:51

Brane!

Moj velik test:

http://modelarji.com/show.php?id=109

in pa poglej še linke. Mislim, da mi ni potrebno več splošno pisati o tem, bom pa z veseljem kaj koristnega, če je kaj konkretnega.

Glede MGMja je pa takole:

Zadevšna je zelo občutljiva tudi na čas pospeševanja. Si se igral kaj s tem?

Nemec je naredil teste:
http://www.elektromodellflug.de/Projekt ... -vergl.htm

Torej nad 160 ms...

Glede timinga je potem efekt, da je moč prevelika in pri 160 ms ali krajših časih potegne motor pri višjem timingu večjo moč in regulator omeji tok oz akumulatorji niso sposobni iz sebe dati tak tok. Posledica je tresenje motorja.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a brane » 14.06.2004, 17:18

Branja je kar precej, sem se pa malo poigral z hitrostjo doziranja, vendar ni dalo rezultatov motorju se pri timingu nad 15 stopinj pri polnem gasu zmede in to celo če gas počasi dodajam 3 sekunde, ali pa še počasneje.
Vseeno sem prepričan, da gre za problem timinga, ampak moči je tako ali tako v izobilju, tudi pri 15 stopinjah, glavno da ga motor ne serje, saj takrat ko se mu zmede, je prav grdo slišati :roll:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.06.2004, 19:07

Hehe, ja precej branja, zato se splača to dat pod povšter pa nočno branje...

Brane, motor pri tem ne trpi. Trpi regler in pa tudi akuji.

Če bi naredil teste potisk, poraba toka, napetost in obrati na elisi bi mogoče lahko videl kaj se točno dogaja.

Če imaš toliko moči in tako dolge čase letenja in je na koncu vse mlačno potem bo čisto OK! :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a brane » 14.06.2004, 22:18

Regulator je ravno toliko, da je topel, celicam in motorju se pa komajda da zaznati, da sta toplejša od okolice :)
Sem se pa sedaj spomnil, kako se mi je pozimi pregreval regulator Jeti na AXI ju 4120/14, motorju se pa še poznalo ni da je kaj topel, očitno bom za ta motor moral kupiti nov regulator :roll:
Uporabniški avatar
brane

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov