celice

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

celice

OdgovorNapisal/-a letalec » 09.07.2004, 20:30

Živjo :cry:

Imam en problem, po nesreči sem dal celice v kratek stik ni-cd 2400 sanyo pa se je začelo nekaj cediti iz njih, to se dogaja med polnenjem, vse so enako polne 1.37v. Zanima me ali so še uporabne ali so za v kanto.

:?: :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
letalec
Novinec

Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 10.07.2004, 08:17

malo majhna napetost se mi zdi

če se iz njih cedi so za v oktogu fascikel
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a brane » 10.07.2004, 10:20

Odvisno koliko časa so bile v stiku in koliko so se pri tem segrele. Prav zdrave najbrž niso več, lahko pa bi bile še uporabne za silo. Odvisno je seveda tudi, v kakšen namen jih uporabljaš, če so pogonske pojdi z njimi letet, pa boš videl koliko časa držijo, če so samo za sprjemnik, potem je stvar malo bolj problematična, ker ne boš vedel če bodo predčasno prazne.
Sklepam seveda, da nimaš polnilca, ki polni in prazni in tudi pokaže koliko je šlo noter in koliko ven.
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a mucek » 10.07.2004, 11:14

Sam sem enkrat naredil kurzšlus pri Sanyo Cadnica 1100 za nekaj sekund in v trenutku (no ja, nekaj sekund, pač do takrat ko sem pogruntal) so se precej segrele (na oko 60 stopinj) in na nekaterih so se odprli tudi varnostni ventili.
Kasneje sem pack razdrl in na spectri meril vsako celico posebej (po 4 cikle) in je bil položaj sledeč:
Nekatere selice so bile popolnoma zanič; nafilalo in praznilo jih je okrog 150 mAh. Spet druge (večina) so bile očitno poškodovane, a še uporabne (cca 750 - 800 mAh). Ena celica pa se je obnašala, kot da ne bi bilo nič (1090 mAh).

Tko da packa kot takega jest ne bi uporabljal, bi ga pa razdrl in premeril celice in tiste, ki so še uporabne, ponucal za kakšen pogonski komplet za zabavo.

LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov