Vaše vrle glave na pomoč

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Vaše vrle glave na pomoč

OdgovorNapisal/-a sascho » 14.04.2003, 16:53

Ne vem niti kako začeti, odločil sem se, da bi pričel leteti ?
Kako, mi boste pa prosim zaupali vi :lol:
Rad bi iz popolnega začetnika prešel v vodenje elektro helikopterja, vem, da je pot dolga in z veliko razbitinami vendar vseeno so mi to neizživete sanje, prosim za pomoč in hvala za odgvore. Sam sem iz okolice Ljubljane, če je kdo zainteresiran in če pozna nekoga s komer bi se lahko tudi pogoril še toliko bolje in če obstaja kakšen recimo temu specializiran klub za pilote helikopterjev.
NAJLEPŠA HVALA :D
Uporabniški avatar
sascho

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mercury » 14.04.2003, 21:30

Sam nisem "pilot" helikopterja, bi te pa vprašal kakšen helikobter si/boš nabavil?

L.P.
mercury
Novinec

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a ukolaric » 15.04.2003, 08:12

ena možnost je da se izkušen modelar in ti ki si začetnik povežeta preko komand v učitel-učenec tu bi se zelo lepo naučil letet ampak bi potreboval ure(cca.20-30 ur) :?
sem modelar????
Uporabniški avatar
ukolaric
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 15.04.2003, 09:25

:D :D

Ta ideja je precej pogosta pri ljudeh ki nikoli niso leteli niti z avionom tako da bi ti priporočil da najprej poskusiš osvojit letenje z avionom ko ti bo to uspelo potem težave pomnožiš z faktorjem 25 da vidiš v kaj se misliš spustit , če pa boš po vsem tem še vedno zagret za heli potem ti priporočam da vzameš motornega in ne elektro kajti elektro je šibak in ima še več težev z letom kot precej močnejši motornjak.

:D :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a mihah » 15.04.2003, 12:46

MC GAYVER napisal/-a:... kajti elektro je šibak in ima še več težev z letom kot precej močnejši motornjak...

Zelo strokovno povedano.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Re: Vaše vrle glave na pomoč

OdgovorNapisal/-a mihah » 15.04.2003, 12:50

sascho napisal/-a:Ne vem niti kako začeti, odločil sem se, da bi pričel leteti ?
Kako, mi boste pa prosim zaupali vi :lol:
Rad bi iz popolnega začetnika prešel v vodenje elektro helikopterja, vem, da je pot dolga in z veliko razbitinami vendar vseeno so mi to neizživete sanje, prosim za pomoč in hvala za odgvore. Sam sem iz okolice Ljubljane, če je kdo zainteresiran in če pozna nekoga s komer bi se lahko tudi pogoril še toliko bolje in če obstaja kakšen recimo temu specializiran klub za pilote helikopterjev.
NAJLEPŠA HVALA :D

Mogoče samo malo pomoči glede tehnike in odločitev:

http://www.rclineforum.de/forum/board.p ... 72faa309d9

http://www.rcgroups.com/forums/forumdis ... orumid=133
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Pomoč

OdgovorNapisal/-a tornado » 15.04.2003, 15:01

Pozdravljen
MC GAYVER ti je napisal zelo točno in direktno.Tudi jaz ti priporočam,da v vsakem primeru začneš z kakšnim enostavnim avionom, poveži se z avio modelarji, da osvojiš osnove modelarstva v perspektivi pa razmišljš o helikopterju.Mogoče pa te bo tudi minila volja po helikopterjih, medtem ko boš spoznal klasično avio modelarstvo Večina izkušenih modelarjev ti bo pa povedala, da je letenje z helikopterji precej komplicirana zadeva, predvsem pa so napake zelo,zelo draga zadeva.
Še enkrat pred nakupom se temeljito prepričaj o prednostih in slabostih zrakomlata.
Lp Rado
tornado

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mrgigi » 15.04.2003, 20:46

na zacetku je edina brihtna simulator
tako za heli kot za avio
lp
Uporabniški avatar
mrgigi
Član

OdgovorNapisal/-a sascho » 15.04.2003, 22:14

Hvala za odgovore, sam sicer nisem pričakoval takega odziva v tako kratkem času, me pa vseeno zanima ali kdo od vas ima helikoter ker bi rad zadevo videl v živo (ko ga seveda vodoi izkušen pilot) mislim, da se bom po tem tudi lažje odločil.
Še enkrat hvala !
Uporabniški avatar
sascho

OdgovorNapisal/-a Cimer » 15.04.2003, 23:52

Za začetek in za cedit sline si poglej tale link.
http://www.megam.si/jm/

Lep pozdrav, Marko S.
Uporabniški avatar
Cimer
Član

OdgovorNapisal/-a eminem » 16.04.2003, 14:18

Zdravo!

Poznam dva modelarja, ki imata helikopter a sta oba začela z letalom in pozneje prešla na helikopter. Zdaj ko imata že oba precej izkušenj v letalskem modelarstvu ju vožnja še precej muči čeprav že imata nekaj osnov letenja, ki sta jih pridobila z letalom. Kako bi bilo šele brez letala?

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a sascho » 17.04.2003, 15:09

Cimer najlepša hvala za link,sem stopil v kontakt in se dogovarjam :wink:
Uporabniški avatar
sascho

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 17.04.2003, 15:29

mihah napisal/-a:
MC GAYVER napisal/-a:... kajti elektro je šibak in ima še več težev z letom kot precej močnejši motornjak...

Zelo strokovno povedano.

Miha vzdrži se topoglednih postov če nimaš napisat kaj pametnejšega ti tudi tega ni potrebno forum je že brez tvojih modrovanj poln praznih postov

Moj pst temelji na mojih osebnih izkušnjah.
Moč el ali benz glede na težo, kar je pri heliju še kako pomembno pa vemo kam gre, da o cenah ne govorimo.
sascho Mesec ti bo to še kako dobro razložil, je res dober(kapo dol)

lp milan
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

za mc gayver!!!!!

OdgovorNapisal/-a Pier » 17.04.2003, 20:27

MC GAYVER!!!!!1

Ali me lahko kontaktiraš na kart_max@email.si.
Mislim da veš veliko o zmajih, nameravam naročit od eolo-ta padalo 2,7m (2.4m2), je štri točkovni z bremzo piše 110kg/60kg bremse, kaj to pomeni, a se splača to kupit al raje večjega rad bi skakal z njim par metrov v zrak, kaj misliš ti?

možnosti pa so 2.3 m 2 linijski
2.7x90m 4 linije
3.2x92m 4 linijski
in še extreme 3.2x120m tudi 4 linijski

kaj se najbolj splača mi lahko svetuješ (če si prava oseba nisem prepričen ampak mislim da si imel včasih zmaje ...)

lp Peter
Uporabniški avatar
Pier

OdgovorNapisal/-a mihah » 17.04.2003, 22:12

MC GAYVER napisal/-a:
mihah napisal/-a:

Zelo strokovno povedano.

Miha vzdrži se topoglednih postov če nimaš napisat kaj pametnejšega ti tudi tega ni potrebno forum je že brez tvojih modrovanj poln praznih postov

Moj pst temelji na mojih osebnih izkušnjah.
Moč el ali benz glede na težo, kar je pri heliju še kako pomembno pa vemo kam gre, da o cenah ne govorimo.
sascho Mesec ti bo to še kako dobro razložil, je res dober(kapo dol)

lp milan

Gospod Milan (s sedmimi posti) in seveda ostali bralci te debate,

se opravičujem, ker sem zasmetil forum s tremi besedami in se dotaknil zelo delikatnega področja, kjer veljajo nedotakljiva slovenska prepričanja.

In tudi mojih modrovanj bo tule na tem forumu konec, ker jih itak večina ne razume, jih noče razumeti ali pa so preveč pred časom.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 18.04.2003, 00:28

Ubogi slovenčki...
tako malo modelarjev kot nas je.... pa tako hude besede v javnost.

Raje tisti res pameni pokažite in pohvalite svoje projekte, izdelke, kreacije, umetnije in študije... slike dobrodošle.

Tisti, ki pa pravite da "nimate dovolj časa", kaj počnete na tem forumu in pametujete ?

... heli s Speed 400 in 7 celicami Sanyo Gold bi pa letel res kilavo ...

lp, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a tornado » 18.04.2003, 08:07

Živijo
Se popolnoma strinjam z Andrejem.Namesto, da bi si modelarji izmenjavali izkušnje padajo tako težke besede.Mislim, da si vsak modelar ali zainteresirani za to zasluži korekten odgovor na vprašanje, ki ga je postavil, pa naj še nekomu zveni "butasto".Najmanj kar pa je potrebno, da je treba koga zabiti in ga izpostavljati posmehu in gledanja zviška.
Bolj pametno je podati pravilen odgovor in v normalnem tonu razložiti "nevednežem" dejstva, ter usmeriti na pravilno razmišljanje.
Lp Rado
tornado

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 18.04.2003, 10:06

:D :D :D :D
Se strinjam človeku smo povedali kaj in kako vsaj približno če se je res povezal z Mescem potem mu bo itak hitro vse jasno.

Piere po emailu sem ti poslal telefonsko tako se bova bistveno lažje zmenila. Kar se zmajev in padal tiče pa sem pravi naslov saj sem jim psvetil kar nekaj let.

lp milan
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Pier » 18.04.2003, 20:03

Sem kupu čist novega ECO 8 pa je že skor cel a bi mi kdo znal naštimat elise , stopinje kotov in podobno, setup pred letom.
Nabavim še brezkrtačnika pa regler in gremo letet.
A ima kdo izkušnje z navadnim motorjem ali pa BB motorjem, kaj mi svetujete?
Mi lahko svetujete motor in regler, pa ne predrago (ekonomično ne nujno brezkrtačnega, pa tko da bo letel), ker šparam za OFFSHORE.

lp HVALA
Uporabniški avatar
Pier

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 28.04.2003, 22:40

Pier:

glej, da boš kaj poslikal in opisal kako stvar izgleda...

lp, andrej

ps: kje si kupil ?
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov