Če ti model v horizontalnem letu leti počasi je res lahko krivo težišče oz. velika verjetnost je tudi, da imaš krilca nastavljena previsoko (mislim da je treba imeti tam do 10mm na zadnjem robu).
Kolikšen je razpon modela? (večji so mal bolj leni, ker so bolj začetniški....pustmo stat ob strani combat rakete) (najbolj primeren za speed 400 je ca. 1000mm razpon)
poizkusi z mal močnejšimi baterijami (6V lahko za kratek čas filaš tud s 7,2V....obstaja verjetnost da se bo pri 10 min vožnjah s "full gas" pregrel, ma itak stane le slabih 2000 SIT)
zamenjaj korak propelerja (ča bolj grabi, imaš večjo vertical speed in manjšo hitrost, če je manjši korak je bolj hiter, izgubiš pa pri vzponih)
Mc gayver....zate sicer ne vem kako si začel, ma men se zdi, da je krilo zelo primerno za začetnike. Sej ne kritiziram (samo moj pogled na stvar), ma poglej.... ima samo dve komandi (razen motornih), pri slabem vetru je počasen in len, pristanke lahko izvajaš tudi s polno hitrostjo v ograjo, grmovje ali najvišje drevo (preizkušeno), če ne veš kaj bi naredil preprosto izpustiš krmila in model bo sam letel ali pa tudi pristal, so cenovno zelo dosegljivi (depron pod 1000 sit, 2x servo po 4000 sit in baterije s kapaciteto okol 800mA)...
jaz sem npr. mojega (načrt od g.Sekirnika v TIM-u) obvladal že po 1 uri sprehajanja po pobočju gor in dol in potenja. medtem sem 2x pristal v grmovju, 1x na drevesu, 1x s polno hitrostjo v ograji in za vrhunec sem ga še skotalil po bregu, se ponovno odlepil od tal in nadaljeval let. ob koncu dneva sta modelu manjkala samo stabilizatorja in nos je bil mal bolj bulldogovski

(kar pa ne pokvari karakteristik)
LP