nastavitev faz letenja

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

nastavitev faz letenja

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 02.06.2004, 12:02

Že nekaj let nazaj sem se zanimal kaj za vraga imajo bolše naprave toliko stikal in drsnikov. Razložili so mi, da s temi stikali nastaviš faze leta, torej kako bo letalo letelo glede na dane razmere. Ker pa takrat še nisem imel take naprave so mi svetovali naj samo prestavim trimer za 3 ali 4 zabničke naprej, nastavim hode na maksimalno možno in rezultat bo podoben :? . Še danes se poslužujem tega sistema :oops: čeprav imam že nekaj časa napravo, ki omogoča te nastavitve. Torej zanima me kakšne so te nastavitve pri jadralnem modelu, ki ima tudi zavore(naj se nekdo razpiše kolikor ve in zna o temu, saj je vsaka informacija dobrodošla) :!: .

Lp Matjaž
matjaz_c
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a rock » 02.06.2004, 13:35

Nekaj podobnega me je zadnjič vprašal Kroko. Govorila sva po PM. Seveda sem bil takoj pripravljen pomagat. No, sledilo je razočaranje. Nikako nisem znal razložiti v pisni obliki.
Sama razlaga kako je s fazami in podobno se gre, vendar kako je to na komandi je pa odvisno od komande do komande. Tako sem mu zelo težko pomagal.
Je pa zadevo zelo enostavno razloziti na terenu. Tukaj bom zato izkoristil priložnost in vas povprasal, A je res tako težko priti na tekmo, tudi kot gledalec in vprašati kako je s tem? Vedno vam bomo pripravljeni pomagat.
Vidim da je tale forom sicer super vendar opažam zelo veliko slabih učinkov. Bistvo modelarstva, "druženje na terenu" zaradi sodobnih tehnologij zelo trpi.

Se opravičujem, da je post izpadel malo off topic, samo, se nisem mogel zadržat. Zato se bom potrudil in nekaj v prihodnosti spisal na temo "faze leta".

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 02.06.2004, 14:53

Moram priznati da,tile forumi poleg tega, da vsem nam množijo znanje, podpirajo tudi našo lenobo.Še nekaj let nazaj smo informacije in mnenja soočali na letališču, na sestankih...To vprašanje sem imel namen vprašati že vsaj petkrat, a ko sem prišel na hrib sem želel čimprej v zrak in vse pozabil.

lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a Kroko » 02.06.2004, 14:58

Gre približno takole:
Moja elipsa naj po podatkih konstruktorja potrebovala 4 različne nastavitve:
Start
Normalno
Termično
Hitrost

Glede na to, v kateri fazi si, so različne pozicije višine flapov in aleronov. Vse to se preklaplja s stikali.
Na hitro sem pogledal navodila za FX-18 (so na netu) in se mi zdi, da je vse razloženo, kako se to sprogramira.
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov