F5J unlimited

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a mihah » 20.05.2004, 16:19

Ja, hvala za nasvete. Rok, vem da so razlicni cenovni razredi in ce po pravici povem, taka "forumula 1" se niti ni tako draga, ce pogledam drugace.

Bom se precej letel, kolikor bo cas dopuscal z F5J 400. Ampak sem se malo gledal in bom skoraj zelo verjetno, ce bom, vzel Laserja F5B od Heinricha. Hotliner, 1860 mm, RG 15 mod. Torej sicer tehnolosko malce "zastarel" model, ampak "voll GfK" in solidna cena dobrih 200 €. Hitrost me le prevec mika, ceprav so lahko posledice katastrofalne.

Pogon bo na zacetku zelo lahek, beri: 4S1P Konion. Ze s tem bo slo skoraj 10 m/s v vertikalo, pri samo 23 A. 8) 8 m/s stall speed pa je tudi se kar OK, kot tudi dobra kilca RFT. Torej kot zlgeda v teoriji dokaj nekriticno.

Ce bo nuja po se vecji brzini, je trup dovolj cokat, da gre notri vec akujev... ce je potrebno tudi vecji motor.

Mogoce z malo manjsim motorjem in lahkimi akuji bo tudi potem lahko za F5J unlimited za foro ampak pri letalu je se zraven jadralni konus kar pomeni - padina! :)

Slika

Slika

Slika

Ce so kaki komentarji bi bil vesel.

Se pa dobro zavedam, da je npr. Twix veliko boljsi jadralec, ampak kot sem omenil, hitrost je hitrost. Se pa da za tegale Ceha dobit tudi rezervne kose, tako da je po tej plati to OK.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 20.05.2004, 18:22

bolj kot F5j unlimitted se mi ta zadeva zdi kot nekoliko ponesrečen hotliner
mislim da ta model sigurno ne sodi pod to rubriko
mogoče padina za silo (majhnost) sicer bo treba odpret rubriko hotline

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 20.05.2004, 18:40

Ja, škoda, da nisem moderator. Se opravičujem, ker je mimo teme.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a samo3D » 21.05.2004, 14:21

mihah napisal/-a:Se pa dobro zavedam, da je npr. Twix veliko boljsi jadralec, ampak kot sem omenil, hitrost je hitrost. Se pa da za tegale Ceha dobit tudi rezervne kose, tako da je po tej plati to OK.

Hehe, Mihec, Mihec, komaj shodil pa bi že tekal :lol: Ti povem, da ta prava F3J mašina ne gre skoraj nič počasneje, kot takle 2m hotlajner. Npr. LOBO F3j, katerega ponosni lastnik sem že eno leto vaga 1,8 kg in ima 7,8% profil. S to kilo osemdeset se pelje odlično v vsakem vetru, termiko pobira 1A (z njim sem pojadral z metom iz roke :twisted: ). Če pa bi ga nakvihtal na ene 2,2 kile, bi bil že skoraj hotlajner. Rockov PIKE pa je še hitrejši in kompaktejši v zraku in prav tako pobira termiko da verjet ne moreš!
Hočeš, nočeš, F3J modeli so F1 med modeli, kot pravi Rock!

Če želiš v enem modelu jadralca in brzino, boš moral reskirat 700 do 1000EU in kupit en zaresn avijon!

L.P Samo
Uporabniški avatar
samo3D
Član

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a mihah » 22.05.2004, 11:54

F5J unlimited - "ta pravi"

http://www.shredair.com/f5b.html
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a rock » 23.05.2004, 11:30

Miha, ponovno ti. Bodo res "ta pravi".

Samo, ponovno nekaj mojega modrovanja.
Staratos je super F3J masina. Zadnji nosilec imena "svetovni prvak F3J" leti znjim. Kakor sem gledal je spremenjen samo trup in tako skupna teza malo presega tisto, kar si bi nekdo, ki je "picajzl zelel".
StorkII, odkrito povedano, se jim je malo ponesrecil. Ze v osnovni varijanti F3J je pretezek, kje je sele F5J.
Je pa tale Zenit Evolution, ta pravi stroj. Kot pravi test, z vso strojnico in ostalim tehta 2181g. V 20. sekundah "baje" pride dvakrat visje kot na vitlo (zelo dvomim). Kakor koli, po dvajsetih sekundah, pa vseeno splanira 10 minut, seveda v mirnem. To bo to. Ce le nebi bil z reberc. Moram pa vseeno dodati. To niso cisto navadna rebrca, kot jih mi veselo skupaj pacamo. Model je ves narejen v orodjih, ki so produkt CNC tehnologij. In brez izrazito vidnih kevlar-karbon materialov ga tudi nebi bilo.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock
Naš človek :)

Kraj: Celje

F5B

OdgovorNapisal/-a letalec » 06.06.2004, 19:53

Živjo

Pohvala na temo , tudi mene zelo mika hitrost pa sem si omislil naj prej model, ki sem ga kupil pri Roku. Gre za Caleba 1,8m približno čez krila, pogon pa je mega 22/20/3 , prop. 9x6 vrti se z 12700o/min vse skupaj je podprto z 10 x 2400mAh, zadeva je zelo živahna pa tudi zelo hitra pa draga tudi.

l.p. Roman
Uporabniški avatar
letalec
Novinec

Kraj: ilirska bistrica

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov