Kako upravljati leteče krilo

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Kako upravljati leteče krilo

OdgovorNapisal/-a Cemzi » 27.07.2004, 14:58

Zanima me kako pri letičih krilih višino in te stvari.Ali se dobi kašna zadeva zato(mešalka)(KJE) ali je upravljanje toliko drugačno od klasičnih letal. :roll:
Cemzi

OdgovorNapisal/-a Cemzi » 27.07.2004, 15:00

SORČI!! Zanima me kako pri letičih krilih upravljaš višino in te stvari.Ali se dobi kašna zadeva zato(mešalka)(KJE) ali je upravljanje toliko drugačno od klasičnih letal.
Cemzi

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 27.07.2004, 15:08

Pred leti sem se tudi sam spreševal podobno kot ti.

Naredil sem si mehanski mikser. Če te zanima kako je bil narejen, ti prilepim slikco v naslednjem postu...samo skeniram jo prej..
Zadeva je čisto preprosta, nekaj žice in silikonsjka cevka za gorivo, ter malo spretnosti.

Boljša varianta je da dokupiš V mikser (vprašaj v kateri od modelarskih trgovin)

najboljša varianta pa je če imaš kupljen RC oddajnik ki ima "miksanje" omogočeno s programiranjem, malce slabše naprave pa imajo eno stikalo za vklop funkcije V repa (kar se da uporabiti tudi pri letečem krilu)

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a klemen » 27.07.2004, 15:08

Upravljaš ga s servi :D
Če ti rv-naprava ne omogoča mešanja, si izdelaj sam mehanski mešalnik(poglej v tim, ne vem točno kateri, tisti v katerem je bilo predstavljeno leteče krilo arrow).

lp
klemen
:lol::lol:----Virtualni pilot-----:lol::lol:
klemen
Naš človek :)

Kraj: Maribor - Šentilj

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 27.07.2004, 16:02

Klemen , mitja alias ultralajt je avtor tega prispevka mu bo že poslal

Cemzi mehanski mikser se da narest ali kupit z nobenim od njih pa ni isto kot z elektronskim mikserjem in to takim, ki je že sestavlni del komande kajti samo pri takemu se da nastavljati vse kot potrebujemo za kvalitetno letenje
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Cemzi » 27.07.2004, 18:15

Že nekaj časa premišlujem da bi si kupu nov RC odajnik mogoče si ga bom pa zdej .

Vseno pa bi prosil ultralajt-a da bi mi poslov shemo mehanskega mikserja.

LP :wink:
Cemzi

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 27.07.2004, 20:57

Vseno pa bi prosil ultralajt-a da bi mi poslov shemo mehanskega mikserja.

To je en čisto simpl mikser, ki je bil izmišljen z namenom, da bo simpl za narediti iz materiala ki se najde pri vsakem modelarju, ter da se ne more ob kakem trdem pristanku nepopravljivo poškodovati. Tale mikser samo malce razpade narazen in to tako, da se pri preobremenitvi jeklene žičke malce potegnejo ali celo izpadejo iz silikonskih cevčic ki vse skupaj povezujejo. Sicer ne ve, kako bi se taka stvar obnesla med zračnim bojem, a meni je delovalo zelo dobro glede na (minimalni) vloženi trud pri izdelavi.
Najtežje je točico servomahanizma ravno prav pogreti nad plamenom, ter v pravem trenutku in na pravem mestu nahitro in pod pravim kotom zasukati zunanji del ročke navzgor. Seveda na obeh straneh.

meni je bilo to enostavno, ker sem to delal s takratnimi STANDARDNIMI SERVOMOTORJI z dokaj velikimi in močnimi ročicami.

Seveda jaz gledam na tole kot eno skrajno zasilno rešitev ki je še uporabna. Zares ti priporočam nabavo sodobne naprave, ki ti bo prihranila marsikatero težavo.

LP Mitja
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov