Jadranje za zacetnika

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Kroko » 29.06.2004, 01:36

Jaz pulta nisem dobil, pa sem probal brez njega. Pulta sem se hitro odvadil, z alkoholom pa imam še vedno probleme.

Z digitalnimi trimerji pa je verjetno podobno. Položaj trimerja me sploh ne zanima. Ker je digitalen, je v spominu in pravilno nastavljen. Če pa že potrebujem trimanje, pa trimam avijon in ne komande.
Uporabniški avatar
Kroko
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihec87 » 29.06.2004, 10:47

Kaj pa tale avijoncek bi bil primeren za začetnika filip 400 arf http://www.top-modeltehnik.si/indexslo.htm
mihec87
Član

OdgovorNapisal/-a Mr.Bostjan » 29.06.2004, 11:06

overman napisal/-a:
Zdaj so me pa zaceli mikat elektro jadralci, pa se z navadnim skoraj da nimam izkusenj :roll: A mislite, da bi lahko zacel ze z kaksno spectro oziroma spectri podobnem elektro jadralcu?

Lep pozdrav :wink:

Spektra bi bila idelna, če jo boš kje dobil! Model bo sicer nekoliko težji, ne boš pa imel nobenih težav zadevo v luft spravit. Kljub večji masi zaradi pogona model odlično leti in je ratalo celo meni z njim termiko ujet, pa nisem ravno talent za te stvari ...
Lep podzrav,
Boštjan Perdan
DMA Modra ptica
Uporabniški avatar
Mr.Bostjan
Član

Kraj: Šenčur

OdgovorNapisal/-a luigidon » 29.06.2004, 11:07

Dejte se prosim navadit, da daste popolen link do izdelka, ki ga zelite pokazat.

to naredite tako, da z desnim gumbkom kliknete povezavo na levi strani in potem kliknite na ODPRI V NOVEM OKNU. POtem se vam bo ta povezava odprla v novem oknu in tam bo sele pravilni naslov.Ker je stran narejena s frami, imate zgoraj vedno isti naslov, saj se menjujejo frami in ne cela stran...

Tako, da je potem verjetno pravilni naslov tole:

http://www.top-modeltehnik.si/PEL2230.htm

Kar se pa tiče tega letala. Včeraj sem imel priložnost leteti nekaj podobnega. In tukaj sem najprej pogledal na težo. In je zelo velika teža. In glede na to, da je notri motor 400 bi rekel, da tole ne leti ravno najboljše. Včeraj sem se na lastne oči lahko prepričal kako prodajalci zavajajo kupce. Tisti model letala naj bi letel zelo odlično in super in oh in sploh sami presežniki. Ampak žal je presežnik tudi pri sami teži letala. Krila so se mi že takoj zdela zelo krhka, kljub svoji teži. In pri enem, sicer dokaj lepem pristanku, je takoj odletela uška, ki je bila že pri proizvajalcu zalimana gor. Pa jo je kolega pametno zalepil in si je želel še več letenja. In njegov prvi let se je končal zelo kmalu, ker ga več kot očitno tisti motor ni mogel potegniti kam višje. Res, da je bila notri 600tka, ampak stvar je resnično letela porazno. Da ne omenim, da ima sedaj kar nekaj dela, da letalo spet zlima skupaj, ker mu je uspelo malce bolj grdo pristati, pa čeprav na tekmah F5J takim pristankom rečemo, lep pristanek v piko:))

Tako, da če bi se jaz odločal sedajle, tega modela zagotovo nebi kupil, ampka bi na tvojem mestu kupil enga Telstarja. Ga sestaviš in greš v zrak. O njegovih kvalitetah je bilo že veliko govora tukaj forumu...

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a pako » 29.06.2004, 14:59

Brez zamere vendar so digitalni trimerji res dobra rešitev. Vsak model imaš posebej striman.(npr: pri analognih je potrebno za vsak model ponovno nastavljati)

Multiplex je znan po zelo preglednem "meniju"!!(drži kar je reklel mucek)
Nisem bogat, da bi kupoval poceni!
Uporabniški avatar
pako

Kraj: Sodražica

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 29.06.2004, 15:15

pako napisal/-a: Vsak model imaš posebej striman.(npr: pri analognih je potrebno za vsak model ponovno nastavljati

:?: :?: Npr FC 16 postaviš analogne trimerje pritisneš funkcijo trim mem vrneš trimer ročice v nevtralo in ta model je za vedno striman

Torej NI POTREBNO VEDNO NASTAVLJATI

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a NightBird » 29.06.2004, 15:24

Brez zamere vendar so digitalni trimerji res dobra rešitev. Vsak model imaš posebej striman.(npr: pri analognih je potrebno za vsak model ponovno nastavljati)

Ta je pa res malce bosa.
To velja kvečjemu pri cenenih analognih napravah.

Pri digitalnijh pa, kot je že "MC GAYVER" napisal se da te nastavitve brez problema shranit.

Skratka, kot sem že napisal, analogni trimerji nudijo vse to, kar nudijo digitalni in še kaj poleg. Razlog za njihovo uveljavitev je ta, da je tipka pač cenejša, kot pa potenciometer z zapletenim mehanizmom.
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

OdgovorNapisal/-a Kroko » 29.06.2004, 22:40

Futaba 9z ki stane 1400 evropejcev ima digitalne trimerje. Res pa je, da so občutljivi na pritisk.
Lahko šinfate digitalne trimerje kolikor hočete - meni so všeč in jih ne zamenjam za navadne.

lp Andrej
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a luigidon » 29.06.2004, 22:43

Kroko napisal/-a:Futaba 9z ki stane 1400 evropejcev ima digitalne trimerje. Res pa je, da so občutljivi na pritisk.
Lahko šinfate digitalne trimerje kolikor hočete - meni so všeč in jih ne zamenjam za navadne.

lp Andrej

:D :D :D

Vsak ima pač svoje navade in vsak je navajen po svoje:)))In mislim, da se da navadit čisto vsake stvari, pa naj bo še tako slaba. Pa če bi začeli delat komande v obliki tikovnice in bi vse na komande čudežno izginile, pa bi se navadli tudi na same tipke:)))

Ampak še vedno pa mislim, da kar se praktičnosti tiče so vseeno boljši mehanski trimerji:)))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a kiwi » 30.06.2004, 07:33

Npr FC 16 postaviš analogne trimerje pritisneš funkcijo trim mem vrneš trimer ročice v nevtralo in ta model je za vedno striman

Torej NI POTREBNO VEDNO NASTAVLJATI

Zelo dobrodosla lastnost. A slucajno kdo ve ce je to mozno tudi na graupnerjevem MC 15 II naredit. Do sedaj niti nisem iskal po menijih ce se to slucajno da.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a pako » 30.06.2004, 16:03

Na vseh komandah se tega(shranjevanje pozicij analognih trimerjev) ne da narediti!! Če želiš imeti to funkcijo pa so analogni trimerji res veliko dražji!( kot je rekel NightBird. :!:
Nisem bogat, da bi kupoval poceni!
Uporabniški avatar
pako

Kraj: Sodražica

OdgovorNapisal/-a Jaro » 01.07.2004, 07:02

Na MC 14/15 se to da, vendar ne vem iz glave kako. Preberi si navodila.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a kiwi » 01.07.2004, 10:09

Bom preveril in ce gre bom napisal postopek. To bo verjetno se komu prav prislo.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a falcon » 22.09.2004, 14:08

Glede mase spirit-a,

Sam imam enak model, mase 860g, z dodatnimi ojačitvami, dvema standardnima servomotorjema(vsaj 80g), SPEED400+reduktor in 7xkan 1050.

Nemotorizirana izvedba bo pa še toliko lažja. Ne vem od kod podatki 850g.

LP, Nejc F.
Uporabniški avatar
falcon
Novinec

Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a samo3D » 22.09.2004, 14:22

Tele okoli trimerjev so pa lovske! Avijone si nastavite tako, da so trimerji v sredini, ko model leti naravnost, pa ne boste imeli nobenih problemov! Sam to naredim po prvem letu modela, vzame 5 minut časa kasneje pa lahko prihrani razbit model!

Drugače je pa to ali analogni ali digitalni trimerji stvar okusa. Prav tako nastavitev trdote ročic in dolžine le- teh.

Samo (analogni trimerji :))
Uporabniški avatar
samo3D
Član

Kraj: Celje

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov