Problem z servotom

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Problem z servotom

OdgovorNapisal/-a dedal » 06.11.2004, 07:16

zdravo letalci.
Imam eno vprasanje glede servo motorjev HS-55. Ko je servo priklopljen na sprejemnik je eden izmed motorjev lepo pravokotno ko je v nevtrali, drugi pa je zamaknjen navzdol. Sem prestavil rocico za en zobcek, vendar je potem rocica pomaknjena nekoliko navzgor. Ali se da to kje uravnati z kakim potenciometrom v servo motorju??

LP Bostjan
Uporabniški avatar
dedal

Kraj: Grosuplje

Re: Problem z servotom

OdgovorNapisal/-a overlord_tm » 06.11.2004, 09:38

dedal napisal/-a:zdravo letalci.
Imam eno vprasanje glede servo motorjev HS-55. Ko je servo priklopljen na sprejemnik je eden izmed motorjev lepo pravokotno ko je v nevtrali, drugi pa je zamaknjen navzdol. Sem prestavil rocico za en zobcek, vendar je potem rocica pomaknjena nekoliko navzgor. Ali se da to kje uravnati z kakim potenciometrom v servo motorju??

LP Bostjan

Če te prav razumem... odšraufaj ročko dol z servota in jo prestavi v nevtralno lego :D
Uporabniški avatar
overlord_tm
Naš človek :)

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 06.11.2004, 09:54

To "napako" imajo bolj ali manj vsi servoti in izhaja iz same izvedbe mehanizma..en zob naprej ali nazaj...vmes je pa lega ki bi jo mi radi imeli :?

Na oddajniku poizkusi z opcijo "sub trim".
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a steem » 06.11.2004, 10:09

Na HS-55 še tega nisem rabil delat ampak tudi tukaj se bo to kdaj zgodilo.
Jaz sem na Gigaline 11 naredil tako, da sem raztavil servo in vzel dol končni zobnik(na katerega pritrdimo ročico) iz potenciometra. Nato sem ta servo priklopil na sprejemnik in nastavil "ničlo" na oddajniku.
Servomehanizmu potenciometer tako dolgo nastavljaš, dokler se motorček ne ustavi. Tako imaš nastavljeno željeno ničlo mehanizma. Sedaj se pa spraviš ponovno dajat gor tisti zadnji zobnik, ki si ga na začetku dal dol.
Nanj daj največjo ročico in ga fiksiraj tako, da bo v tvoji željeni neutralni legi ;)

Upam da nisem stvari zakompliciral :D

LP Jernej
steem

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a joža » 06.11.2004, 15:38

Servoti imajo na zobati gredi neparno število zob (23), nastavek (ročica) pa parno -- 2,4. Pri nastavku z dvema ročicama imaš torej dve možnost za približanje nevtrali, pri nast. s štirimi roč. pa 4.

Če nevtrala ne paše obračaj nastavek za 180 (2) oz. 90 (4) stopinj potem pa odreži odvečne ročice.

LP
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
joža

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a dedal » 06.11.2004, 23:46

Hvala za odgovore, se bom mal poigral z obracanjem, ce pa ne bo slo tako ga bom pa poskusil nastaviti kot je napisal Jernej.

LP Bostajan
Uporabniški avatar
dedal

Kraj: Grosuplje

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov