Nagib motorja

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Nagib motorja

OdgovorNapisal/-a TECHNiC » 13.11.2004, 15:58

Problemi, problemi, problemi...

Zanima me kakšen mora biti nagib motorja v modelu jadralca. Ker je model skonstruriran brez pogona, za nagib nikjer nič ne piše. Sem slišal da mora biti nekaj stopinj v desno in nekaj dol, vendar koliko?

Še ne kaj podadkov o modelu:
Harlekin
Razpetnina 1550mm
masa(z motorjem in celicami)ca. 450g

Pogon:
Speed 400 6V
Direkt na 7x3,5
7 celic KAN 650 ali GP 1100

Za koliko stopinj mora biti motor nagnjen in v katero smer?

PS: Tiste probleme prej pa sem že odpravil(krivljenje, brušenje zaklj. letvice,... :D )

LP!
LP, Tomaž
Uporabniški avatar
TECHNiC
Naš človek :)

Kraj: Senovo

OdgovorNapisal/-a luigidon » 13.11.2004, 16:12

Živjo!
Sam sem s tem problem tudi srečal že večrkat in vedno sem dobil odgovor da po občutku. Torej po občutku. Mislim pa da je to približno 2-3° dol in ravno toliko v desno. Boš pa videl po prvem letu. Ko sem sam rekonstruiral nos od Relexa sem naredil prevelik kot, zato je letalo z motorjem letelo navzdol na mesto naravnost ali navzgor. Potem sem stvar popravil s podlaganjem....In zdaj je približno dobro....

lp
amtjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a TECHNiC » 13.11.2004, 16:14

Se pravi po občutku 2-3° v desno in dol. :wink:

Hvala!!

LP!
LP, Tomaž
Uporabniški avatar
TECHNiC

Kraj: Senovo

OdgovorNapisal/-a brane » 13.11.2004, 18:03

2-3 stopinje desno in dol, so osnovni napotki, ki pa čisto zmeraj ne veljajo,saj se model od modela razlikuje, prav tako se modelarji razlikujemo v tem, kaj hočemo da se zgodi, ko vklopimo motor ali damo gas. Jaz na primer želim, da takrat ko dam gas, model leti tako kot prej (da ga ne vleče nikamor), morda je komu za kakega jadralca dobrodošlo, če takrat ko da gas, model rahlo vleče navzgor,(se vzpenja, a ne toliko da bi zaradi tega izgubljal hitrost), akrobatski motorni modeli običajno nimajo zamika navzdol, včasih še celo kako stopino gor, imam hotlinerja Lift Off-a kjer je predpisan kot na dol 6 stopinj, odvisno torej.
Osnova pa je 2-3 stopine desno in 2-3 stopinje dol, potem pa preizkus kaj se z modelom dogaja in popraviti če nam kaj ni všeč 8)
Uporabniški avatar
brane

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov