Izkusnja iz ene izmed SLO modelarskih trgovin...

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 05.11.2004, 21:35

Res je da bi bilo lahko bolj ampak tko je.

A mislte ,da vam bojo v trgovini še kavico skuhal,zato ker ste pršli?

Mislm ,da smo lohk vesel, da imamo vsaj kakšno trgovino s tem pr nas.

npr.tam dol u mibolandu,so kar vredi.
Čeprav nimajo vedno vsega na zalogi, neki pa le majo.Zakaj bi mogl pa glih za vsako malenkost, hodit v tujino.
težko je zadovolit vse kupce vedno in vsak trenutek.
Danes bi kupil to, jutri pa že nekaj druzga.Tko je to pri tem športu.
težko je imet pr nas tako stvar, sej smo slovenci bolj take narave ,da gremo tja, k je cnej.Kar se tiče prijaznosti, je pa tko.

Tudi u hoferlandu nismo slovenci nič kej preveč cenjeni.
Tam velja tako pravilo, če ne znaš dober nemšk si padalc pa pika.
Če je vreme lepo,boš mel mogoče srečo,če ne se pa znajdi sam.
lahko si stranka, ki na leto pusti 3000,al pa 100 evrotov gre isti koš :?

Res pa je, da naši trgovci ,ko je kakšna prireditev, kar poniknejo.
Namesto, da bi si naredili reklamo, pa razširil svojo ponudbo med bodoče kupce,se kar poskrijejo.
Ja, bojo mogl mal premislt okol tega.
Bi jim tut modelarji pomagal ,ampak zakaj bi jih moral pa glih mi prosit in ne obratno.
Na koncu koncev, pa nikol ne bo nobenemu vse po njegovi volji.
100 ljudi 100 različnih mnenj.
Tam v gorici pa še nisem nikol bil ,zato ne vem kakšna klima je pa tam.

Pa še ena iz BTC-ja
od raznih viriov se govori da res niso preveč zaganani.
Sej se trudijo ampak ko vstopiš v trgovino pa vidiš nezadovoljno prodajalko kako s težavo dela tam za pultom,te že pri vstopu neki zavrne.

Kaj pa jaz vem kaj narest.
Tisti ki se grejo trgovino morajo dobit take trgovce, ki delajo z veseljem in so malo bolj zgovorne narave.
če delaš z ljudmi moraš svoje probleme pustit doma.
Veliko truda je potrebno vložiti v novo stranko ampak zgubiš jo pa tik tak.Seveda obvezno je pa da je trgovec vsaj mal modelarske narave da zna vsaj svetovati stranki.
Tudi stranke so včasih sitne tko kukr je vreme ampak trgovec mora pa potrpet.
prvi stik med prodajalcem in kupcem je vedno najbolj važen.
Vedno je vsaka stranka stranka in nikol se ne sme delati med njimi razlik.
Ja pa še velik takih stvari je ki bi jih lahko mleli .

Če pa tko nasplošno pogledamo pa niti ni tako slabo.
Sej nikol ne bomo zadovoljni ker smo pač taki.
trgovci se bojo poboljšal mi mal popustil pa bo špilal naprej .
Nasplošno pa modelarstvo bolj peša saj so že na nekaterih os.šolah že zdavno ukinili ta priljubleni krožek.
Kaj pol mislite, da si trgovci sploh še želijo širit to dejavnost,pa se zaganjat tja,če ni nič
MR.BINN
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a mihah » 05.11.2004, 21:47

MR.BINN napisal/-a:Res pa je, da naši trgovci ,ko je kakšna prireditev, kar poniknejo.
Namesto, da bi si naredili reklamo, pa razširil svojo ponudbo med bodoče kupce,se kar poskrijejo.

Zdej sta tule dve stvari:

1. Prodaja na terenu

Je skoraj nemogoče, preveč birokracije, na koncu če se nič ne proda lahko celo antireklama...

2. Demonstracija modelov

Spet je lahko antireklama, mnoge zamere, itd.

To vam povem, ker sem se pri enih od naših trgovcev bolje pozanimal glede. Problem je lahko tudi s časom. Pon do sobote - štacuna, edino nedelja.

Torej še najraje vidijo take modelarčke, ki letijo z njihovimi prodajanimi modeli in delajo neodvisno reklamo ;) Nobenih dodatnih stroškov, zamere, samo na bolje gre ;)

Kdaj pa bomo ta "bolje" videli tudi bolj očitno pri trgovcih.. ma pustimo jim še malo časa in še naprej pridno kupujmo.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Chinks » 05.11.2004, 22:17

Od kar ne kupujem v Top-modeltehniku sem že večkrat naročil v MIBOTU in moram reč da vse kar so mi obljubil sem dubu že naslednji dan tko da sem zelo zadovoljen z njimi :lol: Parkrat letos sem naročil tudi pri PRIMUSU in vse dobil tako kot sva bila zmenjena :lol:
Velika škoda pa je da NEBEC oža svojo ponudbo in mislim da ne dela prov :!:
Moral bi se potrudit dobit druge dobaviteljne da bi znižal cene ne vseh artiklov. Z Megajverjem sta face, trgovina ima odlično lokacijo tko da bi bilo res škoda da bi zožali ponudbo ali jo celo zaprli mal več energije pa bo :idea:
Bine drugače pa sej ne da bi ti kuhal kavico zato imamo tebe pa tvoje kelnarce FER odnos sam to je potrebno :wink:
Dve leti nazaj sem šel k Švajgiju kupit komande in še neke druge stvari. Prodajalca sem vprašal če lahko malo zmotim pa me je nazjal češ kva se grem a ne vidiš da se pogovarjam z stranko ta stranka je bila Avstric pol je pa do mene pršu ves vzvišen potenten češ kva boš ti Slovenček klele :!:
Vzamem komande je bil že lepši odnos, vzamem še 8 rudarc baterije še en sprejemnik je bil še bolj slinast, sem vzel še en motor pa en avijon pa neki potrošnega materjala se je pa skor plazu. Taki so :!: Ampak takrat sem bil zadnjič v tej trgovini in teško če bom še kdaj šol tja :!:
Drugač pa je tko al tko vse povsod enako ne sam po modelarskih trgovinah ko trošiš si car drugač te pa še pogledajo komi. Zato pa je naravna selekcija da taki odletijo, se bojo že navadl, za ene bo pa prepozno :!:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a alien » 06.11.2004, 09:39

Mislim da lahko vse skupaj povzamemo takole:

"Tehniki" se gredo trgovce. Od nekdaj ze razlog za prenehanje obstoja velikega stevila trgovin. Neglede na drzavo/mesto/lokacijo....

Enake probleme imajo zacetniki ko pride kaksen prepametni modelar in mu vec vzhicen razlaga kaksno tele je, da nima pojma etc etc etc....Sem slisal ze ogromno izpovedi, da so ljudje zaradi tega pustili modelarstvo.
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Nik » 06.11.2004, 10:54

Alien
Se popolnoma strinjam z teboj, ker pravzaprav sem sam deležen kritik samooklicanih strokovnjakov in ti prav krasno jemljejo voljo pa čeprav sem in tja povejo tudi kaj pametnega. Moti me pa, da ko začetniki tu sprašujemo za nasvet pa včasih ne dobimo, ne vem zakaj, saj ne da bi bila to obveza izkušenih mačkov ampak včasih je kakšen namig dobrodošel. ( al pa mamo modele, ki niso zanimivi za njih )
No saj ne jamram nekaj posameznikov na forumu, pa nebi o imenih so samo z svojimi posti prižgali kako luč v moji glavi, hvala.
No pa še da pohvalim štacuno v Logatcu, še kar sem kupil tam je blo v redu in tud po pošti naročeno dobim naslednji dan.
Ga ni čez,... dobro pobočje
Uporabniški avatar
Nik
Član

OdgovorNapisal/-a Goldi » 08.11.2004, 09:33

Glede trgovin je moje mnenje podobno, ampak se za to ne sekiram. Trgovin je veliko in kupiš tam kjer je najbolj ugodno, je pa toliko bolj vredu če je trgovec prijazen. Vem kako smo včasih kupovali v Švajgiju. Odkar se je odprla trgovina v Doblu ne hodim več tja. Švajgi pa je postal prepotenten in samovšečen, se pa vidi da trgovina v Doblu raste in se veča. E tak ti je to v biznisu.
Goldi

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 08.11.2004, 10:21

Hm tud jest sm mel ze slabe izkusnje Z Top........ pa se ene par jih poznam. Sam sm pa bil neki casa nazaj v Celovcu v eni modelarski trgovini (ne vem imena) pa sm bil vec kot zadovoljen. Prodajalec se nam je res posvetil poleg tega pa odlicno govori slovensko tko de smo se use zmenil bp. :wink:
EagleA1
Član

OdgovorNapisal/-a ELO » 09.11.2004, 22:10

jaz imam z vsemi relativno dobre odnose, z nobenim nismo tako "narazen" da ne bi kupoval pri njih, čeprav ima vsak svoje muhe!

izmed vseh trgovin željeni artikel (skoraj) sigurno najdeš pri kateri od njih, v nasprotnem primeru pa ga lahko dobiš v primernem času, se mi zdi!

je pa res, kot že ugotovljeno, da smo premajhni da bi dosegli neko kritično maso modelarjev, ki bi trgovcem omogočala nudenje storitev, kot smo jih vajeni v tujini!

l.p.
de elo
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a legenda » 29.11.2004, 21:41

Fantje, ma ne vem...mislm tole vseskupaj..Jaz pa sploh nimam slabih izkušenj z trgovino,ki je tam na primorskem- sem včeraj naročil stekleno tkanino, pa je bila že danes prnešena do vrat...! Pa tudi drugače jest z njimi kar dobro furam...slučaj??? Pa tudi na ostale prodajalce nimam pripomb- če danes ni željene robe bo čez en teden- spomnimo se kako je pa to včasih bilo... :roll:
Ni težko uspeti. Razumeti zakaj je mnogo težje.
legenda

Kraj: Ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov