Jadranje na Partizanskem vrhu

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a mosquito » 07.12.2004, 22:01

Mrzlico poznam zelo dobro. :D
Jaz mislim da se da jadrat kar na vzletišču za padalce.
Uporabniški avatar
mosquito
Novinec

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TheEdge » 08.12.2004, 10:21

ko ste pa že bolj v naših koncih, pa priporočam, da greste še kdaj na Lisco. Dober dostop, skoraj zmeram piha veter (go seveda), je pa problem, če je zelo lepo vreme, ko se tam nabere kar veliko jadralcev z padali.... potem je pa gužva! :lol:

lp
Gašper
paragliding.....
Uporabniški avatar
TheEdge
Naš človek :)

Kraj: Senovo

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 08.12.2004, 11:11

Ko že omenjaš Lisco je kar nekaj težav z tepiharji ker so jo vzeli za svojo

Me pa zanima a si že letel tam ?

lahko tudi kdo drug !

kako je z pristajalnim prostorom :?:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Letme » 08.12.2004, 16:10

Glede mrzlice je takole (sam jo namrec zelo dobro poznam, vendar na njej se nikoli nisem letel (vecinoma sem imel motorna letala) sem si pa teren vsakic sproti ogledoval). Torej stvar stoji takole. Ce se iz smeri Trbovelj peljete proti Preboldu, morate takoj ko pridete cez prelaz podmeja na prvem 180 ovinku (pri postnih nabiralnikih) zaviti desno. Nato se po zelo ozki cesti peljete do vasi (pred vasjo je krizisce vendar to je druga lokacija) in cez vas. Ko pridete mimo zadnjih his (ko se zacne makedam) se drzite leve ceste (nikamor zavijat :P). Po nekaj min voznje v hrib (cca 15min hoje dobrega sankaca) boste po ovinku levo prisli do "ogromne" jase na kateri bo precno peljala skoraj vodoravno cesta. Stvar je na gornji strani ceste je brez ovir (razen levo pa desno) na vrhu pa je celo manjsa ravnina na kateri bi se dalo pristajati. Ce pa se vam ponesreci vzlet, pa lahko pristanete na cesti. Pod cesto pa je izredno strma travnato-grmicevna jasa na kateri bi bolj s tezavo pristali, vendar se po kaksnih 100-200m nadaljuje v gozd (na katerem pa se tezje) :P Veter, ki tam piha je skoraj vedno severni pobocnik (ceprav je nekaj strmega, odkritega obmocja tudi na zahodno stran hriba, kjer se bi dalo jadrati na zahodniku).

Druga lokacija pa je na "bivsem" smuciscu Smrekovina (kjer se tudi vidi zgoraj omenjena jasa). Najboljsi dostop (da ni treba lazit v hrib) je ce pred vasjo na kriziscu zavijete levo in od tam se skoz drzite levo, dokler nekje med hisami ne vidite odcepa na travnik. Stvar tam je pa taksna: je ena OGROMNA kotanja (skoraj 90 stopninjske stene) ki bi bila odlicna za vzlet, nad do kotanjo pa je zelo zelo zelo polozen teren, ki je odlicen za pristajanje. Veter VEDNO piha iz kotanje navzgor (kar pomeni skoraj enako termicnemu stebru).

Torej toliko jaz vem o tej lokaciji, vem pa tudi, da je bilo nekoc v Timu o Mrzlici ze napisano (kjer je bila tudi omenjena kot odlicna lokacija, vendar je bilo treba vprasati kmeta, ki pa ne vem kje je :? saj tam dalec naokoli ni nobene hise :o ) V glavnem, takoj ko usposobim svojo F5J masino ali pa letece krilo bom slej ali pa prej odsheebal tja gor in stvar vrgel v dolino :P
I cannot do anything without fear
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.12.2004, 16:14

Mimo teme:

Ali se mogoče na tisti veliki sliki "Plankton" vidi letališče "letalonosilka" tam doli?
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mekof » 08.12.2004, 16:26

mihah napisal/-a:Mimo teme:

Ali se mogoče na tisti veliki sliki "Plankton" vidi letališče "letalonosilka" tam doli?

Ja, to je "letalonosilka"!

Lp Andrej
mekof

OdgovorNapisal/-a mosquito » 08.12.2004, 19:47

Lep pozdrav :D
Na smrekovini letim vsak vikend (če je lepo vreme).

P.S. "Ogromna" jasa se imenuje Kriška planina.
Uporabniški avatar
mosquito
Novinec

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08.12.2004, 20:13

Ali sem prav razumel, da se na mrzlici leti na sever?

Ali lahko na zemljevidu označiš pot in vzletišče.
Zadnjič spremenil Kroko, dne 08.12.2004, 20:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a mosquito » 08.12.2004, 20:31

Pot sem označil od sedla do smrekovine obkrožil pa sem travnik
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
mosquito
Novinec

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08.12.2004, 20:38

Hvala mosquito. Sem pa mislil prav na vrh Mrzlice oziroma pod Homičem.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a Letme » 08.12.2004, 22:56

mosquito se opravicujem tam pac nisem domacin, le stare starse imam, tako da vem stvari le "globalno". Vrh mrzlice je drugace porasen z gozdom, le na eno stran je malce odprt vendar po mojem mnenju premalo lepsi pristanek, morda ce res obvladas pristajati v tocko bi lahko pristal na mizah pri koci :D no v glavnem domacini bodo zmeraj dali vec povedati.
lp
Crt
I cannot do anything without fear
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

OdgovorNapisal/-a mosquito » 08.12.2004, 23:39

Pridite kdaj gor pogledat da ne bom sam jaz letel :(
Uporabniški avatar
mosquito
Novinec