Merilci hitrosti vetra

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Merilci hitrosti vetra

OdgovorNapisal/-a Intruder » 04.01.2005, 22:50

Pozdravljeni! Če ste le malo nagjeni v smer jadranja ali radi letite na pobočjih, potem je vsake toliko časa interesanten podatek, koliko dejansko piha veter! Da lahko potem doma sedeš za računalnik in napišeš na forum: "Ej, danes smo leteli na padini....pihalo je 20m/s... Swifta sem imel nagvihtanega z dvojnimi kombinirkami in enimi rorcangami, pa še kar ni hotel iti tako, kot sem žele!!!" :twisted: :lol:

Torej....zanima me, ali ima kdo kaj podatkov, kje bi lahko dobil čim bolj simpel merilnik hitrosti vetra z razponom od cca 1km/h do kakih 100km/h, kar je bolj ali manj standardno! Fajn bi bilo, če bi imel LCD in bi stal nekje 15.000 SIT ali manj.

Ta stvar ni nobena umetnija in noben višek tehnologije, prodaja se pa dražje kot današnje dobre grafične kartice!

Našel sem enega, vendar je zelo high teck in malce predrag! Če skrajšaš tisti LCD za 3/4, da dobiš enovrstičnega in odšteješ vse dodatne funkcije, ki jih ta ima ni got, da ne bi stal po 15.000 SIT!

Windmaster2

Slika

Torej vsi, ki kaj vete oz. prodajate...na plano z idejami in ponudbami!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Intruder » 04.01.2005, 22:53

Slika

Recimo, ta izgleda kar preprost....verjetno ni dražji od 12.000 SIT!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a luigidon » 04.01.2005, 23:24

Si mogoče pomislil, da bi si ga naredil sam? Nekje na forumu je preprost merilec hitrosti, verjetno bi se ga dalo umerit še na veter:) Pa kupiš en majhen voltmeter in vse skupaj zapakrisa v lično škatlico pa ti kaže:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov