MC12- problemček

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a JureHB » 06.01.2005, 21:26

Jest imam en lep primer....sam se ukvarjam z modelarstvom že skoraj 10 let in sem imel že 3 RC naprave! Najprej futabo potem pa dve graupner in še nikoli nisem do lanskega leta slisal da oddajnika ne smeš vklopiti brez antene ker lahko tako poškuduješ oddajniški modul! No to sem pa zasledil v nemških navodilih (na zalost)! Potem pa ko bi pripeljal komando na servis, bi mi prijazni prodajalec rekel da nisem pravilno ravnal z komadno!

Škoda je samo ker ni tega nikjer pisalo!
Uporabniški avatar
JureHB
Naš človek :)

Re: MC12- problemček

OdgovorNapisal/-a fantasy » 06.01.2005, 21:29

S tem se je začelo......
Nino napisal/-a:Hi!
Pri mojih komandah MC12 ima 2. kanal ali smerno krmilo nekakšne motnje. Sicer nisem čisto prepričan ali gra za motnje ali mam kaj nastavljeno v samih komandah-kakšne MIX funkcije ali kaj podobnega.
No naj vam povem primer: Ko sem šel letet s svojim modelom se je pri vzletu pojavila ta "motnja" in ga je prevrnila ob tla. Seveda se je letalo poškodovalo, ampak ni kakšnih večjih poškodb.

No skratka me zanima, če mi lahko poveste kakšen koristen nasvet za ta moj problemček.

...nadaljuje se pa z dizertacijami o rečeh, na katere nimamo vpliva, in postajajo vse debate okoli tega mlatenje prazne slame.
Svet gre svojo pot in filozofiranja redkih posameznikov, četudi z dobro namero, tega dejstva ne morajo spremeniti.

Čemu je namenjen forum? Sem tudi jaz pozabil?
Uporabniški avatar
fantasy
Član

OdgovorNapisal/-a Domen Žvegler » 06.01.2005, 22:33

Fantasy: imaš popolnoma prav ampak take zadeve se dogajajo ravno zaradi tega, ker ljudje ne berejo navodil, ali pa jih, ne boš verjel, ne razumejo !
Unlimited-RC Team
Uporabniški avatar
Domen Žvegler

Kraj: Maribor - Ruše

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 07.01.2005, 00:49

jast mam isto komando in sm jo dobu u logatcu in Miran mi vedno kaj razloži, če ima le čas, drgač pa ti lohk skopiram angleška navodila -ene1600sit s ptt , kolkr se spomnim :wink:
se še učim
Uporabniški avatar
tica(slo)

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a JureHB » 07.01.2005, 09:32

Imam jest tudi oboja navodila (angleska in nemska) samo prav to z anteno pa ne vem če so vsi ki to imajo že preprali!
Uporabniški avatar
JureHB

OdgovorNapisal/-a redbaron » 07.01.2005, 11:49

NAj še jest uletim v to temo.
Jest sem nabavil MC12 dober mesec ali dva nazaj. Z slovenskimi navodiliki so bila priložena / pa še to za MC 10, si nisem kaj dosti pomagal, potem pa sem zasledil da to napravo prodaja Miha Holc, pa sem ga poklical> ga obiskal in mi je razložil osnove. Povedal pa mi je tudi, kar sem slišal prvič-pa se tudi ukvarjam z modelarstvom cca 8 let, zadevo glede [b]IZVLEČENE ANTENE, o čemer v slovenskih navodilih ne piše nikjer, nemške pa nisem preverjal, pa tudi od strani prodajalca nisem bil opozorjen na to!!!

LP Peter
....kdor jezika spara, kruha str.........
Uporabniški avatar
redbaron
Član

OdgovorNapisal/-a eoslak » 07.01.2005, 14:34

To, da naj nebi pisalo v SLO navodilih nič okrog izvlečene antene je popolna laž. Prilagam sliko kjer to piše v mojih navodilih.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
LP, Ervin
Uporabniški avatar
eoslak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a » 07.01.2005, 17:59

ultralajt napisal/-a:Prevajanje je zelo draga usluga!!!! (in po mojem mnenju tudi zelo precenjena).

:roll: Prevajalci (diplomirani) so eni najbolj iskanih ljudi trenutno (poleg elektrotehnikov, strojnikov,...).

Draga usluga.... Hmmmm...... kaj je vse drago (modelarstvo, ženske, avto, stanovanje, pivo, cigarete.... kazni zaradi neustreznih navodil :wink: ).

:oops: Precenjenost..... :roll: O tem je težko govoriti.... Precenjen si takrat, ko nimaš posla....
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a miskolin » 09.01.2005, 10:59

....Nino ali ti je uspelo zrihtat zadevo??? Porocaj kaj je bilo.
miskolin

Kraj: Bled

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov