Gerlitzen - Pobočje

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Gerlitzen - Pobočje

OdgovorNapisal/-a Intruder » 05.01.2005, 19:24

Pozdravljeni! Iskal sem malo po internetu in naletel na zanimivo avstrijsko stran, kjer dećki letijo na Gerlitzenu. Mariborčanom bi znalo to pobočje biti interesantno predvsem zato, ker je relativno blizu, njegova kvaliteta pa je enaka ali celo boljša od Strmice, ki je nekoliko dalje, je pa res, da je v naši prelepi Sloveniji!

Ima kdo kaj več informacij o tej padini, kako priti do tja, kako se tam kaj leti....je organizirano letenje, ali je pač "prideš, pogledaš okoli sebe, vržeš"?

Link, ki me je pripeljel do strani je TALE

Lep večer!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a JureHB » 05.01.2005, 19:30

Mimo grede ne vem zakaj bi bilo to zanimivo za Mariborčane ko je pa ta hribček takoj na drugi strani karavank! No precej blizu! Jaz sem že karnekajkrat tam smučal in je res super!

Veliko slik s tega kraja (slovensko: Osojščica=gerlitzen) pa je tudi na teli strani!

http://www.modellfluggeil.ch/

Lep pozdrav Jure
Uporabniški avatar
JureHB
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a mucek » 06.01.2005, 00:26

Jest sm mel zadnjič, ko sem šel smučat, svojga F5J s sabo (krila s ta hitrim profilom in z nagibom) ...
Prostor je res fenomenalen, sam punca ne razume, zakaj kupim karto za smučanje, pol bi pa avion vozil... Tko da sem probal tri različna pobočja tko na hitr, pol sm šel pa smučat, da ni blo ognja v strehi... :twisted:

Lp, Grega

p.s. A kdo ve, a kera gondola (kateri od Millenniumov) tud poleti vozi gor?
Uporabniški avatar
mucek

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.01.2005, 01:04

Mucek....in kakšnje so bile kaj izkušnje!? Je sploh pihalo iz prave smeri!? Kakšen je bil "lift"? Enakomeren ali je držalo le na obroke!?

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Nik » 06.01.2005, 08:44

To je drugače pol ure od mojega doma, na ta način pa oglašujejo jadranje na Osojščici http://www.airmix.de/service/v1002-gerlitzen.mpg
Ga ni čez,... dobro pobočje
Uporabniški avatar
Nik
Član

OdgovorNapisal/-a Zeglar » 06.01.2005, 08:49

Zdravo,

Osojščica je zelo znano in zelloooo obiskano pobočje vse nemško govoreče Evrope...
Poleti se pripelješ do vrha in je včasih velika gneča in se leti povprek in s kanali so tudi problemi...pa še padalcev je včasih veliko
Obstaja tudi kaseta o Osojščici...
Leti se na vse strani in na termiko in na veter...
Štajercem so bljižje pobočja v "koralpah", ki so tudi zelo obiskana...

lp uroš
Zeglar
Novinec

Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 06.01.2005, 11:35

Ja gužva je največji problem razvpitih hribov

Zato pa naše skrivamo :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a brane » 06.01.2005, 14:23

Gerlitzen poznam samo ko je pokrit s snegom, kje se pa jadra pa nimam pojma, čeprav si predstavljam, da je na vrhu res dobro za jadrat. Tudi jaz sem se malo začudil kako naj bi bil Gerlitzen Štajarcem na roko, saj je meni skozi tunel Karavanke, skoraj najbližje smučišče v Avstriji, in leži če se gleda iz Jesenic skorajda naravnost na oni strani Karavank (pa ne isti hrib, da ne bo nesporazumov)
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a Big A » 10.01.2005, 09:29

Gerlitzen poznam zaradi smučanja. Prijatelj Gert pa mi je to planino že večkrat omenil kot eno najbolj atraktivnih pobočij za jadranje z modeli v Evropi. Poleti pridejo tja letet celo iz severne Nemčije, zato je tam ponavadi velika gužva.

Planina je zanimiva zato, ker ima kopasto obliko in je primerna za jadranje ne glede na smer vetra. Druga stvar je tudi to, da so tla praščena z gosto in kratko planinsko travo in brez kamenja, zato so pristanki neproblematični (primerno za največje modele). Do vrha se da priti z avtom po plačljivi privatni cesti.

LP

A
Uporabniški avatar
Big A

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a brane » 10.01.2005, 10:24

Big A napisal/-a:Gerlitzen poznam zaradi smučanja. Prijatelj Gert pa mi je to planino že večkrat omenil kot eno najbolj atraktivnih pobočij za jadranje z modeli v Evropi. Poleti pridejo tja letet celo iz severne Nemčije, zato je tam ponavadi velika gužva.

Planina je zanimiva zato, ker ima kopasto obliko in je primerna za jadranje ne glede na smer vetra. Druga stvar je tudi to, da so tla praščena z gosto in kratko planinsko travo in brez kamenja, zato so pristanki neproblematični (primerno za največje modele). Do vrha se da priti z avtom po plačljivi privatni cesti.

LP

A

Tudi pozimi je gori več kot prevečkrat velika gužva, je pa zanimivo, da je pozimi kamenja velikokrat dovolj, oz preveč :lol:
Uporabniški avatar
brane

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov