Izvedba "bodnov"

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Izvedba "bodnov"

OdgovorNapisal/-a aci » 14.02.2005, 17:52

Imam kupljen trup za "V" rep z že vlepljenimi "bodni". Cevke "bodnov" se končajo nekje 4cm pred koncem trupa. Nameravam prilepiti ročice na krmilne povšine nekje 4mm od njuhovega notrenjega roba tako, da bodo v normalni poziciji navpično. Glede na razdaljo ročic od trupa bom moral bodne verjetno speljati na zunanjo stran trupa. Ima kdo kakšne izkusnje s tem, kako se to izvede? Sam bi se lotil na naslednji nacin:
- nekje 5mm pred koncem cevke "bodna" bi v trup zavrtal luknjo (malo vecjo od debeline cevke),
- potegnil "boden" naprej,
- nekako poizkusil spraviti prazno cevko skozi luknjo na zunanjo stran trupa in
- jo oblepiti z epoksijem.

Ali moj postopek prezivi?
aci

OdgovorNapisal/-a markec » 14.02.2005, 18:31

Naredi tako, da bodo povezave narejene dovolj togo, da bodo čim manj ukrivljene, da potekajo nemoteno. Ročice najprej prilepi in na drugi strani daj plastično ploščico, potem pa z dvema vijakoma skupaj privijačiš, tako je najbolj ziher.

Če imaš kakšno sliko tega repa, ti bo lažje svetovati!
MARKEC
Uporabniški avatar
markec
Član

Kraj: Ponikva

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 14.02.2005, 18:34

Če bovden ni nikjer prilepljen , potem bo načeloma šlo. Pazi samo , da po nepotrebnem ne ustvariš kakega ostrejšega ovinka. Za pomoč pri "tlačenju" prazne cevke skozi luknjo uporabi jekleno žico , malenkost manjšega premera od notranjega premera bovdna. Luknje pred montažo bovdna obdelaj s pilo specialko , v pomanjkaju le te pa lahko uporabiš tudi navojni del jeklene žice za priklop na servo.

lp
Uporabniški avatar
Slowfly
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a aci » 15.02.2005, 10:35

markec napisal/-a:Naredi tako, da bodo povezave narejene dovolj togo, da bodo čim manj ukrivljene, da potekajo nemoteno. Ročice najprej prilepi in na drugi strani daj plastično ploščico, potem pa z dvema vijakoma skupaj privijačiš, tako je najbolj ziher.

Če imaš kakšno sliko tega repa, ti bo lažje svetovati!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
aci

OdgovorNapisal/-a dh » 15.02.2005, 10:46

sam sem imel podoben problem, ko se linija žičk ni ujemala z linijo ročic. rešil sem tako, da sem uporabil ročice, namenjene za V-rep. Imajo nekoliko podaljšan del, ki se privijači...

sicer sem moral tudi cca 4 mm pobusiti rep, žičke ki sem jih zvil, pa sem zvil, da je kot nekoliko večji kot 90°. S tem se dosegel tudi, da ni nobene zračnosti...

Sicer pa slika pove mnogo več...

lp,
Dejan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Lenoba je gonilo napredka!
dh
Član

Kraj: Cirkovce

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov