Goldi, Jan
zdaj vaju bom pa razočaral. Sem že v uvodu odkrito povedal da me RC makete jadralnih letal ne zanimajo dokler so namenjene "poziranju" in zabavnemu letenju na hribu.
Vsaj zame je le prevelik denarni vložek, dokler je vse skupaj samo za zabavo.
Kako to, da se nihče ni dodatknil "preletov" s temi lepoticami.
A nebi bilo fino razmišljat, da dan pred preletom naštudiraš nalogo (task), kaj boš obletel. Naslednji dan vse skupaj pretovoriš na domači travnik. Po mučnem sestavljanju in pregledu če je vse skupaj OK narediš start v aerozapregi ali s svojim motorjem. Uletiš v dviganje. Odpneš oziroma za tisti dan izklopiš motor. Nabereš dovolj višine za štart in prvi "preskok" v naslednje dviganje. Odvisno od naloge ko si si jo zadal se odpraviš na pot v kakem prirejenem vozilu. Prelet zaključiš na domačem travniku ali pri kolegih z drugega kluba. Izkušnje tega dne so vsekakor zanimive in debatiranje se ob zavidljivi količini piva potegne dolgo v noč.
Mene dobesedno "rajca". Fanatično bi vso zimo ali dve,tri izdeloval "popolni" posnetek večjega brata in nato v sezoni odletel vsaj en tisti res pravi "prelet" za mojo dušo in dušo modela.
Me čisto tako za hec zanima, če se najde pri nas še kakšen somišljenik. Za kolege že vem, da so delali prelete z motornimi letali (iz Lesc do Rateč). A nebi poslusili še z jadralnim modelom????????
Odkrito priznam nebi poskušal na gorenjskem, samo kak poskus za prvič iz Pragerskega do Ptuja mi pa že buri domišlijo.
lp, rok