Napisal/-a luigidon » 23.08.2004, 21:48
Morda pa smo nekateri cel dan na letališču in iščemo, sprobavamo, testiramo:)))
Sam hecam se...Počasi se navajam na svojo novo specialko, ki je sedaj dobro polepljena, zaradi tega pa tudi zelo dobra za veter:))Glede na težo, bo moral biti kar močan veter:) No, ja, kakorkoli že, stvar leti, res pa da slabše kot bi lahko. Zato bom neznanje v izdelavi, poskušal nadoknadit z dobro taktiko in dobrim letenjem, kolikor se bo pač dalo. Kolikor mi bo čas dopuščal bom še treniral, tako, da bom ta teden največ dvakrat še v zraku:((
Sem pa danes med letenjem (zanimivo kaj vse se da razmišljat, ko letiš) razmišljal, kakšno taktiko bi ubral. Pokuril sem dva paketa baterij. Ene so 7 celične KAN 1050, druge pa celične KAN 1050.
Pihal je kar precej močan veter, termike ni bilo zaznati. Najprej sem probal 7 celic. In sem se dvignil kolikor se je dalo v eni minuti, potem pa sem počakal, da sem prišel do dna in ga spodaj spet pognal v višave. Tako sem lahko naredil približno 5x. V zadnjem dvigu se je zaznalo že slabše dviganje, potem v šestem dvigu pa sploh. V zraku sem bil 13 minut. Kar je zelo slabo če pogledam, da mi je 5 minut delal motor.
Potem pa sem v istih pogojih, letel še z osmimi celicami. Dviganj je bilo mislim, da tudi 5, v šestem mi je pa že regler izklapljal. Tokrat sme ubral drugačno taktiko. Nisem pustil letala, da je prišel do dna, zato sem ko sem prišel na določeno višino, ki je bila še kar precej visoko, sem za pol minute pognal motorček. Tako sem ohranjal letalo vseskozi približno na isti višini. Rezultat: letel sem 20 minut. Bolje kot prej, ampak še vedno bolj slabo.
Tako, da sedaj bo potrebna dobra taktika. Če bom imel čas bom poskušal ugotovit, kaj se bolj splača: vzdrževanje višine z motorčkom, ali ko prideš do dna spet dviganje.
Žal je danes sonce tako močno svetilo, da ravno v tisto smer kjer bi lahko letel nisem mogel, ker mi je svetlo direkt v oči. Mogoče bi lahko čas letenje povečal, če mi ne bi bilo treba letet v sonce....
Vsekakor to sta dve moji taktiki na kateri se bom naslanjal....
lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....