LS8

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 00:58

Kroko.... besede, besede, besede! Si mogoče pomislil v tej smeri, da si enostavno vsi smrtno želimo, da bi video gledali in ker ga ne moremo smo razočarani?

Vsej jaz sem tako! Ultralajta sem lepo prosil, če milahko pošlje film v AVI formatu, ker tebi ni niti malo jasno, kako si želim ta film videti. Vse prijatelje okrog mene sem prosil, naj NE komentirajo filma, ker bi rad ostvaril svoje mnenje, brez da bi v naprej vedel kaj se dogaja! Verjamem, da si letel mnogo bolje, kot bom jaz še v naslednih 5ih letih.... Ne gledat na vse nas z enakim očesom!

Lep pozdrav!

Jan

P.S.

Jemli to kot moje opravičilo za "jezo" nad ultralajtovim doma narejenim kodekom!
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 06.11.2004, 00:59

Hvala za sporočilo na visoki ravni svoje sporočilne vrednosti, ampak nisem krivil Ultralajta za njegovo neznanje, cepec sem sam, ker sem se pustil staršem naf...t, da sem ratal STROJNIK in ne računalničar.
Če pa je samoumevno in se pričakuje računalniška razgledanost v takšnem obsegu, pa priznam, da sem cepec.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a grega » 06.11.2004, 01:07

grega napisal/-a:Ravnokar sem mislil odpisat, če je možno dobit samo en kos za reveže.
Najlepša hvala!

Tu je iskrena hvala!

Upam da bo še kdo kaj objavil.
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 06.11.2004, 01:33

Dragi MCgayver

Ura je pozna in petek jaz pa že dobro pod gasom.

A vseeeno sem se odločil da ti odpišem.
Ne ga srat s tvojimi izjavami. A misliš da moraš res na vsak post odgovorit. Bi te res rad videl na padini. Iz LS-a veš da se ne da iztisnit nevem kaj , če ni posebej ojačan za padinske ultra turbo akrobacije.
Ti se raje pobrigaj zato da boš razpisal f5j tekmo za sezono 2005 in ne samo teoretizirat na forumu (potem boš dobil od mene pravo spoštovanje). Če misliš da morš vse popluvat kar je lapše od tebe - ptem si v zmoti. Se ti opravičujem ker sem tako odreagiral ampak danes sem v takšnem razpoloženju in tako je pač naneslo.

Zdej pa da vidmo ti teoretik , če maš jajce potem objavi termin za tekmo.
Ko boš pa ti objavil svoj filmček se pa oglasi.(Le čevlje sodi naj kopitar)

Vem da sem si s tem postom pridobil še enega sovražnika, ampak kar ti leži na duši je treba pač enkrat povedat. (vsa modelarske pamet tudi ni v tvoji glavi, pa tudi v moji ne - zato pred vsakim postom ki ga objaviš, dobro premisli kaj boš s tem naredil, še posebej če gre za začetnika ki še ne ve točno kaj sprašuje)

lp Kovač
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 01:47

In spregovorila je pijača!

Mogoče sem res prepogost na tematiko LS8, ampak ne želim nobenemu nič žalega!

Ampak mislim, da je tale tema nasičena z toliko sovražniki,da bo jreba enostavno zapreti! Škoda, ker imam doma LS8 model in bi še marsikatero izkušnjo rad delil z vami!

Pa na kirem drugem topicu!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a grega » 06.11.2004, 08:52

Ima kdo slučajno kako sliko na temo lastne gradnje kril?
Je kdo sam zgradil krila za LSa?
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 06.11.2004, 10:01

Par podatkov o letalu LS-8

Razpetina kril 2500mm
Dolzina trupa 1052 mm
Povrsina krila 30 dm2
Profil krila RG 15,11%
Masa modela 1650 gr
Obtezba krila cca 55gr/dm2

Priporocljivi odkloni krmil:
Visinsko krmilo +/-8mm
Krilca +16/-6mm
Smerno krmilo +/-40 mm

Za pristanek:
Krilca +19 mm
Viainsko krmilo -1 mm

Podatki so vzeti iz revije TIM januar 1998

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 11:08

Mitja!!!!

TO...............TO Točno to sem nucal...moja komanda že piska in štela pozicije krmilnih površin!

JES!

P.S.

+ je gor, - je dol? :oops:

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 06.11.2004, 12:19

MC GAYVER

Še vedno čakam na tvoj odgovor :x :x :x :x :x
Upam da nisi prezaposlen, da mi nimaš časa odgovoriti.
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 06.11.2004, 12:27

Ura je pozna in petek jaz pa že dobro pod gasom.

je rekel Aleš

In spregovorila je pijača!

je dodal Jan

Aleš zakaj misliš da si si pridobil sovražnika narobe vsak ima svoje mnenje samo mnenje nekaterih naj bi bilo bolj "tapravo" kot mnenje drugih. Moje sem napisal in požel maso žolča ok.

Ne razumem pa vprašanja okoli tekme!
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kroko » 06.11.2004, 12:54

Sem se malo potrudil in spravil skupaj codec, ki bi moral delovati. Skopirajte vsebino zipa v windows\system32 direktorij in poženite register.bat.
Sporočite mi, če deluje.

Očitno ne deluje :?.
Treba bo naložiti tole

lp Andrej
Zadnjič spremenil Kroko, dne 06.11.2004, 15:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 06.11.2004, 14:03

Hvala za trud, mogoče komu dela, meni še vedno ne... mnenja so različna. Nekomu dela na starem Media Playerju, meni na novem v.10 ne dela, niti z novimi codeci, niti s tvojimi...
BS player pa mi napiše "Unknown file format"
M.P.v10 napiše, da ne najde nekih "DLL"jev

Bom probal še z RealPlayerjem
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 15:00

Čisto isto, kot Andreju dela tudi meni! Žal.....

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Kroko » 06.11.2004, 15:05

2 posta višje je objavljen link do kodekov.

lp andrej
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 15:18

Ja...saj....z kodeki se to zgodi...v Win MP napiše da neki DLLi falijo....no, zdaj vsaj malo drugače piše, kot je prej.

Ampak nič hudega..... Unlimited-rc team vem na oslugo je filmček konvertiral, malo skompresiral in ga dal na osnovo divx kodekov, tako da bi zdaj moglo večini delati! vsaj meni dela, ko mi praj ni...pričakujete pa žal lahko malo manjšo kvaliteto:

Link je tule:

http://www.unlimited-rc.com/video/AlesK.wmv

Obilo užitkov ob ogledu videja!

Jan

Za video se zahvalite jerneju - StEEmu! :D
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a yoorchek » 07.11.2004, 02:10

Bom še jaz pristavil svoj lonček.

Kodeki:
Uporabljam programček, ki ga najdete na http://www.codecpack.com/allin1.php
Do sedaj me še ni razočaral, saj avtomatsko zinštalira najnovejše najbolj znane kodeke. Do sedaj še nisem naletel na film, ki ga ne bi mogel odpreti.

LS-8:
Kupil sem ga takoj, ko je bil na voljo v SLO štacunah in z njim letel debela 3 leta, ne da bi vmes imel še kak drug avion. Non-stop, vsak teden vsaj 1x če je vreme omogočalo, vse mogoče padine (z marsikaterim od vas smo se tam verjetno tudi srečali) in aerovlek. Ure in ure letenja na 1001 način. Sedaj pa že nekaj let miruje na polici. Za spomin.
Je dober aparat zaradi dobrega izgleda in razmerja price/performance. Zelo dober zvok pri večjih brzinah. V zraku NI zlomljiv, tudi če ni dodatno ojačan. Preverjeno s + in -g akrobacijami. En tak A-test sem naredil tudi na mitingu v Lescah ene 4 leta nazaj, ko sem ga takoj po šlepu iz stratosfere v navpični liniji zapodil v višino marjetic. Ostal živ.
Za kako scale letenje ni primeren, ker ga stalno (no, pač stvar okusa) premetava po vzdolžni osi, razen če je brezveterje. Pri majhnih brzinah je pasji, saj ne da vedeti, da bo padel v kovit, dokler se dejansko ne zvrne. Zato je potrebna pazljivost pri centriranju balončkov. Pri teži nad 2kg je še bolj pasji, pri 2.5kg se mu lastnosti zelo poslabšajo in se ga ne splača kvihtati do te mere. Naredi praktično vse akrobacije, a za LEPE akrobacije ga je potrebno imeti v malem prstu, ker ima svoje finte predvsem zaradi prevelikega vzgona pri večjih hitrostih. V šlepu je z motorno podhranjenim vlečnim avionom težko vodljiv (težje od konkurence), pri močnem šleparju jasno ni težav. Pri pristankih je bila ta žival trpežna bolj kot sem si mislil. Hiba je bila, da je velikokrat pri pristanku odletel tisti M4, oz. ne vem koliko je že bil, nylon vijak za vpetje višinca. Tako da sem jih imel vedno nekaj s seboj. Mogoče je bila v naslednjih verzijah ta težava odpravljena. Pri pristankih se krilca odkloni navzgor kolikor le gre, ampak v tem primeru je zelo malo manevrskega prostora za krmarjenje po nagibu in to takrat ko to najbolj rabiš. No, drugače pri flaperonih tudi biti ne more. Rešitev bi bile zračne zavore, ampak jih ni kam dati pri tej velikosti modela.

Kljub vsemu temu je to zelo dober avion, sicer ga ne bi letel toliko časa, kajne.

Swift večine zgornjih težav ne pozna in mi je zato bolj všeč. Je pa jasno povsem drug tip letala. Na lagerju imam filmček, posnet s fotoaparatom, z enega od letošnjih obiskov Strmice, če koga zanima, ga lahko kam odložim, ampak pojma nimam kam.

LP, Jure
yoorchek

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a kavkaa » 07.11.2004, 15:31

Ja Jurček!!! :D :D :D :D

Le obesi nekam un video iz Strmce!
kavkaa
Novinec

OdgovorNapisal/-a mihah » 07.11.2004, 19:33

Videl video, hehe :twisted:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rock » 08.11.2004, 09:58

Sem se sprehajal po mojih arhivih in sem naletel na tole

Vse je posneto na Kalu

lp, rok
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Intruder » 08.11.2004, 15:12

Sper slika Rok. Sploh ta, tadruga...lepo ujet trenutek...sicer vreme deluje malce depresivno, pa vendar..takrat vsaj drži :D

Kaj pa je z tazadnjo? model izgleda cel....se je to zgodilo ob pristajanju, ali ob preletu? :?

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov