Pravijo, da kdo čaka, dočaka! In prav to se mi je zgodilo!
Model je doma. Že razpakiran, pregledan, prešlatan, pretehtan in nevem kaj še vse!
Moje ugotovitve:
Model je res lepo narejen. Lahka gradnja se bo verjetno res poznala pri letalskih sposobnostih. Model je kljub nizki teži zelo trdno narejen. Krila sicer niso toga, vendar so prožna, pa vendar dovol močna, da bodo zdržala marsikaj. Za DS sicer jaz modela ne bi priporočal (takešn, ki ga gledamo po videjih iz USA). Krilo je izredno lahko, vendar na dotik relativno občutljivo

Prav tako tudi rep. Pri trupu pa moram marsikaj pohvaliti.... Grajen je res trdno in kvalitetno. Ena stvar, kar me moti je to, da so spoji kalupov malce ostri. To ni takšen problem...se bo že porihtalo. Nazaj k trupu.... Trden...prav zares. Palcčka (nazaj od krila) je sicer prožna, vendar minimalno. Všeč mi je, da je pri kabini dodatno ojačan z karbonskim rowingom. Prav tako mi je všeč to, da v trupu niso o,8 ali celo 0,5mm jeklene žičke, temveč 1mm, kar bo pripomoglo k manjši zračnosti krmilnih površin. Prav tako je velik plus to, da so bovdni v trup že zlaminirani in se z njimi ne bo treba posebaj ubadati! Kabinca je narejena po izgledu iz cca 100g/m^2 karbona + 25g tkaninca. Ko je krilo privijačeno na trup, se kabinca spoji "v nulo". Ena stvar, kar me je presenetila je to, da je trup nenormalno ozek. Malce se bojim, kam bom vgradil vse komponente, saj je trup tako ozek, da nevem, če bosta šla noter vzporedno 2x HS-55. Drugi problem predstavljajo celice.... V mislih sem imel KAN 650, vendar sem po foromu gledal da amiji dajejo več ali manj noter AA celice (Sanyo 2100mAh)... žal ne ene ne druge verejtno ne bodo šle noter, kot bi želel. Treba bo najti rešitev!
Rep je zelo lepo narejen in v zadnjem robu ojačan z karbonskim rovingom. Prav tako tudi krilo. Eleroni pašejo skupaj "v nulo". Edin minus, kaj bi rekel na krilu je to, da so odkloni površin majhni, saj je ob odklonu navzdol kar hitro dotaknejo trup, na vzgor se pa zaletita en v drugega, tako da odpade ali zavora, ali flap

. Sicer je možnost, da elerone odrežem, vendar nevem, koliko bi bilo to dobro.
Vse, kar sem sedaj opisal je bilo v glavi primerjano z modelom Destiny, ki je mnogo bol robusten, zato...ne se vstrašit. Model je odličen, vendar bo treba z njim delati zelo previdno. Kar hitro se zna zgoditi, da bo se v krilu poznala kakšna odrgnina ali vdolbina. Polnilo krila ni rohacel, vendar balsa!
Sedaj pa nekaj detajlnih slik - ta velike ne bom pripenjal, ker jih lahko vidite na Mibotovi strani!
Lep pozdrav!
Jan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.