F5J- Elektro jadralci-nadaljevanje

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.11.2004, 16:49

Robi napisal/-a:Miha, midva sva letela ne tekmi z istim setupom, ramo ob ramu, na sosednjih kanalih (92, 91) pa nisva imela nobenih težav. Zgleda da je še nekaj dodatnih argumentov v igri, o katerih se nam še sanja ne in nas poštene j... v glavo.

LP, Robi

Ja, Robi, res je. Obadva uporabljava kar kvalitetno robo. Najbolje se spomnim na Otokarjevem memorialu, ko sva letela modela res skupaj (no jaz sem se ti prlepu na rit, heheh) pa ni bilo težav.

Če se prav spomnim Ivičinih setupov, bi rekel veliko predolgi dolgi kabli. Jaz bi s to dolžino kot jo je imel Ivica popedenal 10 modelov :twisted:

Pa še gužva v trupu, pa karbon, ...

Ivica, kako maš antenco speljano?

Daj kaj slik pripni, da ne bomo lutali v temi.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.11.2004, 16:52

Kmecl, lep izdelek!

Samo sprejemnik je pa v lepem "sendviču" :shock: Izgleda si širino trupa prilagodil prav temu :wink:

Ko dobim prenos za Senzorja, se zmenimo pa lahko malo skupaj potreniramo... Samo da ne bodo prekle dol padale ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Kmecl » 08.11.2004, 16:55

Ja sprejemnik je res v tako "intimni" pozi, da upam, da mu ne bo prevroče :wink: :wink: :wink: :wink: Ja Miha ti sam reč ko boš redi pa gremo zeglat. In kaj nemeravaš v senzorja namontirat?
Najpomembnejše je agregatno stanje aviona. Ostalo je le stvar okusa.
Uporabniški avatar
Kmecl
Novinec

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.11.2004, 17:12

Cosmotech 4.5:1
400 Race
7N GP1100 (za Lipo ne vem če bo šlo notri v trup :oops: )

11 x 8
12 x 6.5

Da dobim probojnost in zadostno višino.

V tem času (temperature) se GP1100 na terenu polni z 5 A, da se pride na ca 45 st. Celzija po delta peaku. 14 minut pa so polne na ISL 6 8)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robi » 08.11.2004, 18:05

mihah napisal/-a:V tem času (temperature) se GP1100 na terenu polni z 5 A, da se pride na ca 45 st. Celzija po delta peaku.

Grrrrrrrr. Od silnih dirkalnih polnjenj mi je en paket Kan 1050 že odpovedal poslušnost !!! Pa tako lepo sem prej delal s celicami, dokler nisem pričel brati tvojih umotvorov za uničevanje celic :lol:

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.11.2004, 18:37

KAN1050 so history.... GP1100 so novi the kid on the block. Torej take za maltretirat! Zanekrat nisem zasledil crkovanja po različnih forumih. Če so kaka vprašanja, ampak drugače pa tišina. Kar pomeni, da s(m)o modelarji zadovoljni. :D

Robi akuji so tako kot gorivo. Potrošna roba. Če tekmuješ pa še toliko bolj. Zato pa prodaš zadevo takrat, ko zmanjka "smetane" (govorimo o tistih nekaj % do nekje 30 do 50 cikla). Nekdo drug z manjšimi potrebami po toku in netokmovalnimi nameni bo lahko potem še zadovoljen ziher kakšno leto ali dve, dobil pa jih bo recimo po polovični ceni in dejansko razlike med novimi in temi rabljenimi ne bo opazil.

Če pa se jih tera do konca, pa jasno da bodo prej ali slej crknile. Potem moraš dati ves denar v nove. :wink:

Robi, če te zanima ti lahko pošljem trajni test GP3300 (300 ciklov). Bo potem lahko po analogiji preračunal za GP1100 kdaj se ti jih najbolj "splača" prodat.

Sicer pa je govora o tistih 4 do 5 k. Da se razumemo. Robi je tu znano škrtaški. :D
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a dedal » 10.11.2004, 11:28

No po 53-tih straneh branja o F5J (1 teden sem samo bral ) ,ste ocitno dobili se enega novega tekmovalca v tej kategoriji. Veliko poucnih postov sem zasledil in ker imam zilico za delo v delavnici :P si bom omislil telstarja za zacetek. Kot zacetnik mislim da je to letalo sprejemljivo in da se lahko z njim tudi pojavim na kasni tekmi. Saj gre le na teh predvsem za druzenje in izmenjavo izkusenj.

Tako, ta teden grem po telstarja potem pa v delavnico, da ga cim hireje spravim skupaj in naredim z njim prve polete. Potem pa trenirat in trenirat, da ne bom skozi samo na tleh 8) .

Imam pa se eno vprasanje. V panoptikumu delajo sedaj tudi TELSTAR RACE, pa me zanima ce ga ima kdo in kaksne izkusnje ima z njim.

Se nekaj me zanima: ali je ze kdo naredil data-logger, ki je na spodnjem linku http://home.arcor.de/d_meissner/d_logg2_engl.htm Ce zadeva deluje potem se bom lotil izdelave le tega.

LP Bostjan :D :D :D
Uporabniški avatar
dedal

Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a overlord_tm » 10.11.2004, 17:50

dedal napisal/-a:No po 53-tih straneh branja o F5J (1 teden sem samo bral ) ,ste ocitno dobili se enega novega tekmovalca v tej kategoriji.

:D :D :D

dedal napisal/-a:Tako, ta teden grem po telstarja potem pa v delavnico, da ga cim hireje spravim skupaj in naredim z njim prve polete. Potem pa trenirat in trenirat, da ne bom skozi samo na tleh 8) .

Sej vem da to že vrabčki čivkajo ... karbonska palčka :). Pa čim manj lepila, da bo model lahek, pa mogoče kaka modifikacija npr. dvojne uške by Zupan (upam da ni patentiran :twisted:)

dedal napisal/-a:Imam pa se eno vprasanje. V panoptikumu delajo sedaj tudi TELSTAR RACE, pa me zanima ce ga ima kdo in kaksne izkusnje ima z njim.

Zaenkrat samo to da so načrti bolj ... :twisted: . Letečih izkušen pa še nimam s tem modelom ker čaka na oralight :oops: ... LENOBA :twisted:
Uporabniški avatar
overlord_tm
Naš človek :)

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Robi » 13.11.2004, 17:48

In še en rumenko ... :D

LP, Robi
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a brane » 13.11.2004, 18:41

belovic napisal/-a:samo vprasanje je, kako kitajcki letijo v primerjavi z nasimi in kaj od njih pricakujes... :?

Pred petimi leti so kitajčki delali pofl, danes pa ni več tako, ne vem sicer kako je pri jadralčkih, a pri malo večjih akrobatskih modelih, velikosti med 1,8 -2 metra za motorje od 26 do 50 kubikov, se modela ne splača več delati v samogradnji, ne zato da bi z dobrim in natančnim delom naredil boljši model, ne zato da bi, ker delaš zastonj, prišel cenovno bolje skozi. Material za izdelavo akrobatskega modela velikosti 1,8-2 m v modelarski štacuni sigurno stane čez 200eur, za toliko se pa dobi gotovo, kvalitetno izdelan model, ki povrhu še odlično leti.
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 19:15

Evo, danes je tole pristalo v domačem nabiralniku! :shock:

Naprej bo šlo tule: http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.ph ... ght=sensor
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 13.11.2004, 19:26

Me je presenetilo!!!!

Ta zadeva ima AKSIALNI lezaj na glavni gredi!!!

To pomeni da vlecna sila elise ne "utruja" ostalih lezajev v smeri za katero niso namenjeni!!! Pametno!!! Predvidevam manj upora trenja in daljso zivljensko dobo!!
MIHA=CAR !? Dobra odlocitev!!
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 19:39

Tak prenos je pri nas prvi letos uporabljal g. Mežnarič. Njemu seveda hvala, da se je takle prenos tudi znašel v nabiralniku.

Zaenkrat po prvih vtisih moram reči superca. :mrgreen:

Zobčeniček mi je tudi všeč, da se ne nabije na os trdo in da je dejansko loctite odločilen. Kasneje bo dol jemanje pri zamenjavah motorja kar preprosto (vžigalnik + pinceta).

Bom dal lepo počasi v Rivo, da da vidimo :)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robi » 13.11.2004, 20:14

mihah napisal/-a:Zobčeniček mi je tudi všeč, da se ne nabije na os trdo in da je dejansko loctite odločilen. Kasneje bo dol jemanje pri zamenjavah motorja kar preprosto (vžigalnik + pinceta).

????????????????????????
Pri meni ni nobenega loctiteja v igri in tudi v navodilih za montažo ni nič omenjen. Zobniček sem naprešal na os v primežu in nima nobenih tendenc, da bi se kam odpravil po svoje :D Bo pa verjetno malo bolj komplicirano za snemat z osi, ko bo se bo pikadilo iz motorčka. Za zobnikom bo treba os odžagat, potem pa jo izbit iz zobnika.

Pogled v notranjost tega prenosa je tudi mene očaral. Se takoj vidi, da so ga imeli Japončki v obdelavi.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 13.11.2004, 20:20

Intermezzo...

Ja... letenje v teh dneh je bolj tako, tako....

Po dobrem mesecu dni abstinacije me je prejšnji teden hudo prijelo, da bi šel letet.... in ravno prav sem dobil s popravila regler, tako, da sem model F5J Star pripravil za let. Letelo je super, tri pakete akkujev sem skuril v dveh urah, s tem, da sem bi z KAN-i (ki dajo od sebe le še okoli 700 mAh) slabo urco, nato pa se je megla naredila in sem bil takoj dol...

Sicer pa je tako, da v začetku prejšnjega tedna nisem imel aviona za letet, vreme pa je bilo solidno, sedaj pa sta v 100% pripravljenosti tako F5J Star kot specialka (kopija ene izmed stvaritev dr. Robija).

Sedaj je specialka veliko daljša in lažja, med drugim imam sedaj servote v trupu, tako, da boste nekateri izmed vas lažje spali. Masa s sedmimi KANi je 603g. Sem hudo zadovoljen. Sedaj pa sem cel dan gledal kdaj se bo megla razkadila. In se je - potem je začel pa dež scat!!!

Bo že, LP Tine
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 20:29

Robi napisal/-a:
mihah napisal/-a:Zobčeniček mi je tudi všeč, da se ne nabije na os trdo in da je dejansko loctite odločilen. Kasneje bo dol jemanje pri zamenjavah motorja kar preprosto (vžigalnik + pinceta).

????????????????????????
Pri meni ni nobenega loctiteja v igri in tudi v navodilih za montažo ni nič omenjen. Zobniček sem naprešal na os v primežu in nima nobenih tendenc, da bi se kam odpravil po svoje :D Bo pa verjetno malo bolj komplicirano za snemat z osi, ko bo se bo pikadilo iz motorčka. Za zobnikom bo treba os odžagat, potem pa jo izbit iz zobnika.

Pogled v notranjost tega prenosa je tudi mene očaral. Se takoj vidi, da so ga imeli Japončki v obdelavi.

LP, Robi

No Robi, pol mam pa Mk 2 zobčeniček! Ker paše ravno toliko na tesno, da se uporabi loctite. Res japonska natančnost. Sem pa poskusil na treh motorčkih!

Druga možnost pa je odstopanje med tolerancami samih 400 motorčkov.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 20:35

Tine, dobro zaleže takle vzpodbuden post s slikami! Vreme je res zaendrek. Ampak tudi v takem bi morali leteti, če bi bili ta "pravi".

Skratka, pri meni bo šla Riva gor, takoj ko bo kej bolj prijetno. Ker moram že obut škornje, da grem tam po travi za bajto gazit ...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a » 13.11.2004, 20:45

Sam bi šel letet, če bi bilo vreme le približno primerno, pa ni. :(

Sicer pa me hudo ima, da bi mal poškilil k Li-Po, pa me ste me po eni strani kar mal preplašili, po drugi strani pa s kani še čisto fajn leti.

Upam, da bo jutri kaj primernega....
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 21:06

Lipo je suprca za mirne pogoje. V vetrovnem boš razočaran.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robi » 14.11.2004, 23:41

mihah napisal/-a:Zobčeniček mi je tudi všeč, da se ne nabije na os trdo in da je dejansko loctite odločilen.

Miha, danes sem montiral zobnika na Migovo in Protechovo 400-ko. Če zraven prištejem še moj Speed 400 potem za vse tri motorje velja, da sem na osi moral zobnik natisniti v primežu. O kakšni potrebi po lepilu ni bilo ne duh ne sluha.

Če bi mi letos čisto na začetku leta gdo rekel, da bojo 400-ke vrtele take late, bi mu verjetno eno okrog ušes pripeljal :lol:
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov