No evo, zgodilo se je
Lepo vreme je kar klicalo na krstni polet. S Simonom V. sva se zmenila, da me inštruira. Konionke so bile pripravljene in hopa gremo v zrak. Simon je model natrimal in mi ga po nekaj minutah dal v roke. In komand nisem izpustil iz rok, ampak sem zadevšno pristal kar že prvič. Simon je takoj zatem asistiral samo še pri metanju po letu in še nekaj Simonovih besedah spet lep pristanek. Tretji polet pa sem opravil popolnoma samostojno.
No in po kosilu se je šele začelo pravo samostojno letenje in kar že F5J trening
Spoznaval sem termiko, kako se letalo obnaša v rahlem vetru in vse kar paše zraven. Takoj je potrebno omeniti, da je letalo res superca. Odlično za začetnika in menim tudi zelo konkurenčno. V mojem četrtem poletu sem si že namestil na komandni pult štoparico, 60 s motorja, 10 minut jadranja. Letalo je res lepo pobiralo termiko oz. kot bi rekel Endi ali pa Jan, bilo je že kar kičasto. Dol sem moral precej tiščat in letalo je tudi lepo žvižgalo. Točke pristanka si nisem označil, sem pa preko 10 minut letel ca 15 s.
Naslednjih nekaj letov se mi je bolj ali manj posrečilo, od tega je bil peti porazen, ker sem lahko letel le 3 minute. Nisem našel termike.
No kasnejši leti so bili namenjeni testiranju akumulatorjev (Konion 2S1P, 7N KAN 650 in 7N KAN 1050) in tudi legi težišča. S KAN 1050 se letalo vzpenja res hudo, skoraj 45 st. bi rekel in zelo hitro, na čase skoraj kot mali F5B

. S KAN 650 se vzpenja malo močnejše kot s Konioni. Jadranje pa jasno. S Konioni je poezija. S KAN 1050 gre res lepo v veter, stabilno in s tem da je težišče nekje 35 mm za sprednjim robom.
Skratka do pol sedmih se je dalo letet, potem se je začelo oblačiti in pihati. V vetru sem letel s KAN 650 in je tudi šlo zelo dobro, uspel sem naresti 2 x 10 minut skupaj - 20 minut. Še je bilo energije za en poteg in cca 10 minut letenja samo sem se malo ustrašil vetra in sem raje lepo pristal.
Torej evo me, još jedan nov v F5J 400. Zabavno bo!
Sestro sem prosil, če iz balkona snema štart s KAN 650. Niso bile ravno HOC (hot off the charger), samo zadosti, da dobite občutek kako to gre gor. Vrečt je treba povsem penzionersko pa kar potegne
WMV, 4.4 MB
http://www.modelarji.com/upload/F5J/7NKAN650.WMV
P.S. In že me mika not dat brezščetinarja....

Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...