Andrej!
Se strinjam, da je "V" lom zelo pomemben za stabilnost letala in za dobro uboganje modela po smeri, da se hitreje "uleže v zavoj". Zato bom imel v centru krila jeklen bajonet, ki ga bom ukrivil na pravo mero po opravljenih testnih poletih. Tisto narisano na risbi je kar tako "od oka" ker ne vem koliko bi bilo najbolje. Koliko bi mi ti priporočal za enkrat lomljeno krilo?
Zavedam se da je večkrat lomljeno krilo boljše, ampak jaz bom ostal pri enkrat lomljenem v korenu, ker se hočem izogniti kakršnemkoli "štukanju" krila, ker bom s tem samo povečeval težo, poslabšal "strukturalno integriteto

", pa še 2x več šans je da napravim kako geometrijsko napako

.(zvito krilo!)
Ker bo krilo izredno šibko, kar velja tudi za zadnji del trupa, mislim celotno zadevo učvrstiti s kevlarsko vrvico, kot je nakazano s črtkano črto na skici. (no, razmišljam tudi o najtajnši kitarski struni

)Sicer bi v zraku vse preveč "mahedralo"...
Hvala za pripombe! Pri meni je vse dobrodošlo!
Sicer bi pa lahko tale model delal v popolni tajnosti, ampak svoje ideje vedno rad delim z drugimi, in pričakujem da bodo vzpodbudile še druge, da začnejo bolj razmišljati o raznoraznih variantah, načinih izdelave, oblikah in podobno, da se rodijo nove zanimive ideje, da se sproži debata o aerodinamiki, tehniki, tehnologiji izdelave, da se izmenjavajo izkušnje ideje in dobre rešitve, da se doseže zanimiv napredek...da...da...da...
LP Mitja
http://www2.arnes.si/~cetim6
P.S.: pikic ..... mi nikoli ne zmanjka!